Da li za profitabilan site treba poduzeće ili obrt?

Dakle, ako otvorim sajt i on radi kao servis trebam li poduzeće, obrt onda.
Ako su mi klijenti i stranci i domaći , da li mogu izbjeći da plaćam godišnje ove lihvare koji su se na množili u našoj banana rh, tcom,pbz … i slične.

Vjerojatno je već netko to pitao pa dajte mi pejstate ako ništa drugo . thnx

Daj malo pojasni pitanje, nije mi baš jasno što želiš… kakav točno servis bi bio site, s kim misliš poslovati (tvtrke/obrti ili obične osobe) koliki uopće prihod i zarada očekuješ itd

Ukratko - moraš registrirati djelatnost, plaćanje poreza ti ne gine na ovaj ili onaj način. Najjeftinija varijanta ti je otvaranje obrta. Do nedavno je bila najbolja varijanta za taj tip posla offshore, međutim kako je Linić proveo u djelo nadziranje prihoda vlasnika offshore tvrtki koji su rezidenti u RH, i to je propalo (ovdje smo raspravljali o tome nedavno).

Dakle , servis , samo spajam i uzimam proviziju od privatnih i poslovnih subjekata. A očekujem u početku ispod 80 000 a nakon toga iznad 80 000 jasno. Ono što mene interesira dal ja mogu tak nešto imati bez da otvorim obrt ili poduzeće. Baš i ne jel tako, budući da mislim poslovati i s poslvnim subjektima…

Pa gle, teoretski možeš i bez firme/obrta ako drugi poduzetnici žele s tobom poslovati na zaj način. Ali tu se postavlja i pitanje negog ugovora između tebe i njih da se osigurate od kojekakvih nepredviđenih situacija, broj poduzetnika s kojima misliš surađivati itd. tako da je ipak bolje/sigurnije tvrtka/obrt. Najavljuju mogućnost otvaranja tvrtke za 10 kn uskoro, obrt je oko 1500-2500, tvrtka sada je cca 25 000 s temeljnim kapitalom (koji može biti dio u stvarima).

sve se čini ništa od j.d.o.o. :slight_smile:

na što si se ne kraju odlučio onda? šta se jdoo ne isplati?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja