Da li postoji gotova skripta s ovakvim mogucnostima

Npr kod ovog sajta, kod upisa oglasa,
agronet.rs/izbor-kategorije

Svaka od postojecih kategorija (podkategorija, podpodkategorija) ima svoje elemente koje je potrebno popuniti (upisati, cekiratei, selektovati).
Cini mi se ovo jako komplikovano za napraviti, dodeljavnje razlicitih osobina svim kategorijama i podkategorijama.
Ima li neka gotova skripta slicna ovoj?
Koliko vam ovo izgleda tesko za napraviti, meni izgleda koplikovano?

Pa ako barataš javascriptom, nebi ti trebalo biti teško. Trebaš samo znati dinamički (sa JS-om) kreirati element.Tipa:

element=document.createElement('elementTagName');
//malo ga sredis po zelji
element.ovo=...
element.ono=...
// i smjestiš u željenog parenta
parent.appendChild(element);

Caka je u tome da napraviš neku vezu između elemenata…i te liste elemenata koju će pojedini elemnt otvarati
I onda na određeni klik na neki element, pogledaš koja je lista elemenata pozvana…i koji je parent za poziciju tih elemenata.
Kad to znaš, prvo očistiš parenta (ako je što ostalo od prethodnog klikanja) …i unutar tog parenta izgradiš nove elemente.

Upotreban javascripta/jquery/php/baze je neminovna, prvenstveno u kreiranju, dodavanju odredjenih stavki (radio dugmica, checkboxova, text polja ili textareina polja) u admin panelu za odredjenu (pod)kategoriju, a onda sve to sacuvati u bazu
To je jedan od komplikovanijih dela, drugi je kod upisa oglasa i pozivanja odredjenih uslova, izborom odredjenih stavki, ispisati sve te elemente sacuvane u bazu,
Treci deo, takodje komplikovan, je sve te elemente popunjene (cekirane, upisano u njima), smestiti u bazu za odredjeni oglas, s tim sto svaka od tih stavki koja se cuva u bazu za odredjeni oglas mora da bude u vezi sa kreiranim elementima forme.
Ovde prvenstveno treba u samom panelu napraviti dobar sistem za kreiranje i vezu svih ovih kategorija s odredjenim elementima.
Znam da baratam s jquery, ne bas profi, ali mogu da se snadjem, ali pitanje je koliko bih se snasao u navedenom primeru i da li bih mogao da ispratim do kraja.

Kad vec imam ovu temu, koji biste sajt preporucili, oglasnik, za prodaju svega i svacega, koji po funkcijama i dizajnu vredi pratiti i po nesto od funkcija iskoristiti od njega?
Koji oglasnik vi koristite?

Pik.ba i po funkcijama i po dizajnu.