Da li odobravate smrtnu kaznu?

Da li biste uveli smrtnu kaznu u vašoj zemlji za ovakav zločin:

Da… Ali samo u slucajevima gdje je 100% sigurno da je osoba kriva (znaci svi dokazi+priznanje)

1 Like

Ne, jedan je Bog.

Ali za neke je potrebna doživotna u strogom zatvoru.

1 Like

Ne, jer bi na balkanu to ionako koristili namjestajuci takve stvari nepodobnima ili manipulirali da ih navedu na nesto da bi im to mogli napraviti.

U ovom slucaju ne, jer bi im samo pomogli. Ova je idealno za njih dvojicu.

U ovom slučaju ne jer u KPZ nije lahko pogotovo ovakvim bolesnicima. Pedofili i ovi što žene siluju/ubiju, svako jutro ustanu sa strahom hoće li ih ko izbosti. Vidiš im modrica po tijelu. Iako, u neku ruku, kad znaš da imaš živjeti još samo mjesec dana, to je patnja.

Recimo da je trosak za jednog zatvorenika oko 200km mjesecno (Hrana, odrzavanje zatvora, cuvari itd itd).
Za godinu dana to je skoro 2,500KM. Za 40 godina koliko bi ovaj bio u zatvoru (ne racunajuci doktorsku njegu koja bi sigurno kostalo nakon 50-e) drzava bi na njega potrosila 100.000km.

S druge strane, SMS porukama se skuplja za djecu koja moraju vani na operaciju koja ce im odlucit da li ce dozivjet punoljetsvo. Daleko bi bilo bolje kad bi ovih 100k km otislo na one kojima treba nego da se placa za ovog lika

Zato im treba dati nešto da rade, da ne leže džabe tu doživotnu :smiley: Ovako su samo trošak državi…

Treba njih zatvoriti i tuci svaki dan :smile:, smrt je za njih olaksanje

A koliko nas košta jedan političar?
Prosječan političar “radi” par godina, košta proračun milijune, napravi štetu barem desetke milijuna ako ne i stotine, i onda još uzima abnormalnu mirovinu dok je živ. Izračunaj koliko taj košta.

Ako se ne ubijaju političari onda se ne treba ubijat niti zatvorenike.

Ja sam protiv smrtne kazne jer takvu odluku ima pravo donjeti samo Bog, ali za to da neki dobiju doživotnu i prisilan rad cijelo vrijeme.

1 Like

To englezi zovu cesto zovu Whataboutism.

Argument da je nesto u redu samo zato sto na drugom mjestu postoji nesto jos gore je nikakav argument.

A sto se boga tice, pa valjda ce ga onda on spasit od smrtne kazne ako smatra da on nije za smrtne kaze, ili to tako ne funkcionise? :smiley:

U slucaju divne BiH, zakon se mijenja kako politicar ne bi otisao u zatvor.

Molim vas :slight_smile:

Treba napraviti zatvore kao u Juznoj America, gdje razne bolesti vladaju pa bi se mnogi zapitali da li je pametno ici u zatvor.
Ne treba smrtna kazna, ali da se pate do kraja zivota to svakako.

1 Like

Nije to rješenje jer vidiš da su ti zatvori pretrpani :wink: Oni tamo znaju gdje će završit ako ih uhvate u kršenju zakona pa ga ipak krše.

A i nije ok da zbog nekog bezveznog kršenja zakona završiš u paklu, a to jesu ti južnoamerički zatvori. Za većinu kršenja zakona dovoljna kazna je oduzimanje slobode i zatvaranje u četiri zida.

Nikako, nisi ti nikome dao život, stoga nemaš pravo ga ni oduzimati.

1 Like

Definitivno sam da se tezi zlocin kaznjava u ovakvim ustanovama…

Protiv smrtne kazne uz uvjet da se ubojice dobro izoliraju od ostatka drustva, nesto u ovom stilu kao na videu sa hrpom hispanica, negrosa i vajt tresha…