Domaci cms

Pozdrav!

Evo jedan domaci open source cms koji je u izradi, pa ko voli nek izvoli.

http://papycms.webatu.com/

Mogao si bar reci u kojem je jeziku …

Enivej, ne cini mi se nesto prekvalitetan.

Pohvala za inicijativu.

Ali meni sajt ne radi, javlja ovo:
“You see this page, because the system administrator of 000webhost.com is currently checking this website for malicious content.”

stavi ga na neki normalni hosting. Ili na neku source kontrolu, poput Github ili slicno.

U mene radi, a cms je rađen u PHP-u i Msql-u

[quote=“ivan.skugor”]Mogao si bar reci u kojem je jeziku …

Enivej, ne cini mi se nesto prekvalitetan.[/quote]

I rekao sam da je CMS u beta verziji. Bice bolji, nemoze odma biti sve dobro, i prva verzija joomle nije bila nešto.

nadam se da bit bolji od joomle!

@mahir: i kod mene isto ne radi link kako bi trebao po tvojoj prici, posto me baca gdje ne bi trebao!

@igzyy: tesko da ce, Joomla je trenutno najbolji CMS sto se tice multi funkcionalnosti (moze se iskoristiti na svakom projektu). E sada naravno ima hrpa drugih CMS-ova koji su bolji za odredjeni segment.

Od Joomle nema niko bolji niti ce biti iko bolji. Stvarno nema ni jednog BESPLATNOG cms-a koji je tako kvalitetan.

Wordpress? :slight_smile: Noviji “engine” i brzi neuporedivo.

Kada instaliraš default Joomlu sve je ok. Svaka dodatna opcija, komponenta, modul zauzima dodatne resurse. Zato je engine zastareo.

Jesi proverio koliko queries i http requesta pravi joomla kada ima instaliranih par modula i komponenti? :slight_smile: O SEO i SEF podešavanjima da ne pričamo.

Wordpress ima mnogo kvalitetnijih template-a, mnogo jači (i što je bitnije, brži) API. Prvo je zamišljen kao blog skripta, a onda je evoluirao u napredni CMS.

Napravi test. Uradi sajt sa istim (sličnim) sadržajem u Joomli i u Wordpress-u. Testiraj brzinu i gledaj kako će npr. google da indexira jedan i drugi sajt. Iznenadićeš se koliko je WP napredniji. :slight_smile:

@ivan79, pričaš nešto što nisi u dovoljnoj mjeri provjerio i istestirao. No hard feelings, ali jedino si djelomično u pravu glede potrošnje resursa. Moram te razočarati ali i to neće biti još dugo.
Što se tiče predložaka, Joomla je daleko jača. SEO,SEF komponente su daleko razvijenije za joomlu nego za wordpress. A za indeksiranje…tu ti stvarno nemam što reći. Mislim da si se tu provalio.
I da ne bude zabune. Radim jednako i u joomli, wp-u, EZ…

Zasto se ne moze otvoriti ova stranica sa CMS-om??

[quote=“renato100”]@ivan79, pričaš nešto što nisi u dovoljnoj mjeri provjerio i istestirao. No hard feelings, ali jedino si djelomično u pravu glede potrošnje resursa. Moram te razočarati ali i to neće biti još dugo.
Što se tiče predložaka, Joomla je daleko jača. SEO,SEF komponente su daleko razvijenije za joomlu nego za wordpress. A za indeksiranje…tu ti stvarno nemam što reći. Mislim da si se tu provalio.
I da ne bude zabune. Radim jednako i u joomli, wp-u, EZ…[/quote]
U joomli radim od kada je izašla. Isto i WP. Meni je to dovoljno iskustva. Inače, google vapi da crawluje WP.
SEO i SEF za WP gotovo nije ni potreban, pošto je već integrisan i automatizovan. Kod joomle trebaš podesiti svaku dodatnu komponentu, i opet nisi 100% siguran da će raditi savršeno.
Kao što rekoh, testiraj isti sadržaj sa jednim i drugim CMS-om (jeste da je potrebno vreme). Iznenadićeš se rezultatima.
Davno sam koristio Joomlu kao aggregator raznoraznih novosti. U bazi sam imao preko 100.000 artikla. Probaj da ubaciš toliko artikla i da ih izlistaš u ACP-u. O queries da ne pričam. Zato se danas svi popularniji i zahtevniji sajtovi rade u WP.
Što se tiče indeksiranja, mislim da ne treba komentarisati. :slight_smile: Iskustvo je najbolji pokazatelj. Džabe pišem o tome.
Ne kažem da je Joomla loša, ali realno je zastarela.
Ako pričamo o CMS-u sa najmoćnijim API onda definitivno Drupal. Ali zahteva malo više iskustva oko podešavanja.

@Topic,
link ne radi.

[quote=“ivan79”]
SEO i SEF za WP gotovo nije ni potreban, pošto je već integrisan i automatizovan. Kod joomle trebaš podesiti svaku dodatnu komponentu, i opet nisi 100% siguran da će raditi savršeno. [/quote]
Hoćeš reći da joomla nema integrirani, tzv.core SEF? I zašto podešavati svaku komponentu? Nisi čuo za komercijalne extenzije. Tada to ne moraš raditi.
Danas se svi popularniji, a pogotovo zahtjevniji sajtovi rade u custom CMS-ovima, a možda će to biti jednog dana ovaj koji je tema ovog topica.
Ja bih završio jednom za svagda raspravu oko joomle. Svi mi, više-manje koristimo windowze. Ako iole znate koje su mogućnosti tog OS-a, priznajte sebi u kojoj ga mjeri koristite (u postotcima). Tako je otprilike i sa Joomlom, WP-om, Drupalom i sl.
Napraviti site s naslovnicom u blog formatu u joomli, wp-u ili bilo čemu drugom je mačji kašalj, koristiti quickstart metode također. Tu se stječe pogrešan dojam da to može svatko pa se analogno tome joomla kao cms sve češće svrstava tamo gdje joj definitivno nije mjesto.
Nemojmo offtopičarit jer i onako ne stižemo nikud.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja