Dizajn stranice

Znam kako izgleda lijepa i skladna stranica ali je ne znam graficki
sloziti. Jel moze preporuka ( ako to tko radi ) i ma dobra iskustva
tko se bavi samo grafickim djelom ? Hosting, skripta, slaganje i
ostatak nije problem

Koje stranice sta o cemu pricas?

Dizajn naprafiš u grafičkom programu (photoshop, fireworks, ilustrator), a onda to prebaciš u HTML i CSS kod, ako trebaš nešto više koristitiš adekvatne programe i jezike za to, nepostoje nikakve skripte. Postoji da ti Photošop dizajn prebaci u HTML, al je puno bolje to ručno radit.

Po svemu sudeći tebi bi dobro došao Artisteer
izdvojiš nekih 49,95 dolara i ‘praviš’ dizajn web stranica do mile volje (za svoje potrebe).

[quote=“mikibm”]Po svemu sudeći tebi bi dobro došao Artisteer
izdvojiš nekih 49,95 dolara i ‘praviš’ dizajn web stranica do mile volje (za svoje potrebe).[/quote]

ne kuzim poantu. Vecina hostinga imaju template koji su besplatni
uz pakete, isto tako ih ima po webu, predlozen sw su ih pokupili,
prenjeli u kod koji generira neku stranicu i ?

nadjem ja sto mi odgovara, imam sadrzaj, domenu i alat, stavim
ja to u neku sliku al nije to to ili barem imam takav subjektivan
dojam. Kad netko drugi radi onda bi bilo “ovo preradit, ovo je
mrak, ovo 5” a meni je uvijek za 2. Minusa :slight_smile:

Poanta je u samom naslovu - Dizajn stranice.
Za dizajn stranice hoćeš za CMS ili forum ili statičnu stranicu u html-u, možeš koristiti Artisteer, koji ti jednostavnim odabirom pojedinih segmenata gotovih grafika) slaže dizajn stranice?
Znači imaš gotovi dizajn pozadine, menija, zaglavlja… samo ga slažeš bez da si pokrenuo bilo koji dodatni grafički alat.
No da li je tako složen predložak dobar, da li je takav web optimiziran i dr… je upitno, no za krenuti nekako i to je neko riješenje , nije li?
Ili da napišem znaš Dizajn se radi u grafičkom alatu Corel - Ilustrator ( bilo bi dobro da logotip odradiš ko’ vektor), zatim pređeš na fotoshop pa usput koristiš fireworks za isjecanje grafika i uglavljivanje u kostur stranice, pa pokreneš Dreamweaver ili bolja opcija za naučit, kuckaš kod u notepad++, ali prije toga moraš biti dobro nabrušen i znati CSS i HTML,(što je svakako potrebno) uz neki od JS frameworkova jer je to sad defakto standard.

Preporučam da si najprije poguglaš kako izgleda kostur svakog weba(head-body-footer).Tada će ti sve biti jasnije.Sama ideja kako nešto posložitit ovisi samo o tome ako znaš gdje bi što i kako trebalo biti.Na Youtube imaš milijun tutorijala “how to make website in photoshop”(ilustrator etc).
Kada to shvatiš onda obavezno pogledaj "how to convert psd file into html"ili “how to crop psd into dreamweaver”.
Nakon toga nastupaju koderi-programeri koji to integriraju u jednu cjelinu.

Netreba ići tolko u kod no neki wireframe je uvjek poželjan da znaš di će šta bit na stranice. Fireworks je jako zgodan za takve stvari u 5 min se složi wireframe kakav ti god treba ima već i neke gotove stvari. No definitivno pogledaj na tubu imaš neke i na našim jezicima vidio sam neku stranicu di čovjek detaljno objašnjava. Probaj na tutorijali.hr ako me sječanje ne vara.

u biti trebam doradu gotove stranice tako da redizajn ne znaci
kompletno novu nego doradjenu i dotjeranu u grafickom smislu.
Kao korisnika me smeta kada stalno posjecene stranice mjenjaju
svoj izgled i funkcionalnost pa me ista manija proganja kad
sam “s druge strane”

Onda ti treba neko znanje HTML & CSS ne nužno photoshop i grafički programi dosta se da samo sa CSS-om napravit. A sad za ostalo treba vidit kako je stranica napravljena jel to neki CMS, il neka vrsta Dinamiče stranice, dali koristi JavasScript, jQuery il Mootools, ako je čisti html ni problem čas posla. Ako se treba zezat sa kodom zna bit zeznuto ispravljat tuđe greške.

Meni su znali oduzet i po par dana posla čisto uređenje HTML i CSS koda zato što ljudi nisu sekundu razmislili. Nije tolki problem Dizajn ako ti je funkcionalnost i pozicije sdržaja stranice ostao na istom mjestu. No kad si naviko na jednu funkcionalnost, a oni promjene na drugu e to zna bit iritantno korisniku.

pokusavam otkriti toplu vodu preslikavajuci posao SEO strucnjaka
na design. Mea culpa necu vise :slight_smile:

[quote=“Branimir”] … nvert psd file into html"ili “how to crop psd into dreamweaver”.
Nakon toga nastupaju koderi-programeri koji to integriraju u jednu cjelinu.[/quote]

Ja sam to radio na isti način. Međutim sada to radim pomalo mješovito. Netko bi to nazvao i naopačke. Naime radim predloške
za CMS. U tome slučaju ponekad se ne može predvidjeti koji će točno sadržaj biti na stranici. Postoej samo neka određena pravila.
NA vrhu će se nalaziti menu, sa svijetlim slovima , pa podloga mora biti tamnija. Čak se ne mora znati ni koja će slika biti u zaglavlju, možda i neće biti. O tome će odlučiti sam korisnik. Ako mu se nebude sviđala moja zelena boja pozadine , sam će je malo promjeniti po svome ukusu. Fontove za koje sam ja mislio da su lijepi , korisnik će "popljuvati " i odabrati neke druge po želji. Oni koji koriste CMS znaju o čemu govorim. Ponekad je jedna te ista osoba koja napravi PSD i ona koja to pretvori u html + css.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja