Discourse v Vanilla vs NodeBB

Da idete dodati forum na web danas. Koji bi od ova 3 izabrali i zasto?

Ja sam odabrao Vanilla jer ide i na shared hosting i jak ga je ejdnostavno instalirat. Inace bi odabrao discourse da imam ogroman forum i zelim ga prebaciti na ensto moderno.

Isti slucaj, ali ja koristim samo bbPress u zadnje vreme i zavrsava posao a moze da se izmeni vrlo jednostavno. Preporucio bih da pogledate jos i http://esotalk.org/

Rado bih koristio i cackao Discourse da moze da se instalira na shared.

Ne znam meni se discourse cini zanimljivo ali pain in the ass za instalirat a i taj live koncept mi je malo cudan. U slucaju da ti forum postane masivan i da ti se stalno kao na chatu loada hrpa postova mi je nekako, ne znam, treba vidjet. Ugl da meni se isto vanilla za sad cini najbolje rjesenje.

Isprobao sam ih nekoliko i na kraju ipak odabrao xenforo.

Discourse s obzirom da je NodeBB uzasno skup, inace bi se dvoumio :slight_smile:

NodeBB je uzasno skup, a i cim imas hrpu requesta, odmah šljaka server, znači em što platiš užasno puno za NodeBB, i ako imaš posjećan forum sa mnogo članova dnevno, ne brijem da ti ne bi trebala kakva jača mašina.
Što se tiče izdržljivosti, phpbb3 je majka, ali dizajni su im ružni, i svaki modul/plugin moraš pojedinstveno ugrađivati, i editirat tonu koda… Discourse je dobar, i izgleda ljepo…

Odlučio sam se na Vanilla forums jer su php što mi paše uz wordpress koji je php isto jel a i znam php dok Javascrpit i Ruby ne znam pa je jednostavna odluka bila na kraju. :smiley: Uz to ajde vanilla je besplatna, a isto mi pružaju tag sistem za kategorije, infinite scroll, mentione i hashtagove itd.Uglavnom zadovoljan sam.

U biti kada čovjek pogleda najbolje uzet ono u čemu se snalaziš pošto sva tri foruma pružaju jednak izgled i više manje jednake mogućnosti. Pa bi se podjelilo na:

Vanilla - php
NodeBB - Javascript
Discourse - Ruby

Pa koji jezik više voliš i kakav hosting paket ima osoba onda to i uzet.

@Steelmaiden, znaš Ruby pa si zato Discourse uzeo ili?

Discourse nije problem instalirat, imas vec i one click instalacije. Ali je problem sad kupovat VPS i imat forum samo, a na forumu nrecimo nema ljudi jer ej nov. A vanilla se moze spojit u wordpress, mozes vidjet kakos am ja spojio svoj na www.dadaas.com , koristim ga samo za support za svoje botove, al nema bas prometa na njemu.

Ali ono lijepo sjedne u wordpress pa izgleda kako tako, iako si nisam bas dao truda oko njega.

Zasto VPS, pa ima ROR i na normalnom hostingu, ako ti hoster ne nudi u tvom paketu ROR onda promijeni hostera.

Mislim da sam negdje citao da treba cijeli server, a i na instalacijske guideove sam naisao da se instalira direct na server.

Inace ja imam VPS, ali nisam naisao kako isntalirat ga u poddomenu ili kao novu domenu, a i bojao sam se da ne pojede sve resurse jer je malo krcat server, a pisu po forumima da discourse zeli cijeli server.

Ne znam Ruby niti imam programera koji ga zna, međutim developerima Discoursa je WP uzor, pa samim tim vec postoje mnoge integracije Discoursa i Wordpressa. Cak su najavili i sluzbenu suradnju.

Steel, da ne znas mozda koliko ovaj Discours jede od server konfe, jer webmajstori bas i nije mal forum, a intresira me posto imam u planu stari svoj forum od 11k membera prebacit.