Da li se isplati otvoriti sajt sa serijama?

Da li se isplati otvoriti sajt sa serijama? I kako ide monetizovanje iste, sa popups?

Ako uspes da izbegnes zatvor isplati se… :slight_smile:

1 Like

Izbjeci cu. Samo me zanima cime monetizivat i koje AD mrez

Najčešće su pop up reklame od PopAds-a i PopCash-a.

Otkud sad toliki strah čim se spomene stranica sa filmovima ili serijama? Odmah se spominju zatvori, kazne, itd.

Boje se ljudi da ce netko zaraditi novce pa ga odma stavljaju u zatvor :slight_smile:

Ne bojimo se mi, samo nije dobro javno savetovati i motivisati nekog da cini krivicno delo, a on nek radi kako hoce :slight_smile:

Od reklama izmedju popads i popcash, bolje koristi popads, bolje placaju, moze i kombinacija ali ce onda popads malo manje placati…

Srry markoni…nisam bas upoznat sa situacijom. Znas nekoga, s naseg podrucja, tko guli zatvor jer je sherao filmove i serije?

da si pokrenuo prije par godina, možda bi se isplatilo i još uvijek bi mogao nešto izvući … sada teško

koje serije misliš ubacivati? domaće? strane? filmove?

Ima ih puno,

Slucaj jedan:

Vlasnik portala Filmovita Matej Kalanj (31), uhapšen je ove sedmice u Rijeci zbog krađe i ilegalne distribucije filmova i serija u vrijednosti 3,9 miliona kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv njega i njegove partnerice (28) koja mu je pomagala. Tokom istrage utvrđeno je da je od početka 2014. godine emitovao 1251 film bez odobrenja autora.

Istražitelji su otkrili da je za svoj biznis koristio susjedinu internetsku vezu kako bi prikrio trag.

Kalanj je otvorio i Facebook stranicu na kojoj je detaljno objašnjavao korisnicima kako da pogledaju film. Tako je omogućavao korisnicima da pogledaju besplatno film čak i prije prikazivanja u kinima. Putem Facebooka je prodavao oglasni prostor i tako zaradio najmanje 600.000 kuna.

Zbog sumnje da bi mogao ponoviti djelo, određen mu je istražni zatvor. Korisnici Filmovite tužni su i jadikuju jer više ne mogu gledati besplatno filmove, piše

Slucaj 2:
Uhapšeni administratori portala serije.rs, policija preuzela sajt
Policija je podnela krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog sumnje da su u dužem vremenskom periodu preko portala serije.rs nezakonito omogućili onlajn gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija.

Time su nosiocima autorskih prava naneli ogromnu finansijsku štetu.

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala preuzelo je administratorsku kontrolu nad internet portalom serije.rs i na taj način prekinulo nelegalno emitovanje i onlajn gledanje domaćih i stranih televizijskih serija.

Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste administratori pregledala računare koje su koristili za održavanje portala i privremeno ih oduzela.

Vlasnik filmovite se javno hvalio koliko para zaradjuje muvajuci sa adsense reklamama, radio upload od kuce i primao pare na racun u HR.

Vlasnik serije.rs drzao domace hit serije.

Ni jedan nije osudjen.

1 Like

Matej je ubrzo pusten, koliko sam ja upoznat…

1 Like

Covjek pokusava napraviti posao, a ti, umjesto da mu pomognes nekim, pametnim, savjetom, svim silama se trudis da mu “odmognes” :wink:

Nije tačno, pa zar nije pametan savet kad mu kazem sta sve moze da mu se desi?
A dao sam mu savet i za oglase koje da koristi… A ti mu nisi dao nikakav pametan savet :slight_smile:

A gle…moze ga i auto pogaziti kad prelazi cestu.
User X je pitao:
Da li se isplati otvoriti sajt sa serijama? I kako ide monetizovanje iste, sa popups?
Da je pitao “Dali ce me strpati u zatvor ako otvorim sajt sa serijama”…tvoj odgovor bi imao smisla

@Webimir
i moj odgovor je bio “isplati se ako uspes da izbegnes zatvor”…

Znaci ako ne uspe da izbegne zatvor ne isplati se da otvori takav sajt, zato sto nece zaraditi nista, ne znam koje slovo ne razumes u mojoj recenici ? :slight_smile:

Isplati se otvoriti bilo kakav site sve dok mozes postici da taj sajt bude posjecen.
Pa tek kad dodjes na 1000 ili 1000000 posjeta dnevno, mozes poceti razmisljati kako da ga unovcis :wink:

Ne znam dali si procitao komentare ostalih korisnika u kojima smo zakljucili da se NE ide u zatvor za pokretanje sajtova sa serijama.

Samo ti to sve lepo objasni sudiji sve ce te oni razumeti hahaha…

Te serije i filmovi su zasticeni autorskim pravima i njihovo kopiranje, preuzimanje,prikazivanje i promovisanje je zabranjeno… E, sad sto niko nece da se kaci da goni sitne ribe to je druga stvar, ono sto je bitno da ga niko nece dirati dok zaradjuje nesto sitno, kad krene veca zarada ne gine da ga nagaze ili ako postavi domaci sadrzaj onda mu oni napakuji i za domaci i za strani…
Uz dobrog advokata moze se i izvuci uz neko obrazlozenje da sadrzaj nije ne nejgovom serveru, vec da on sadrzaj indeksira kroz linkove sa drugih hostinga ali to sve treba objasniti na sudu ako do toga dodje.

Pa pricekaj onda malo sa pametnim savjetima sve dok covjek pocne zaradjivati milijune :slight_smile:
Daj nam neki osvrt na komentar korisnika Lavi:

Svi protiv kojih se vodio postupak za pirateriju su osuđeni ali nitko u HR nije završio u zatvoru zbog toga. Nakon pretrage prostora i oduzimanja predmeta koji su poslužili za počinjenje kaznenog djela slijedi obavijesni razgovor i davanje izjave u policiji i pregledavanje zaplijenjenih stvari (računalia i sl.). Slijedi optužni prijedlog i presuda koja je u pravilu kazna zatvora ali uvjetna + novčana kazna i to je to.

1 Like