Da li se ovo racuna becklink?

Ako na primer ovde na forumu napisem neki tekst i u njemu ovako nesto Nasi Oglasi da li se to racuna u becklink i da li ce to uticati na poziciju mog sajta na Google-u?

Da odgovorim sam sebi!Ovo jeste becklink ali nece uticati na poziciju tvog sajta na Googl-u jer su stavili nofollow!

no follow je uveden prije nešto više od 8 godina baš zbog suzbijanja spama i utjecaja na PageRank, od tada se puno toga promijenilo… :slight_smile:

Pa i da nije no follow, ne samo da ti backlink ne bi vrijedio - već bi ti mogao naštetiti.
Ovaj oglasnik nema konteksktualne povezanosti sa ovim siteom, kao niti tvoj post - pa nema niti neku SEO vrijednost.
Puno takvih linkova baca na spam ( i BlackHat alate). G to vidi i analizira.

Zadnje što sam čitao o backlinkovima je da pozitivan efekt imaju samo oni koji su kontekstualno povezani, sa jakih (naručito social) siteova, pod uvjetom da ključne riječi nisu napumpane, da nisi gost na siteu/blogu itd…

Ja sam pocetnik, ovo mi je prvi sajt koji pravim. U sredu cu najverovatnije kreirati bazu i tabele i dodati skripte da bi korisnici mogli da se registruju i postavljaju oglase (za pocetak samo automobile) pa kako sta zavrsim tako cu da dodajem.Ovo mi je prvi sajt koji hostujem pa do danas nisam ni cuo za nofollow. Malo sam se smorio kad sam video da kad se na googlu ukuca :“Naši Oglasi” moj sajt izadje na trecoj strani a pre njega brdo gluposti. Jel raspolozen neko za razmenu becklink–ova? :smiley:

Uh, čini mi se da si za početnika zagrizao prevelik (prezahtjevan) komad kolača.
Po tvom postu vidim da nisi iz HR. U HR postoje posebni propisi/zakoni koji se tiču
online oglasnika. Provjeri prvo kakva je pravna situacija kod tebe doma - da ne bi popušio kakvu
prijavu. Što se tiče oglasnika ne znam da tu baš imaš neke šanse. Takve vrste siteova uglavnom
grabe firme koje imaju para za marketing. Mislim da ti tu baclinking ne igra baš nikakvu igru.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_oglasavanju.html
Evo ovde sam nasao nesto o online oglasavanju. Molim nekog ko se razume bolje u to da mi protumaci. Dal ja smem po ovom zakonu da hostujem svoj sajt a da ne popasem neku prijavu. Hvala u napred!

Razume li neko sta tu pise?

Nacrt zakona o oglašavanju nam donosi neke nove definicije, na primer oglasna poruka jeste obaveštenje koje sadrži, neposrednu ili posrednu preporuku određenog lica, njegove aktivnosti, robe, usluge ili imidža. Isključena je mogućnost da pravno lice bude primalac oglasne poruke: primalac oglasne poruke jeste svako fizičko lice kome je oglasna poruka dostupna, bez obzira da li je njemu upućena i da li je koristi. Takođe je isključena mogućnost da fizičko lice bude proizvođač oglasne poruke:

Vlasnik interenet prezentacije ili aplikacije može biti prenosilac oglasne poruke, a oglasno sredstvo može biti i sam internet i svi njegovi servisi. Internet se svrstava u red javnih glasila. Ipak, pružalac medijskih usluga ne može biti neko ko je prisutan na internetu.

U opštim pravilima oglašavanja, Nacrt zakona propisuje načela oglašavanja kao što su: sloboda oglašavanja, društvena odgovornost i prepoznatljivost. Zabrane oglašavanja se odnose na: oglašavanje pravno nedozvoljenog, podsticanje diskriminacije, driskriminaciju oglašivača, primenu tehnika usmerenih na podsvest i podsticanje štetnog ponašanja. Nacrtom se naročito štiti dostojanstvo lica sa posebnim potrebama.
Evo ovo sam uspeo da iskopam. Ali nerazumem i dalje da li ja kao fizicko lice zakonski imam pravo da pjustim taj site u rad!

Nemoj me uzeti za riječ ali mislim da je to isto kao kod nas. Moraš biti pravna osoba da bi oglašavao:

  1. proizvođač oglasne poruke jeste pravno lice ili preduzetnik koji je registrovan za obavljanje delatnosti projektovanja oglasnih aktivnosti, kreiranja ili produkcije oglasnih poruka, planiranja ili zakupa oglasnog prostora u javnim glasilima, odnosno za pojedine faze procesa oglašavanja

Juce sam se bas nacitao o ovome. Koliko sam shvatio probleme sa inspekcijom su imali samo oni koji imaju nacionalne domene. Na primer www.nekisite.rs ili www.nekisite.edu a ove sto imaju internacionalne kao sto je www.nekisite.com nepita niko nista. Lepo cu ja na whoois da promenim podatke, da stavim naprimer neko mesto i ulicu iz Holandije, Francuske, Nemacke…

Nofollow linkovi također utječu na google rank, čitao sam nedavno članak o tome, slabije utječe od normalnih linkova ali utječe.

Ne znam baš da možeš WHOIS promjeniti.
WHOIS pokazuje podatke iz domenskog registra, što bi
značilo da tu domenu moraš zakupiti pod lažnim imenom.
Na taj način (osim što si još više zaglibio u ilegalu) gubiš
i vlasništvo nad svim što postoji na toj domeni.

Registri imaju (obično uz manju nadoplatu) whois protection,
koji je potpuno legalan i ne prikazuje nikakve podatke o vlasniku.

Znam za whoois protection ali on sluzi da nemogu svi da vide ko je vlasnik domena. A inspekcija trazi podatke iz registra tako da whpois protection sto se tice inspekcije ne sluzi nicemu. On sluzi samo da te ne uznemiravaju razne budale, konkurencija i td. A kad bih otvorio fitmu morao bih da placam porez 200€ mesecno a moja plata je 240€ tako da od toga nema nista.

Nije mi jasno zasto bi moro prijavit kao obrt tu stranicu ti nista ne prodajes nego drugi prodaju putem tvoje stranice i tvoja zarada je 0 jedini ako mislis imat reklame onda je zarada al i za to netreba obrt e sad ako te drzava opomene maknes to sve al ak ne sam nastavis

E ovako kod nas je covek dobio prijavu verovali ili ne zbog Google Adsense oglasa i zato sto je na svom sajtu postavio linkove par parfimerija (besplatno)!Od Google Adsens-a je zaradjivao oko 1 evro mesecno a zapretili su mu kaznom od 500 do 1500 evra.I sta bih ja onda od ove drzave mogao da ocekujem ako stavim i neke placene oglase???

Čekaj…
Par zar nije rečeno (bar što se tiče HR zakona) da online oglasnike mogu imati samo pravne osobe?