Da li mi je adsense odobren?

Ovako, posto imam onaj bag da mi kad unesem domen na kom zelim da se reklame pojavljuju, pojavljuje da ce inzenjeri da rese problem, i tako u krug vec 3 meseca i onda se ja lepo iznerviram i dignem ruke od adsense-a. Danas bzv ulazim da vidim sta je problem sa YT posto imam pregleda a adsense ih ne ocitava tj ocitava skoro desetinu poseta. I udjem u alow & block ads i na mestu gde pise my websites vidim da pise ime sajta koji sam pokusao da dodam pre 2 meseca. Dodao sam kod na sajt ali se ne vidi reklama. E sada moje pitanje je, da li kada pise ime sajta u adsense-u znaci da mi je isti odobren? Ili da sam prosao neki prvi krug provere?

Ovo je kad udjem u mysites. Stoji kvacica na koju kad dodjem misem pise verifed, ali na sajtu jos nema reklama. Pa sam zbunjen :slight_smile:

U temi imam mesto gde dodajem code reklame, stavio sam below post, i ubacio kod koji sam dobio od adsense-a za velicinu reklame koju sam izabrao. Trenutno je polje prazno gde treba da bude reklama.

U crvenom polju ti sve piše. Što ti nije jasno?

AdSense odobren za YouTube, trebaš aplicirati za web

Pa da, to i ja vidim zato me i buni, a vidis ovo gde pise da je website verifikovan i dodat u mysites, gde su valjda sajtovi na kojima je dozvoljen adsense?
Cak imam opciju da dozvolim ili ne dozvolim nekim reklama da se pojavljuju na mom sajtu.

Tu opciju kasnije koristiš.

Sada im daj svoj najbolji site da ga pregledaju. Ako odobre, onda stavljaš gdje god hoćeš

Postavio sam pitanje na njihovom forumu pa cemo da vidimo sta ce da kazu. Jer totalno nema logike da mogu da blokiram neke reklame za moj sajt ako nalog nije odobren…A jos na par mesta pise da je verifikovan ili aktivan…Videcemo sta ce da kazu.

Sad sam dobio mail od Adsense-a i pise “Your ads now live” ali kad odem na sajt nema reklama na mestu na kom sam ih postavio. Jel to znaci da mi je odobren racun i treba nove kodove da postavim? Ili samo treba da cekam da se reklame pojave?

strpi se malo :smiley: prikazat će se ne brini

1 Like

Cekam ga od oktobra meseca, tako da sam bas nestrpljiv :smiley: Ovo mi otvara mnogo drugih opcija koje do sada nisam imao :slight_smile:

ako ti je mejl taj stigao uskoro će ti se prikazati … probaj i da napraviš nove oglasne jedinice pa njih da postaviš

1 Like

Evo upravo sam to odradio. Postavio sam ispod Title, na kraju teksta i u sidebar. Vremenom cu da menjam i testiram kako i sta ide.
Jos uvek je prazo polje, nadam se da ce do sutra da se pojave :slight_smile:

dok sam ja radio sa adsenseom dobro mi je isla ta ispod titla a iznad sadrzaja … ako hoces vidi da ubacis onu veliku billboard ispod navigacije … i ona mi je dobro isla … najlosija mi je bila ta u sidebaru al’ opet vidi kako kod tebe ide, testiraj

1 Like

U sidebaru mi stoji za amazon native, i 2% su klikovi na nju po impresijama, pa sam onda isao tom logikom i za ovo. I ja sam citao da te iz sidebara najmanji postotak imaju ali mi nekako najprirodnije dodje tu na mom sajtu. Videcemo vremenom. Hvala na savetima u svakom slucaju :slight_smile:

Ja ne znam da li je i ostalima kao i meni je za svaki sajt đe sam imao ovakav raspored reklama lijevo ili desno

došlo upozorenje da reklama potiskuje sadržaj i da je ispod naslova dozvoljeno samo responzivnu reklamu ispod naslova držati pa sam ja to na svim sajtovima izmjenio. Nije mi došlo upozorenje u istom momentu za svaki sajt no u rasponu od po godine. na tim sajtovima đe su mi ovako stojale reklame nisam imao sliku ispod naslova, da li bi slika možda to promijenila, ne znam. mada ja i dalje viđam baš veliki broj sajtova da radi ovo odmah ispod naslova lijevo ili desno u tekst stavi reklamu. problem nije na desktop uređajima, no na mobilnim jer se potiskuje sadržaj i reklama stvarno upada u prvi plan.

pa nemoj da potiskuje, trebao si ovako probat

Meni tema ima integrisana dva mesta za reklamu. Ispod title i posle posta. U oba sam stavio responsive reklamu. Tako da koliko znam nema problema. A mrzi me da ubacujem u svaki tekst posebno.

nema potrebe ubacivati posebno za svaki tekst, mozes ubaciti kôd u single.php prije contenta ili instalirati neki plugin

Ma mislio sam na pozicije tipa posle prvog pasusa, drugog itd. Sto se tice ispred posta i na kraju vec imam integrisano u temi.

Ne prosipaj se i za to ima kod i plugin kao sto ti rece lik.

ne razumijem, opet je reklama u prvom planu a po pravilima to ne može (bar ne u ovim dimenzijama koje su u slici) . a i realno ružno je za viđet. sad naravno znam da ima masu sajtova koji koriste kao i ja što sam ranije i kao i ovaj primjer što si ti naveo, ali nije po pravilima. koga zanima može naći guglov video kako treba da izgleda reklama na mobu po pravilima, jasno je objašnjeno poprilično.

ja sam ovo koristio godinu dana i jače …


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact