Da li da prodam moj amz aff sajt za 10 000$

jel mi ispravna odluka da prodam sajt za 10 000$? statistike znate otprilike, mada evo ponovo. zarade

jun 283 .16
jul $ 464 .85
avgust $ 566 .52
sep $ 346 .31
okt $ 410 .29
nov $ 775 .91
dec $ 1,024 .71
jan $ 477 .69
feb do 14og $ 201 .55

posjeta

U zadnje vrijeme baš mi muka radit na sajtu i ne vidim blizu cilj 2000$ mjesečno konstantno i baš me demorališe i kad god radim radim s nekom mukom. I sinoć rekoh što da se mučim. Nisam još prodao u pregovorima smo. Bi li vi prodavali na mom mjestu? Koliko sam radio očekivao sam više, da sam na neku drugu stranu otišao, adult ili adsens vjerovatno bi više zaradio. Ispalo bi da sam crnčio za 1000$ mjesečno što i nije neka pretjerana cifra. Mada i naučio sam čini mi se ponešta. Iako me košta živaca amz aff ostao bih u tome samo bih se prešaltao na gift nišu. Pare mi nisu hitno potrebne i nije frka za pare, ali bih mogao više uložiti u novi sajt. Mada žao mi naučio sam dosta oko ove niše. Mada mi je postala dosadna.

$10.000 mi se cini kao jako dobra ponuda za sajt s navedenim statistikama, pogotovo ako vec imas plan gdje ih kasnije uloziti.

1 Like

dio na stednju dio u novi amz aff sajt gift niša. stavio sam i na flipu na procjenu oni kažu From the information that you have provided so far we estimate that this could potentially sell from between $7,764 to $19,410
računam da bi i tu vjerovatno sličnu cifru dostigao možda i veću ali bi im morao dati 15% i još porez platiti kad legnu pare.

moram napomenuti da nisam monetizovao više od 40% posjeta koje su van usa

Ako je site napravljen sa White Hat metodama onda ce njegova zarada samor asti iz mjeseca u mjesec pa makar ti i nista ne radio na njemu, ovisi o nichi, ali tako moze pasivno zaradjivat duuuugo.

Pa fga prodavat za 4 mjesecne rate se neisplati. Ako je blackhat metodama i nekim sumnjivim metodama gdje site moze dobiti pljusku svake sekunde onda ti ga je dobro utopiti.

Nisu 4, nego 20 i ako toliko dobije, to je brdo brdo love za taj sajt. Ja osobno bi ga rijesio i za manje.

1 Like

huh, sorry, neide mi matematika, neznam kak sam ja izracunao 4. Onda se u potpunosti slazem s tobom.

Ne konktam racunicu ni 4 ni 40. Ako uzem npr zaradu januar 477 X 24 to je 11 448$

Znaci po januarskoj zaradi ispadne malo manje od 21 mjesecne zarade = 10 000 $

Ma ne, ja sam negdje zabrijao, izracunao 4, neznam kako. Kao sto @NeedHelp kaze to je oko 20… to je tako u redu, mislim da tako idu ti sitevi inace.

Ali neznam sto reci za december… Nice.

Ma ja sam u zurbi stavio 40, kasnije sam ispravio kad sam skuzio. Mislim da je 20 mjesecnih zarada ok cifra posto zarada nije stabilna i site nije nesto star.

1 Like

Koliko ti vremena sada oduzima za održavati ga? Ako oduzima previše vremena, onda bi ga ja prodao. Ako ne iziskuje puno muke oko održavanja, ja sam uvijek pobornik da stranice ne treba prodavati (ako nije nužno).

Naravno, tu treba gledati i i ako sajt ima neke troškove, te je li ovo njegov maksimum koji može ostvariti (ili je “samo nebo granica”). Ali generalno, što se ponuđene cijene tiče, mislim da je ona u ovom trenutku poštena (s informacijama koje imamo).

Nekad treba samo pricekati. Jedan moj aff sajt je nakon 3 godine u roku par mjeseci dosao sa 200$/mj na 1000-1400/mj bez da sam radio ista drugacije nego inace.

Upravo to. Njegov sajt ima sasvim lijepu uzlaznu putanju, u godinu dana je napravio odličan posao. Sada bi zapravo trebali doći lijepi dani kad se trud isplaćuje. Naravno, ako mu oduzima previše vremena, to je druga priča. Ali drugi razlog za prodaju ja iskreno ne vidim.

Zasto bi prodavao kad pravi Rock 'n Roll tek treba da krene sa tim sajtom? Pregurao si prvu godinu, izvukao svoje pare i jos zaradio, tako da nema razloga da ga prodas.
Te pare koje ti taj sajt pravi ti ih ulazi, a sigurno ce i on da ode gore sa zaradom.

Ne oduzima mi sajt previše vremena, tj konkretan posao koji uradim na njemu, ali stanem pa gledam izučavam, provjeravam i to mi oduzima više vremena od konkretnog posla uobličavanje članaka ubacivanje linkova ka amazonu i slika, malo on page seo i to je taj konkretan posao. Al ovo izučavanje mi odnese tonu vremena. Samo 6 članaka je objavljeno u januaru, dva u februaru, to mi nije uzelo previše vremena. Al ne mogu ja objavit članak i da je to to da batalim wmt i ostale statistike i izučavanja, uobličavanja, apdejtovanja i sl.A neka muka mi kad sve to počnem raditi po hiljaditi put.

Što se tiče link profila za sajt nije uopšte sjajan, jer tu ima smećarskih linkova. Ima i nekolicina lijepih ali i vrlo solidan broj smećarski. Nema pbn koji su mi izgurali članke, ali ima onih kretenskih forum linkova, social bukmark linkova odrađenih katastrofalno, primjetio sam da ima i govnavih sajtova koji čupaju sve sa mog sajta pa lijepe na svoj sve sa mojim aff linkovima, ima nekolicina komentara na nerelevantnim sajtovima, više na relevantim… To je jedina zamjerka koju i kupac ima su ti smećarski linkovi. Boji se penala. Ja sam mu rekao sve kako je i poslao mu fajl iz wmt sa linkovima. Ja se ne bojim penala, ali ga potpuno razumijem. Mene više plaši trošenje vremena, a da sajt ne napreduje, takođe mi je muka da kontaktiram ljude za guest postove, muka mi je i što ću morat prebacivat na https, nisam zadovoljan ni organizacijom sajta, drugačije bih je sada odradio.

Probaj neko vrijeme samo objavljivati bez da pratis sve osim posjete. Mislim da se malo previse opterecujes tim stvarima.

Ja mislim da su puno veće šanse da ćeš dugoročno više novaca zaraditi da zadržiš sajt nego da ga prodaš.
Recimo da ga držiš još godinu dana, dobiti ćeš najmanje pola od tih novaca od oglasa i opet ga možeš prodati a veće su šanse da će rasti nego padati u tih godinu dana.

Druga stvar, ne želiš staviti adsense da ne ružiš sajt a ideš ga prodati, a možda tu možeš dignuti 30% zaradu, a nekomu prodaješ sajt bez tih 30% uračunatih. Imaš sada onih novih adsense ogalasa, (in feed ads, content ads) koji se tako uklope u sajt da ga još poljepšaju 20% i budu korisni korisnicima.

Stavi na papir što dobivaš a što gubiš prodajom.
Dobivaš 10 000$, razmisli što ćeš sa tim novcem postići?
Gubiš sajt koji ti donosi prosječnu mjesečnu plaču i veliki potencijal da vrijedi jedan dan puno više.

Odlucio sam ne kupujem najvise jer nisam u Affiliateu i kontam da vecina tih proizvoda sa sajta nece biti aktivni za 2-3 godine. Ni link profil mi ne izgleda pouzdan za sledece 2-3 godine. Hvala ti ipak na ponudi i paznji koju si izdvojio.

Reply

anja1Bongo22m
Nema problema. I ja sam se počeo baš dvoumit da li da prodajem i za sad ga neću više nigdje nuditi, ali ako ne napravi solidan pomak naprijed sa posjetom i zaradom do avgusta staviću ga na flippu ili empire flipers ako bude zarada redovna preko 500 $. A kako sam ti javio da bih prodao sajt vratila mi se i želja da radim na njemu i za sad nema mučnine koja je bila dok radim u zadnje vrijeme.

Reply


Moje misljenje je da sajt ima masu potencijala. U principu meni je rizik puci 10k dolara na njemu, ali ti si svoj ulog vec vratio i sajt ti donosi stabilnu lovu. Tebi ima vecu vrijednost nego meni. Da je adsense sajt vjerovatno ne bih ni razmisljao.

Nije prodan sajt, čisto da informišem

1 Like

Taman imam sa kim da polemisem i dalje. Evo mene Anja ponovo, ovaj put malo jace i strpljivije.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey