Dali pingat ili ne backlinkove?

Bok,

kod izrade backlinkova naišao sam na jedan tekst s drugog foruma gdje piše
da se obavezo trebaju svi backlinkovi koje napravim trebaju pingati pomoću online alata ili sl. programa. a ja sam uvijek ostavio da ih sam Google pronađe. e sada neznam dali da nastavim kako sam i do sada , ostavio ih da ih sam Google pinga ili da koristim te online alate pinganje ? jer navodono google ne pronađe sve backlinkove ?

hvala

Sve linkovi koji nešto vrijede će google sam pronaći (pitanje je vremena), Eventualno se možda isplati boostati guest postove koji sadrže link prema tvome site-u. Recimo može se dogoditi situacija kada će neki jak site linkati prema nekom članku, ali neće direktno na tvoj site.

Dobar primjer su razni sajtovi koji prodaju osiguranja i slično, za njih je teško dobiti link sa nekog jakog site-a, jer nitko ne zeli linkati na osiguranja, ali ces mozda izvuci link od jakog sajta prema dobrom i korisnom članku koji si napisao kao guest post.

Uglavnom, da se vratim na temu, vjerujem da su alati za pinganje beskorisni, ali čini mi se da u SEO-u svatko ima neku svoju teoriju o svemu :slight_smile:

1 Like

ma mislio sam da je tako nekako.
uglavnom ostavit ću da Google sam odradi posao.

hvala :slight_smile:

Ako link išta vrijedi, Google će ga sam naći.
Ako ga Google ne može naći, sigurno ne vrijedi ništa.

to mi je naravno jasno. ja sam čisto pitao općenito čisto da znam kako dalje.

:blush: