Dimenzija width završi u decimalama? Zašto?

Znači imam redovito jedan problem sa jednim računalom kod mog mentora. Naime, on ima laptop i kad god probavamo na tom laptopu testirat neke primjere dese se stvari koje se nigdje drugdje ne dese.

Tipa, neki element se prelomi i ode u novi red. Očito nije stao na svoje mjesto
Ili negdje gdje se koristi račun iz dimenzija width i height…i slaže nešto…svuda bude sve super, samo kod njega se zna pojavljivati greška od valjda svega jedan px.

Onda sam išao na tom računalu napraviti jedan test…da vidim koliki će width , padding, border i margin očitati jQuery.
I ovo je rezultat:

inner: 50.0334
padding: 10
 border: 36 
margin: 140 
(inner+margin+border): 96.0334
inner+margin+border+margin: 236.0334

valjda sam se prvi put sreo sa decimalama za inner width!
Inače, testirao sam i za style dodan putem style atributa i putem eksternog CSS-a. I za position:absolute i za position relative. I uvijek su iste brojke…no zašto se vrati decimala kad je width zadan kao width:50px

Tu ti je nesto vrlo vrlo krivo :slight_smile: U samom jquery engineu ili u browseru. Pixeli ne mogu imati decimalne vrijednosti buduci da je stanje pixela 1 ili 0, dakle ili “svijetli” ili ne. Na racunalu, odnosno na samom monitoru ne postoji manja jedinica od pixela, pa samim time nemoze biti decimalan broj.

Probaj testirati u par razlicitih browsera …

Sve je to meni jasno…al to na njegovom laptopu se redovito događa. Sad je testirano s mozillom, ali koliko me sjećanje služi, javljale su se nepravilnosti na tom laptopu i kad je chrome bio u pitanju.

Huh, sad sam tek skužio da moje računalo osim decimale…kaže i drugu vrijednost za border:

inner: 50 inner2: 50 padding: 10 border: 40 margin: 140 ipb: 100 ipbm: 240 full: 240

…i da, ovo su upravo vrijednosti koje sam zadao elementima!
Možete pogledati i što kod vas kaže, trebalo bi biti ko ovo gore…
http://bozoou.com/BStuff/testWidth

Možda je nešto sjebao u browseru ili neki drugi ku… Probaj truncat decimale (Math.trunc) tj. izbaci ih pa vidi dali će mu onda biti dobro

JS code ti nevalja … vidi se dobro sa code inspectorom … svi parametri odnosno svojstva css-a. Neznam zasto koristis taj JS za provjeru …

Pa koje ti parametre javlja alert? Ako točne…onda niš od te usporebe…no pitanje je što bi inspector rekao na tom dotičnom računalu gdje alert baca čudne rezultate.
Iako nije problem uopće u čitanju podataka…na tom računalu se elementi ionako raspadaju…prelamaju u nove linije itd…a ti problemi nemaju veze s codom s kojim ja čitam parametre…

I taj code je obično jQuery dohvaćanje podataka…tak da ne vidim problem. Samo ide kroz moju funkciju jer tako kontroliram elemente koji su zarotirani za 90 stupnjeva…itd.