Dodavanje koda u footer

Imam na jednom sajtu neku premium wordpress temu i imam jedan oglasni kod koji treba da radi na mobilnom, tako što ću ga dodati u footer pre zatvaranja body taga. E sad, svuda živo sam taj kod ubacivao, ali tema jednostavno ne da ništa, ne je*be živu silu. Instalirao sam i specijalne pluginove koji dodaju kod u footer pre zatvaranja body taga ali ništa. I direktno u podešavanjima teme da stavljam na mesta za footer ili za neke oglase itd ali ništa i ništa.

Šta uraditi i jel ima tu pomoći ili da zamenim tu temu?

Dosadašnje iskustvo mi je pokazalo da su premium teme jako često shit i da su free teme zakon jer lakše možeš upravljati njima.

huh onda nemas neko iskustvo ako tvrdis da su free teme super a premium shit.

Da nije mozda problem u cacheu?
Ako imas koji cache plugin obrisi cache pa mozda proradi.

1 Like

Jao ne znam, već peta premium tema da pravi probleme raznog tipa, a na ovim free uradim šta god mi treba.

Da, može biti cache, sad ću da proverim da li je to…

Dali koristiš child temu? Da nemaš slučajno footer u child pa ga neće da povuče iz original destinacije?

Vidi u source code jeli daje kod koji treba.

Pokušaj upisati neki drugi “test” da vidiš jeli hoće pokazati. Možda kod nije prilagođen za taj dio koji tebi treba. …

2 Likeova

Hvala @dadaas i @komentar na pomoći, sad ću videti da li je nešto od toga. Cache mi deluje da nije bio, ali nisam sinoć gledao detaljno, sad ću da vidim…

Nema child-a a nema ni cache plugina. Sve živo još isprobano i i dalje ništa.

Takodje, na drugom sajtu koji ima drugu premium temu sličan problem, kod se prikaže ali statički u footeru na desktopu, a ne samo na mobu kako treba.

Premium teme težak nepraktični komplikovani shit. :slight_smile:

Malo su kompleksnije, footer se povlači funkcijama pa i kod treba staviti na pravo mjesto.

Da, moraću još dosta vremena da utrošim da pronadjem gde to staviti, a ako se to ne desi moraću da zamenim temu, nema druge. :slight_smile:

Pa koje premium theme si koristio?
Imas premium teme koje su shit to se slazem ali imas i one koje su stvarno dobre i optimizirane za maximum performance. Dok free teme su nabrzinu sklepane sa mogucnoscu nekog sranja u codu ako ne skidas sa wordpress.org A i onda vjerujem da je infekcija moguca.

EDIT:
Ja sam koristio mythemesshop dugo, ali im se sad biznis model promjenio, skupe su ko sam vrag, drugdje za 100$ dobis sve teme unlimited license, kod njih za 100$ dobijes jednu licencu jedne teme.

Pronadji za početak od aktivirane teme footer.php i stavi unutra neki kod da vidiš da li radi, tako bi definitivno trebalo raditi i ako radi, onda znači da ti nešto krivo radiš. Stavljaš možda na krivo mjesto u administraciju ili u krivi file ili…mi u principu ne znamo gdje točno stavljaš. Kod koji staviš u temu kod update-a teme će biti izbrisan, zato se rade child teme.

1 Like

Konačno sredjeno sve nekako, više je na kraju bilo do samog neispravnog koda a manje do teme, mada su i one igrale svoju ulogu u konfuziji. :slight_smile: Hvala svima na pomoći.