Dobrodošao novi monitor i grafička. :) Neki savjet?

Vrli Forumaši i hardware stručnjaci; :blush:
kupujem novi monitor i grafičku karticu, i skoro da sam već to odlučio, no ipak ću napisati i ovdje, možda netko od vas ima neku primjedbu ili savjet? :blush:
dell
Monitor je (najvjerojatnije) Dell 23,8" SE2416H.
https://www.chipoteka.hr/artikl/129343/238-monitor-dell-se2416h-6129272249
a grafika GEFORCE GT 710 2GB DDR3 64BIT DVI/HDMI/CRT BOX
https://neutrinomobile.hr/palit-geforce-gt-710-2gb-ddr3-64bit-dvi-hdmi-crt-box.html
Mnogi znaju da kanim raditi uglavnom na Youtubeu;
youtube-
dakle editiranju filmova i grafike najvećim dijelom u Sony Vegasu, PhotoShopu ili sličnim programima. :blush:

Očekujem da će mi ovo odgovarati u potpunosti; HDMI ide na monitor a DVI na TV (koristim već takav kabel koji počinje tako, a završava kao HDMI). :blush:

Hvala svima koji će eventualno dati mišljenje, najbolje netko tko već ima Dell-a. :o:

1 Like

Za video i fotografije ne treba ti bolji monitor. Za grafičku nisam siguran. Imam sličan monitor odličan je.

1 Like

Nadam se da imas najmanje 4gb rama i jako dobar procesor tipa i7 ili ryzen.

1 Like

Mislio sam da će barem netko primijetiti da ovaj model Dell monitora ima IPS matricu što bi mu trebalo biti plus, i pretpostaviti da je dobar, mada ne spada u kategoriju skupljih. :slight_smile:
Što se kartice tiče, niti to ne mora biti konačan odabir. Gledao sam neke osvrte na Youtubeu, spominju da je model GT 730 za nijansu bolji (i to je također opcija), međutim kažu čak ne nužno ako neće biti igranja igrica zahtjevnijih verzija. A neće ih biti nikakvih, kako sam napisao, samo Youtube Full HD, Photoshop i slično. :wink:

Procesor je AMD A8-5600K APU with Radeon HD Graphic. 3.60 GHz. To bi trebalo i dalje dobro raditi kao i do sada, s tim da ćemo Radeon HD Graphic sada odmoriti, jer dolazi nova kartica. :blush:
Što se radne memorije tiče, RAM u kompjuteru je 8 GB. :+1:

Vjerujem da je ovo dakle best buy? :o:

Napomena: Ako vec imas monitor 23.8" ili si imao dobar je, ako si imao/imas veci monitor (imas/imao mislim na drugi monitor koji vec posjedujes/si posjedovao) pozalit ces jer si naviknuo i izgledat ce ti sve manje, ako uzmes veci provest ces sigurno na njemu samo 2 sata dnevno iducih 5 dana na njemu dok se naviknes jer ce te bolit oci :stuck_out_tongue: (osobno iskustvo). Ali najvaznije je poceti pa makar to bio pentium 4 sa 17" monitorom :slight_smile:

Jedan mali zakašnjeli post, da rezimiramo ovu temu koja može biti i putokaz nekom u budućnosti.
Dakle, kupljen je monitor s prvog linka u uvodnom postu, i to još u travnju, samo dan nakon otvaranja teme. :blush:
dell-monitor

Dakle, kakvi su monitori Dell? Ja osobno nisam znao do tad da mi slika na monitoru može biti tako dobra. :blush:
Hvala mojim prijateljima i kolegama gdje je monitor kupljen :+1: http://vmracunala.hr/
Hvala i HRTi platformi koja gledatelju (posebno s ovakvim ili sličnim monitorom) ostavlja mogućnost uživanja u nogometu i online. :soccer: :o:

2 Likeova

Da, trebali bi srediti webshop :slight_smile:

Inače stvarno ako mu je cijena 1000 kn pa nemoze bolje :slight_smile:




Pusti webshop. VM Računala iz Splita su firma koju će preporučiti svatko tko je imao ikada bilo kakav kontakt s njima. :+1:

A za mene je stigao monitor van njihove ponude i po posebnoj cijeni, sve to u jedan (1) dan. :blush: :o:

Također imam takav Dell UltraSharp U2414H i prezadovoljan sam. Monitor je višestruko nagrađivan u svojoj klasi s razlogom.

1 Like

Ja sam kupio prije godinu i pol Dell U2717D kostao je 5500 kn ali vrijedi svake lipe i dan danas ostavlja wau faktor jer ima jako tanke rubove ekrana. Odlican monitor sa 2560x1440 rezolucijom sto mi se pokazalo kao najbolje riješenje za rad jer 4k je overkill za oci a meni osobno full hd premala rezolucija za ozbiljniji rad.

imam i ja nekakav dell … slika ko mlijeko

Ovakav je kod mene:

1 Like

Ja na poslu dobio U2414H i odličan je, ali ne mogu vjerovati da nema automatsko biranje izvora slike nego moraš ručno odabrati, a doma moj neki acer od 500kn ima :smiley:

dadaas okorjeli gamer :slight_smile:

Iskreno bacio novce, neznam ni sam sto mi je doslo da to kupim. Da barem igram nesto. Ili da sam dobar u tim igrama.

Ali monitor je bomba. Jos kad unutra imas 1080ti nepostoji nista trenutno na planeti sto ne radi na toj konfiguraciji. Najzahtjevniej igre idu preko 120FPS. Ovo GSync monitor pa je to sve jos ultra brze.

Igrao sam Quake, bio je badava, to sam nekad davno igrao reko da probam. Odigrao 4 partije. U tih 4 partije sam ih demolirao, kao da imam cheat codes, meni nije bilo jasno sto oni rade da ih ja uvijek prvi ubijem. Vise ne igram to… Nije bas neka igra, dosadna, trcis okolo i pucas. Ako igram vise volim strategije.

No kad zbrojis koliko ta grafa i taj monitor kostaju onda bi i trebalo da sve radi kak treba. Pa se opet postavlja pitanje ovim drugim gamerima koji nemaju neku oporemu, da je ova prokleta oprema itekako bitna, naravno neki profi ce vas razbit na nekom starom kompu, ali na istom ili malo visem elvelu s opremom mozes demolirat.

Ja sam voo kupio dok sma imao u planu streamanje, ali sam vidio da nemogu igrat igrice cijeli dan, jednostavno neide, predosadi mi brzo pa sam odustao. Sad na tom monitoru vise manje tipkam tekstove i gledam webstranice, koji overkill.

1 Like

Koliko je kostalo to zadovoljstvo ? :slight_smile:

Da se mijenjamo? :smiley: Ja tebi računar za tipkanje tekstova a ti meni ovo čudo :stuck_out_tongue:

Previse je kostalo. lako se rpovjeri, sram me napisati. Ali 1080ti rudari tak da nije ona tu samo radi zadovoljstva, a monitor sam ubo da vidim dali se vidi razlika. I razlika u slici se nesto pretjerano i ne vidi. Ali kad igras te pucacine nema nikakvih trzanja, glitcheva, sve se vidi, nema blura niti ista drugo. Tak da je to cisti gamerski monitor koji hvala bogu ima cinema mode pa cu ga koristiti za te stvari vise manje. A prodati ga se ne isplati…