Pozdrav ekipa,
evo bas sam maloprije naletio na Degordianov oglas za posao u kojem traze SEO strucnjaka. Nisam dosad o tome razmisljao ali evo sad me bas zanima, kakava je situacija sa SEO strucnjacima u Hrvatskoj? Kako izgleda radni dan jedon SEO strucnjaka u Degordianu recimo?
Svi oni u oglasima za posao forsiraju Napredno poznavanje Google Analyticsa. Ja ne znam koja je fora s tim, sto se ima cijeli dan pratiti analytics? Iz vlastitog iskustva mogu zakljuciti da u pracenju Analyticsa nema nista toliko “napredno”. Pratim ono osnovno, broj posjetitelja, sesije, vrijeme zadrzavanja, bounce rate itd… Pa sve to ali samo za pojedina geo podrucja (najcesce samo USA), navike korisnika, tok korisnika kroz stranicu, ispunjenje cilja kojeg postavis itd. Ovako kad nabrojim, ima toga dosta ali nista od toga ne dozivljavam “napredno”. Mozda nekome to jest napredno, tko ce ga znat.
Kao sto vecina vas zna, tu su jos i Search console, ranktrackeri, Adwords, backlink analysis tools kao sastavni dio arsenala. Nijedan alat sam po sebi nije slozen za koristenje, vise se to svodi na to koliko pametno ces ih koristit.
Linkbuilding
Rade li agencije linkbuilding na slican nacin kao sto radimo mi slobodnjaci? Kako se tamo gleda na kupovinu linkova, guest post outreach, izgradnju PBNa, podmicivanje autora na Huffpostu? (P.S. nije da imaju tko zna sto drugo raditi, ali eto cisto pitam)
Uvjeti
Kud ces bez ovoga, kakve su im place?
Smeta li firmama ako i dalje radis sa strane, na svojim projektima?
Kad bi se nasao netko tko iz prve ruke poznaje situaciju bilo bi odlicno