Da li ce gugl kazniti sajt na koji je izvrsena redirekcija

Da li ce gugl kazniti sajt na koji je izvrsena redirekcija sa nekoh sajta koji nema veze sa tim sajtom?
Naprimjer ja stavim u kod mog bloga redirekciju na webmajstore, jel mogu webmajstori biti kaznjeni zbog toga? Kako gugl gleda na to? Jel kaznjava samo mene ili sta?

Ako ti s svog sajta napraviš redirekciju na webmajstore webmajstori neće biti kažnjeni ti češ na updateu dobiti pr od webmajstora ali kad skineš redirect onda če ti na sljedečam updajtu biti obrisan sajt s googla i maknut pr

Eh kad bi se na tako lak način uništavala konkunrecija…

svi bi radili redirect :wink:

ali ako je tako ja mogu napravit gomilu blogova koji nemaju sadrzaja vec samo naslove i oni bi skupljali posjetu preko gugla i redirektovali posjetu na blog kojim zaradjujem? Jesam u pravu? I nikako ja ne mogu biti kaznjen? Jel? ako je tako ja cu brzo zaradjivat gomilu para.

Nećeš zarađivati gomilu para jer će te Google skužiti i banirati te. :banana:

Kako gugl zna da ja nekog ne zajebavam namjerno? Ovi gore rekose da me nece kaznit i da se ne moze tako lako sjebat konkurencija?

Ne možeš sjebali konkurenciju, ali sebe možeš lako sjebati.
Google te poznaje bolje nego što misliš.

objasni mi kako moze znati dal hocu nekog da sjebem ili ocu da zaradim?

Ima li bilo ko da mi objasni kako gugl moze znati da li ocu nekog da sjebem ili da zaradid? da li zna neko nesta o tome, interesuje me jako.

Pa može skužit po ip-u i cookie.
Najbolje bi bilo da koristiš proxy i izbrišeš cookie.
Probaj isprobat to jedino tako češ znati.

[quote=“Ognjenpet”]Ima li bilo ko da mi objasni kako gugl moze znati da li ocu nekog da sjebem ili da zaradid? da li zna neko nesta o tome, interesuje me jako.[/quote]Jesi dobio ikada onaj e-mail gdje piše da će za svaku kopiju koju forwardiraš svojim prijateljima neko poduzeće uplatiti 1 cent za operaciju onom dečku što je rođen bez tijela? E, isto tako, samo što ovo nije forwardiranje maila, nego web-stranice. :slight_smile:

Ali, što si dobio s time? Kako to zamišljaš da ćeš privući posjete na neke stranice A, B i C i onda preusmjeriti te posjete na stranicu D, a da nisi mogao jednostavno na isti način privući posjete na stranicu D?

Google može jednostavno znati da je neka posjeta (i njen klik) došao sa stranica A, B i C zato što se ta informacija prenosi kao informacija o upućujućoj (koja riječ!) stranici, što je Googleu dostupno kroz njegov iframe. Ako su stranice A, B i C iz nekog razloga “penalizirane” u Googleovom indeksu (npr. koriste nekakve crne tehnike za pozicioniranje na Googleu ili su obilježene kao izvori spama ili što ja znam što Veliki brat sve vodi) u najmanju je ruku Google u mogućnosti ne računati klikove na oglase koji odatle dolaze. A ako imaš relativno puno nevaljanih klikova, netko te može izbliza proučiti. Ako tako smjestiš pušku drugome, on će - kao pažljivi webmaster - to i sam uočiti i blokirati tvoje stranice A, B i C i prijaviti te sam Googleu.

To je ideja moguće tehničke izvedbe. Ali ja ne znam što Google stvarno radi. No, možeš biti 100 % siguran da je to već odavno korišteno kao trik i da je Google razvio neke metode borbe protiv toga (najmanje tako da te tvoje stranice A, B i C zapravo nikada neće skupiti nikakve posjete i neće niti imati što “preusmjeravati”).

Zapravo jako zanimljivo pitanje, ali objasnjenje nije samo tehnicke naravi: Googleov web spam team se sastoji od pravih pravcatih ljudi, koji rucno lupaju penale sajtovima. Odnosno, posto si se negdje pohvalio svojom genijalnom BH tehnikom, na nekom forumu na primjer (khm…), oni to vide i onda prouce stvar. Ili naljutis konkurenta koji te prijavi istima pa zbog toga prouce stvar :slight_smile:

A, B i C stranice su stranice kao što sam ranije pominjao gdje postoje samo naslovi i ti naslovi kupe sa gugla posjetu. Ti sajtovi jasno je zašto ne mogu direktno zaradjivati i jasno je za šta bi služila redirekcija. Gugl kad otkrije te stranice izbaci ih iz indeksa, ali treba mu baš mnogo da ih otkrije. Odbacujem da u trag mogu ući preko ip i kukija jer je to lako izbjeći.
Što se tiče toga da ljudi pravi to provjeravaju, znam, možda me i zaposle da otkrivam rupe koje će oni krpit. Ima na bloggeru još par bagova koji se mogu lijepo iskoristit.
Ko smije da provjerava da li će gugl mene ili njega kazniti da stavim redirekciju sa svojih kvazi blogova na njegov sajt?

pa kakvi su to blogovi da bez sadržaja i samo sa naslovom imaju posjetu sa googlea? zašto ih onda malo ne središ pa da imaju još veću posjetu?
inače, ako na nakom sajtu napraviš redirekciju, taj sajt se polako deindeksira i njegovu poziciju na tražilicama zauzima novi sajt na kojega je izvršena redirekcija (to i je smisao redirekcije - da posjetitelji idu na novi sajt umjesto na stari). jesam li u pravu u vezi toga?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja