Da li Vas nerviraju FB VIDEO REKLAME!

Ne znam da li Vas ovo nervira… Evo vec par dana koji god video da pogledam jebene reklame…

Ja to gledam već 4-5 mjeseci… Možda je BiH bila u test grupi pa sam to vidio ranije, nemam blage…

1 Like

Da obrisao sam i notifikacije sa instagrama i facebook app. Navucku ljude da postanu ovisni onda prodaju reklame jer vecina nece otici.

Već pola godine “nekoristim” fb u osobne svrhe jer postao mi je očajan iskaču sa svih strana same gluposti

Navikni se, to je tek pocetak tih reklama, kad zavrse s testiranjem svi ce moci to postavit na svoje videe i zaradjivati od toga kao na youtubeu.

2 Likes

Ne vjerujem da ce to zazivjeti na balkanu. Ljude smaraju reklame koje ne mozes preskociti :slight_smile:

“For now, Facebook will sell the ads and share the revenue with publishers, giving them 55 percent of all sales. That’s the same split offered by YouTube, which dominates the online video ad business”

Kad ovo krece? I daj link gde si to nasao.

To sam i ja nasao, ali ovo je iz januara…

ako ostane na klipovima reach kao do sad bit će dobro s tim reklamama :smiley:

Pa ja zato i pitam, jer ako bude eCPM na klipovima upola ovog sa sajta, moze debelo da se zaradi i sa manjim stranicama :smiley:

Samo sto je pitanje kada ce to da bude…

1 Like

Ja jedva cekam to, otisao sam sa fejsa kad sam izgubio 2 mil lajkova (unpublish mi sve stranice bez veze) ali sam se nedavno vratio. Stranica ima 350 lajkova, ja podjelim jedan video u samo jednu grupu a ono 100k reach i 25k pogleda videa :smiley:
Zasad samo velike stranice imaju pristup tome, buzzfeed, the dodo itd…

Zadnjih dana, gotovo na svakoj većoj stranici mi se pojavljuju oglasi, što ranije nije bio slučaj. Bilo je možda na svakoj 10, dok je danas možda na svakoj trećoj. Još uvijek nisam vidio na nekoj domaćoj da se prikazuju, mada ni nemamo nešto puno stranica preko 1m :smiley:

Mislim da ta funkcija nikad nece biti siroko dostupna jer velike stranice mogu pokriti svu potraznju za video oglasima. Isti problem je i na youtubeu, primjerice samo jedna trecina videa je monetizirana jer jednostavno nema dovoljno oglasa u odnosu na koliko ima sadrzaja. Na faceu ce vjerojatno biti jos gori odnos monetizacije/ukupnog pregleda. Jer da to funkcionira na nacin na koji vi mislite bilo koji page od preko 1000 pregleda bi generirao veliku kolicinu novaca. Pa bilo koji video na faceu kad objavis a da je mrvicu bolji dobis stotine tisuca pregleda. Ova opcija ce vjerojatno ostati dostupna samo najvecim pageovima koji stvaraju novi orginalan sadrzaj.

Pa vjerovatno ces imati neku prijavu isto kao i za IA. Svi imaju mogućnost zarađivati ali tek kada prođu tu provjeru… Tako će vjerovatno biti i za ovo, samo će vjerovatno biti bolji sistem u vezi otkrivanja copyright sadržaja, kao što to YT radi. Vjerujem da se neće moći zarađivati sa tek napravljenom stranicom, već će biti neki kriterij koji ćeš morati ispuniti…