Da li prijaviti projekt hrvatskim anđelima( CRANE) ili ne?

Pozdrav svim članovima i gostima . Dugo vremena radim jedan projekt ( u word-u) sada bih želio taj projekt poslati našim anđelima ( CRANE) tako da od Vas očekujem razne savjete i komentare .
Naravno radi se o jednom web sajtu koji bi mogao imati veliki broj posjetitelja i da li projekt uopće poslati njima ili potražiti nekoga vrsnoga webmajstora.

Pozzz:hmmmmmm:

I ja imam jedan projekt, da li da ga pošaljem CRANE-u? Pa možda ne bi bilo lošr kad bi rekao o čemu se radi, i koliko je projekt zahtjevan, koliko misliš da je potrebno za prvu alfa verziju, koliko bi trajao razvoj. itd. itd. Ovako možemo reći da ili ne, ali nemamo na temelju čega valjano komentirati ili kritizirati projekt. Osim toga njima ti se isplati slati tek kad imaš već neku radnu verziju toga što hoćeš uraditi.

Radnu verziju koja radi pare…

Molim Vas što više komentara , projekt ne mogu ovdje predstavljati jer smatram da ima iskusnih webmajstora koji bi također mogli vrlo brzo izraditi tj.izrealizirati projekt . Volio bih da mi se takvi jave i na PM.

Pozz

Ili si troll il’ se praviš lud, razumiješ li da ne možemo komentirati nešto što ne vidimo ili nešto što ne znamo o čemu se radi. Pa to je isto koda ja postavim pitanje dali da tražim kredit kod banke za jednu poslovnu ideju koja mi se vrti po glavi, ali ne smijem odati ništa jer se bojim da mi netko tko ima pare ne uzme ideju i da je brže ne realizira. Pa onda nemoj predavati ni u CRANE jer bi ti i oni mogli maznuti ideju. Pošalji PM ako nećeš javno pa možemo dalje razgovarati.

Svakako pošalji!

Crane je do sad realizirao jako mali broj projekata, pri čemu (ako se dobro sjećam) samo jedan direktno vezan uz web. Da pratiš malo rep.hr :slight_smile: vidio bi da njima nije glavna ideja, nego im je na prvom mjestu pojedinac ili ekipa koji ideju misle provesti u djelo. S obzirom na tvoj pristup, mislim da oni neće pokazati interes jer ne dolaziš s razrađenim projektom i ekipom koja će ga provest nego šalješ samo ideju i hoćeš novac, a to tako ne ide.

Ako već ne želiš otkriti o kakvoj ideji se radi, barem reci nekakvu procjenu koliki iznos novca ti je potreban da bi se to pokrenulo i koliki povrat očekuješ. (Ovisno o odgovoru na ovo pitanje, možda će biti jasnije može li ti u realizaciji ideje pomoći neki programer ili ekspert druge vrste)

Sve što je Bojan rekao stoji.

  • anđeli ne vole raditi, ne tražite da oni realiziraju vašu ideju
  • anđeli vole novac, izaći će iz projekta čim namirišu da je povoljna prilika
  • anđeli vole rizik jer rizik donosi veći novac ali nisu glupi

[quote=“trnac”]- anđeli ne vole raditi, ne tražite da oni realiziraju vašu ideju

  • anđeli vole novac, izaći će iz projekta čim namirišu da je povoljna prilika
  • anđeli vole rizik jer rizik donosi veći novac ali nisu glupi[/quote]

egzekli

Ako imaš pari i već radiš pari i oćeš više pari, anđel je stvar za tebe.

Ako imas samo ideju, sanse za otkup su ti 1:100M+

Investitori investiraju u biznis, rijetko i nikada u grube ideje.

Mislio sam da će više ulagati u web i informatiku ali od toga ništa.
Zadnje što sam čuo idu sa autopraonicama.
To mi je nekako razumljivo iako je u webu najveća para, najveći je i rizik. Puno razvikanih projekta iako su tržišno jaki ne stvara dovoljan novac, a u autopraonici svaki dan imaš paru na ruke, a ako i propadne, možeš prodati strojeve.

Meni je fora priča s Googleom. Gdje je zadnji investitor prije odustajanja uložio pare (valjda nije legenda).

Nekako, možda bi anđeli ipak trebali u webu dati poslovnu dimenziju projektu za kojeg smatraju da bi mogao biti uspješan jer ponekad je teško vidjeti dalje od koda:D

Mali OT

Kada smo već kod anđela, jel’ bi tko na

http://ini.hr/projects/startup-srijeda

http://crane.hr/

Iduća je 15.12. pa se možda vrijedi zaletiti i vidjeti što se kuha :slight_smile:

Pogledaj na screenshotu iz 1998. godine tko je financirao Google, objašnjava puno stvari (NASA? DARPA - US Department of Defence? khm…) Tako da mislim da je to što si rekao samo legenda.
@pinta Ako tvoj projekt, poput Googlea, može pomoći nacionalnoj sigurnosti pitaj MORH da te financira :slight_smile:

Na stranu teorije zavjere, mislim da su investitori lakši na novčaniku ako tvoj projekt pokazuje veliki potencijal zarade, a kao što su drugi već rekli, najbolji pokazatelj toga je da već zarađuje.

Mislim da bi imao neke šanse za sredstva da ti prvo treba tim ljudi, teško je za očekivati da jedna osoba sama može realizirati neki veći projekt. Ali nije da samo iznosim svoje mišljenje, mislim da svaki investitor očekuje tim, a ne pojedinca, tako se priča. I drugo što ti je bitno da je projekt razvijen do nekog stupnja, slovo na papiru njima ne znači puno jer je jako dalek put od papira do realizacije, i ako ne prezentiraš dobar tim koji se već bacio na realizaciju onda će investitori smatrat da su jako male šanse za uspjeh tog projekta. Što i je realno.

[quote=“gorrc”]
Meni je fora priča s Googleom. Gdje je zadnji investitor prije odustajanja uložio pare (valjda nije legenda).[/quote]

Zaintrigirao si me, o čemu se radi?

Poručili su im sa fakulteta da moraju maknuti tražilicu jer troši previše resursa i trebalo im je 100,000$ da stanu na noge.
I išli od anđela do anđela i svi ih odbijali. I došli do zadnjeg. Sjeli za stol, ispričali mu kratko u 15 minuta što rade. On reče dobro, napiše ček na 100,000$ i dade im ga.
I to je bilo to. I povijest je napisana:)

Tnx, sad je moja znatiželja zadovoljena :slight_smile:

Bio sam čitao o studentu FER-a koji je uspio omogučiti MP3 na računalima ali danas je to slaba znana priča. Pitam se jel bi danas netko uložio u njega ili bi njegva priča prošla nezapaženo. I ono što je čudno što lika nema po novinama, a bilo bi ipak zanimljivo znati nešto više o tome.

[quote=“Webmeister”]Pogledaj na screenshotu iz 1998. godine tko je financirao Google, objašnjava puno stvari (NASA? DARPA - US Department of Defence? khm…) Tako da mislim da je to što si rekao samo legenda.
@pinta Ako tvoj projekt, poput Googlea, može pomoći nacionalnoj sigurnosti pitaj MORH da te financira :slight_smile:
[/quote]

Malo sam razmišljao o ovome i da to je istina, vjerovatno u svakom uspješnijem projektu stoji država na ovaj ili onaj način. A državi se to vraća na ovaj ili onaj način.
Tu mi malo drugačije stojimo i država nije tu da iskru zapali već da drži plamen upaljenim.:sherlock:

Faculty Guidance: Hector Garcia-Molina, Rajeev Motwani, Jeffrey D. Ullman, and Terry Winograd

Lako je uspjeti kad se prezivaš vinograd :ljug:

[quote=“digits”]Faculty Guidance: Hector Garcia-Molina, Rajeev Motwani, Jeffrey D. Ullman, and Terry Winograd

Lako je uspjeti kad se prezivaš vinograd :ljug:[/quote]

:zub::zub::zub:

@mp3 student - nisam znao tu priču, sad vidim - Tomislav Uzelac. Pretpostavljam da je u SAD-u, pokušat ću napravit neku priču ako uspijem stupit u kontakt s njim.

@startup srijeda - bio sam na dvije i po od tri (na jednu sam dosta zakasnio) i meni se čine zgodna ta nalaženja, a i dolazi sve više ljudi. Imaju i dva izvještaja na rep.hr-u.

Svima puno hvala na savjetima , nekima od Vas ću se javiti na PM u toku ovoga tjedna i ukratko objasniti o čemu se radi.

Pozz!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja