Dell Studio prijenosnik

Kupujem novi laptop.
Dvoumio sam sem između Lenova i Della no ipak odlučio na Dell.
Laptop bi bio namjenjen za profesionalnu video montažu, znači isključivo da bez pardona vrti after effect, premiere, edius… također obrada fotki i web dizajn (ali ako ovo prvo vrti vtrit će i ovo ostalo) bitno da on dobro obavi svoj export na videu, render itd…
Isključivo još jedna od opcija prijenosnik mora biti s Full HD monitorom.
E sad što najbolje odabrati.

Dvoumim se između Dell Studio 1555 Full HD monitorom cijena mu je oko 6000kn
a druga opcija je Dell Studio XPS 16 cijena kojih 9000kn

E sad, da li se isplati dati tolike novce za to. Dal neko ima takav laptop pa da izjasni svoje mišljenje. Naime, jedna od dosta bitnih stvari jest da se laptop ne zagrija i pregrijava. Znam da dosta velike konfiguracije troše mnogo struje i brže se zagrijavaju od ovih slabijih.
Uzeo bi ovaj 1555 mislim da bi on vrtio sve što je meni potrebno, ali opet kroz neko vrijeme trebat će mi novi zbog tehnologije koja ide naprijed i softwareskih zahtjeva. A ovaj XPS ima novu generaciju procesora pa mislim da će me duže godina poslužiti … e sad da li je to isplatljivo davati tolike novce ili je to samo bacanje novca. Ne želim se opeći kao prošli puta dao za sranjski Forcebook 12000 kn koji je nakon godinu i pol rikavao zbog pregrijavanja i išao je na čiščenje ali nula bodova.

Ako netko ima nekih drugih prijedloga slobodno neka izjasni svoje mišljenje, dobro će doći. Isto tako ako ovdje ima video montažera također savijet oko odabira i na kojem stroju rade dobro će doći za poticaj mog razmišljanja.

Unaprijed hvala.

Kupi si stolno racunalo (sa odlicnom grafickom karticom). Za tvoje potrebe mislim da laptop nema smisla.

I btw, i “najhladniji” laptopi se griju i osjete se “pod prstima”. Ako profesionalno radis sa racunalnom, stolno racunalo je “must have”.

Da li je taj laptop jedini komp u tvojem biznisu?
Ako je, onda nema spora, kupi i ne žali novce.

Ukoliko imaš desktop kao glavnu makinu i lap će služiti svrsi na terenu, ja bi išao na nešto povoljnije rješenje koje zadovoljava potrebe jer se ispostavilo da je laptop potrošna roba.

Ne bavim se tim poslom ali ne mogu zamisliti da se takav posao može bazirati na laptop računalima.

Laptop je uglavnom preseravanje, za bilo kakav ozbiljniji i profesionalni biznis se još uvijek uzima stolno računalo.
Pa zar ti nije dati bolje te pare, koje razmišljaš dati, za jedno čudo od stolnog računala na kojem ćeš moći mijenjati i dodavati komponente narednih 3 godine umjesto na laptop.

I moja osobna preporuka bi bila da gledaš AMD-ove konfiguracije. Evo vidim da je izašo i AMD Phenom II x6 core i može se nabaviti za već otprilike 1.5k Kn. A di je kraj s kombinacijama kada ti se ispod stola vrti čudo sa 6 jezgri.

Sa Dellom nemozes fulat , samo full hd reza na laptopu nije dobra za oci… Ja imam 23 " monitor i iskreno mislim da je dijagonala premala jer umaraju mi se jako oci posto je sve sitno.

ZA tu lovu mrcina od stolnog racunala + neki 27 " monitor ili 2 x 24 " i miran si godinama.

LAptopu kad istekne gara onda imas problem.

Ma bitno da se on meni ne pregrijava brzo, a mislim za tu cijenu Dell je morao riješiti taj slučaj!

Grijat ce se on budi bez brige…

[quote=“cronuts”]Sa Dellom nemozes fulat , samo full hd reza na laptopu nije dobra za oci… Ja imam 23 " monitor i iskreno mislim da je dijagonala premala jer umaraju mi se jako oci posto je sve sitno.

ZA tu lovu mrcina od stolnog racunala + 2 x 24 " i miran si godinama.

LAptopu kad istekne gara onda imas problem.[/quote]

potpisujem :ljuger:

I najhladniji laptopi (sa “stedljivim” procesorima) se griju dosta. A ovi Dellovi se sigurno dosta griju i provoditi 8 sati dnevno na njima radeci sigurno nije ugodno
Al nek uci na svojim greskama kad vec zeli. :smiley:

A onda koji izbor najbolje odabrati od prijenosnika da se najmanje grije’?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja