Da li znate koliko košta sat vremena policijske ophodnje?

Prema Krunoslavu Borovecu, značajno manje od 15 kn. Možda čak i puno manje od 50 lipa.

Naime, nakon što je Karamarko dostavio redakciji Nacionala svoje reagiranje na njihov članak putem uniformiranog policajca, Krunoslav Borovec je izjavio da o načinu dostave ne odlučuje ministar, već služba pisarnice, koja je - po Borovčevom sudu - odluku donijela vodeći se time koja metoda dostave je najjeftinja.

Tako možemo procijeniti koliko bruto i ukupno košta rad policije:

  1. Bruto 1 radni sat dva policajca (tko se vozi po Zagrebu, zna).

  2. Gorivo i amortizacija vozila.

  3. Nedostupnost te patrole građanima u vrijeme dok se ona bavi kurirskom službom, zbog čega je mora mijenjati druga patrola.

VS

Preporučeno pismo s povratnicom - 15 kn
-ili-
uobičajeni način slanja demantija faksom - cca. 50 lp.

Možda se radilo o nekakvoj važnijoj dostavi…

p.s. u vezi trećeg argumenta:
Policijski poslovi obavljaju se prema “stupnjevima prioriteta”. Ukoliko dođe do npr. kaznenog dijela na području te patrole, dostava će se odgoditi ili izvršiti u prikladnije vrijeme (nakon postupanja). U svakom slučaju prva dva argumenta su i više nego dovoljna (ako se radilo o običnoj dostavi). :slight_smile:

[quote=“TomislavS”]Policijski poslovi obavljaju se prema “stupnjevima prioriteta”.[/quote]Hvala bogu da je tako. :slight_smile: Ali opet - nekako mi je milije vidjeti patrolu kako besposleno kruži po kvartu i povećava moj subjektivni dojam sigurnosti (za što ih plaćamo - da kruže uokolo i uočavaju prekršitelje i druga sumnjiva ponašanja), nego kako zaposleno raznose nečiju korespondenciju (za što ih ne plaćamo). Čini mi se da je patroliranje uvijek viši prioritet od dostave pošte.

Slažem se, njihova uloga u prvom redu i jest psihološka (kao i npr. uloga presretača)…

Dostave preko policijskih službenika (npr. poziv na sud) također imaju psihološku ulogu, više negoli praktičnu, možda se i u ovom slučaju radi o nečem takvom…

Naravno, u većini slučajeva.
EDIT: ako misliš na ovo, u potpunosti se slažem. :zub:

http://www.nacional.hr/clanak/50781/komercijalni-mup-iznajmite-policajca-za-43-kune-na-sat


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja