Da li neko ima 2$ kako bi registrovao karticu sa paypalom.?

Da li neko ima 2$ kako bi registrovao karticu sa paypalom. Molim vas

Ta 2$ moraš imati na kartici, PayPal će ti uzeti te novce s kartice, a onda će ti vratiti na PayPal račun nakon što završiš s registracijom kartice.

Skine ti 2$ sa kartice i ostave ti u toj transakciji kod koji upisujes na paypalu, kad upises kod, vrate ti ta 2$.

Da ne otvaram novu temu smatram da je i ova prigodna za moja pitanja.

Evo da se i ja bacim u ove vode. Primao sam isključivo uplate preko tekućeg ili žiro računa dosta njih traži preko PayPala pa me zanima kako-sta jer stvarno ništa o tome ne znam jer me nije zanimalo nikako pa nisam ni istraživao.

Ok otvorio sam acc. kako bi dobio tj verificirao acc. trebam spojiti karticu sad moje pitanje je

-Koja je najbolja kartica i od koje banke (RH)
-Kolika je provizija kod prijenosa novca (npr. ja šaljem 50 dolara tebi ili ti meni da li plaćam proviziju ja)
-Koliko je sigurno plaćati preko PayPala
-Ako te netko prevari da li je moguće tražiti povrat novca
-Da li cu dobiti neku njihovu karticu da mogu novac dizati na bankomatima i kolika je provizija te koliki je najveći a koliki najmanji limit za podizanje
-Koliko najviše novca mogu primati a koliko mogu najviše poslati na jedan račun
-Kod transakcije mi treba samo mail ili vise podataka

Ako imate bolju alternativu slobodno pišite

  • Visa electron kartica u bilo kojoj banci
  • Ja mislim 0
  • 100% sigurno
  • Moguce je ja mislim
  • Nisam bas razumio ovo, ali da dobices karticu preko koje mozes dizati pare na bankomatu, provizija zavisi od banke do banke
  • Ako mislis na paypal racun, kada ga verifikujes nemas limita
  • Samo email adresa

Paypal ti i jeste najbolji, ja sam pokusao odgovoriti ono sto sam znao, valjda ce doci neko iz HR da ti kaze nesto vise :slight_smile:

Kod prijenosa novca provizija nije 0, a mozes odrediti da li ju placas ti kao posiljaoc ili ju placa primatelj.

thefeecalculator(dot)com mozes vidjeti koliko uzimaju provizije na odredjenu kolicinu novca.

Nećeš dobiti nikakvu karticu za podizanje…možeš povući novac na karticu koju uneseš.

Meni uzimaju 3.4% na svaku cifru, Business Acc

1 Like

Super. Hvala svima.

I da ovaj gore ti je naveo da nema limita za primanje novca, kod mene ima 3.000$ je mjesečno.

Imam problem sa Paypalom.

Istekla mi je Visa Electron kartica (u UniCredit banci) u prošlom mjesecu, koju sam 3 ili 4 godine koristio na PayPalu bez ikakvih problema.
20. 03. sam dodao novu MasterCard karticu na PayPal, koju mi je izdala također UniCredit banka.

    1. imam automatic transfer sa PP na račun (ovdje ne znam ni o kojim uplatama se radi a ni o kojem iznosu jer mi banka ne može izdati izvod za tekući mjesec)
    1. sam primio posljednju uplatu na PayPal.
    1. sam obrisao isteklu Visa karticu sa PayPala koja mi je bila i preferred.
      Tada sam ponovo ušao na PP i poslao zahtjev za verifikacijom Mastercarda (jer mi na izvodu za prethodni mjesec nije bilo PP koda) pa nakon par dana sam u banci uzeo PP code i verifikovao MasterCard karticu.

Sada uopšte ne mogu uraditi withdraw novca jer mi uporno ponavlja da povežem bank account a kada prebacim na old view account izbacuje mi ovu grešku:

Sada me ovo baš zbunjuje. Ako su mi poslali PP kod bilo bi logično da mogu koristiti MasterCard kao i Visu prethodno.

Još da napomenem da je iznos odmah sljedeći dan nakon uplate prešao na Active balance i tako stoji.

Krivo razmisljas. PayPal ima jednostavno pravilo za povlacenje sredstava: moras imati ili US bankovni racun ili VISA karticu. Ne mozes povlaciti novce na Master, Maestro i sl.

2 Likeova

Kao sto ti momak ispod rece, nije moguce povlaciti novac na mastercard karticu! Ja sam imam ovaj problem, te sutra moram ici u banku i traziti VISA karticu, sto ces i ti morati, naravno ako zelis da prebacis novac na racun u banci! :slight_smile:

I sam sam mislio da je problem u MasterCardu jer je sa Visom islo sve bez problema.

Vjerovatno sam ja duzan sada placati gresku banke, ali mislim da nije nista skupo.

Hvala vam.

Vjeruj mi ti si i dobro prosao. Ja sam dva puta isao u banku, i svaki put su me uvjeravali da nije do njih, da je moguce prebaciti pare sa paypala na mastercard i slicno. Ali pogadjas, bilo je do njih. Sutra me bas zanima hoce li mi se bar izviniti :confused:

@Madoxx, u pravu si, imao sam sreću jer mi drugi u posljednje 2 godine kukaju za sve ove probleme, pa ih tek sad razumijem. Ne očekuj izvinjenje :smiley:

I meni su sad u UniCreditu držali predavanje da to nikad nije moglo pa sam ih upitao zašto su mi je uopšte izdavali kad sam na šalteru pitao da li gubim neke privilegije sa novim Masterom, u odnosu na Visu, pa mi je šalteruša rekla da ne gubim baš ništa, već mi navela neke dodatne pogodnosti. Tada sam zatražio da mi zamijene ovu karticu za Visu, ali rekli su da nemaju više Visa kartice, samo Master. Nevjerovatno?

Otišao sam u drugu najbližu banku, BBI, gdje mi je šalteruša izdala novu VISA prepaid karticu, ali je PP još ne prihvata. Vjerovatno moram malo sačekati. Uglavnom, pitao sam je da li je ova nova VISA prepaid kartica ista kao i VISA Electron što se tiče internet kupovine i uplata, pa mi je odgovorila da jeste.

Nisam ništa od ovoga morao navesti, ali želim da podijelim iskustvo sa drugima, jer vidim da su ova pitanja česta na forumu. Sada moram zadržati i ovu MasterCard u UniCreditu i ovu VISA (ako mi PP odobri) u BBI-u. U UniCreditu karticu mogu koristiti npr. samo za GoDaddy i slične stranice koje podržavaju uplate direktno preko kartice te za bankomat i uplate/isplate unutar države. Sada su mi za VISU i veće provizije i na šalteru i na bankomatu, a koristit ću je samo za povlačenje novca sa PP, a za sve ostalo ostajem na ovom Masteru. Pored toga imam i treću karticu za devizne uplate pa sad kontam koliko nam banke zakomplikuju život sa toliko kartica, umjesto da sve “utrpaju” na jednu.

Ne znam ni koga treba kriviti PP, ili banke, a možda i državu? Da li Skrill podržava povlačenje novca na Master? Koristio sam ga rijetko, ali mislim da podržava, pa molim nekoga da potvrdi…

Koliko se mora čekati kada se povuku sredstva sa paypala na ziro racun (visa) Zagrebacka banka …

Meni je pisalo 5-7 dana pa mi nije nista jasno zasto toliko a prvi put radim da povlacim novac na karticu to nisam nikada radio.

Meni u PBZ-u bude vidljivo za otprilike dva radna dana

Ma ne samo me to zanima evo npr. ja sam danas prebacio i vidjet ćemo koliko ću morati čekati. Ako netko ima iskustva sa Zagrebačkom bankom neka javi.