Dali se isplati otvoriti obrt za adsense primanja

Naime stvar je u tome da preko WU možete primiti max. 10000kn po transakciji.
Došao sam blizu tog iznosa, a ne želim se vratiti na čekove, jer nikad se nezna, može se nešto promjeniti, pa država udari porez na devizni žiroračun.
Sad bih uz ovaj adsense osobni račun otvorio i jedan biznis račun.

Što mi se najviše isplati otvoriti: doo, obrt…
Kad bi primjerice mjesečno prekazivao zaradu od 5000kn, koliko bi mi ostalo “čista”.
Također ako bi prikazao na kraju godine da mi je dobit 0kn ili čak da poslujem sa minusom, kakva bi onda bila sitvacija.

Netočno, može i preko 10 000 kn mjesečno WU.

Maksimalni iznos koji možemo poslati za pojedinačno plaćanje nalazi se u nastavku. Ako Vaša isplata premašuje ovaj iznos, primit ćete više isplata putem usluge Western Union do Vašeg ukupnog iznosa za isplatu.

Najveći iznos isplate: EUR7.000,00

Znači da može neograničeno :slight_smile:

Definitivno ti se ne isplati ostajati pojedinac (ako želiš prijavljivati porez) jer onda plaćaš druge najviše stope poreza u svijetu (nakon slovenaca) i to nakon što ti drmnu 20% za mirovinske stupove od kojih je jedan ponzijeva shema (nećeš vidjeti taj novac), a drugi ide u upravljanje mirovinskim fondovima te ćeš taj novac vidjeti ako doživiš starost i onda ćeš ga dobivati na kapaljku.

Sad ostaje pitanje samo obrt ili d.o.o.

OBRT

  • PDV plaćaš kad dođe do uplate sredstava, a ne kad platiš prihod
  • nema obveznog početnog ulaganja

D.O.O.

  • ako bankrotiraš onda bankrotira društvo, a ne nj vlasnik (iznimka je ako se dokaže da si namjerno radio protiv koristi društva)
  • porez na dobit se obračunava po stopi od 20% tek nakon što se od prihoda oduzme dio rashoda i iznos kamata
  • potrebno je barem 20 000 kn uložiti u biznis na samom početku
  • PDV plaćaš čim nastane prihod što ne mora biti u isto vrijeme kao i isplata (u slučaju Googlea to ne igra veliku ulogu jer je google redoviti platiša)…

Offshore kompanije
=> o ovome bi se trebao raspitati s nekim tko je stručnjak po tom pitanju, pogotovo ako zarađuješ isključivo preko interneta. Na ovaj način izbjegavaš hrpu birokracije i prepreka kojim hrvatsko zakonodavstvo stopira napredak gospodarstva. Uglavnom, gledajući sve papire koje moraš predavati, sve statistike koje moraš držati i banalne izdatke koje moraš plaćati državi, očito je da je glupost hrvatskih političara glavni razlog zašto se nitko ne želi mučiti s legalnim poslovanjem. I to je pitanje koje se neće tako brzo riješiti jer koliko su vladajući preglupi da bi taj problem riješili, oporba na taj problem ne gleda kao na problem nego kao na dobru stvar koju još treba nadograditi. Uglavnom, čisti kaos…

Odkuda ti ta info, ja primam više od toga zadnja 3 mj bez problema.

[quote=“adriano”]Netočno, može i preko 10 000 kn mjesečno WU.

Maksimalni iznos koji možemo poslati za pojedinačno plaćanje nalazi se u nastavku. Ako Vaša isplata premašuje ovaj iznos, primit ćete više isplata putem usluge Western Union do Vašeg ukupnog iznosa za isplatu.

Najveći iznos isplate: EUR7.000,00

Znači da može neograničeno :)[/quote]

To nisam znao. Onih 10000 se možda odnosi na slanje.

@[NEMESIS] hvala na opširnom odgovoru, ali ipak sad kad znam da limit nije 10000 neću otvarati ništa.

I ja bih otvorio obrt kad bi drzava bila sposobna pojednostavniti stvari, a zapravo bi najradije cijeli posao administracije prepustio nekoj firmi kojoj bi bilo u interesu, i kojoj bi se isplatilo da se to vodi preko nje.
Mene zanima samo ubrati lovu za svoj trud, bas kao sto to radim sada, a cim cujem rijec obrazac, bljuje mi se :fuj:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja