Direktori u 2017.?

Dakle eto da priupitam što se misli o odluci o minimalnoj plaći za direktore firmi u 2017.?

Dakle kako vam je to sjelo ako ste jedini u firmi?

Naime vjerujem da mnogima koji kreću predstavljati će im problem to. Možda mnogi neće ni krenuti u otvaranje firme jer nisu ni sigurni da mogu to progurati. Cca 2 puta više od minimalnog davanja koje do sada moralni složiti si i isplatiti ako su jedini u firmi.

Neće im biti lako. Još više će profitirati oni koji rade na crnjaka.

lako za direktore, oni se uvijek snađu

Ja sam novopeceni direktor i ajmo rec da me skoro na pocetku ta odluka docekala jer radim tek mjesec dana. Ja ne vidim tu neki veliki problem jer pitanje se postavlja za šta vi točno radite i otvarate firmu ako ne možete skupiti 6000 kn za plaću od čega 4000 ide vama.

Ukoliko ste mlađi od 30 godina ne morate prvih 5 godina plaćati doprinose znači ta plaća vam ispadne 5090 kn bruto a vama na račun sjeda oko 4000kn. Uz tu olakšicu plus poticajne mjere za samozapošljavanje ( meni su upravo odobrili 25 000 kn) tako da realno uz dobar plan i puno rada mislim da prva godina nije upitna za poslovanje.

Ovi koji rade već nekoliko godina a firma je u lošem stanju i imaju problema sa isplatom tih 6000 kn vjerojatno im se onda bolje isplati ugasiti i otići raditi za nekog drugog.

Budemo vidjeli reakcije u veljači od malih novopečenih jdoo ova…

Jedno je teroija drugo je praksa u HR.