Domen kao ime javne uprave, korištenje?

Vidite, imam domen Policija(točka)Net i sada bi želio da pitam kako bi ja njega mogao legalno koristiti?

Tj. ne želim problema sa nekom državom (eventualno svojom).

Pa isto valjda kao i “police” naočale:)

[quote=“amarildo”]Vidite, imam domen Policija(točka)Net i sada bi želio da pitam kako bi ja njega mogao legalno koristiti?

Tj. ne želim problema sa nekom državom (eventualno svojom).[/quote]

ima ti ideju za site, stavi title stranice ACAB! :smiley:

Iako pojedina država može zakonski ograničiti upotrebu nekih simbola ili naziva, a pogotovo se čini logičnim da bi tako bilo s nazivima javnih službi, ako niti zbog čega drugog, onda da ne izazove zabunu i zamjenu kod građana, ja nisam upoznat da bi za riječ “policija” to bio slučaj u smislu u kojem ti pitaš (tj. da bi se “policija” tretiralo gotovo kao trademark). Sasvim sigurno da ne možeš na auto napisati “policija”, ali sigurno da bi mogao knjigu nazvati “Policija”. Ipak, osobno nisam siguran da bi policija baš bila sretna da se na kioscima pojavi tjednik naziva “policija”, no nije mi razvidno po kojoj bi osnovi postojao pravni temelj da se tako nešto “zabrani”. Tako da mislim da ne bi trebao imati “problema”.

Međutim, čini mi se da je ključ ovdje u sadržaju - dok nikome nije trn u peti, sumnjam da će se itko buniti. Sasvim sigurno ćeš imati problema ukoliko bi sadržaj na toj stranici davao građanima netočne informacije ili bio neprimjeren (npr. širio mržnju, ciljano narušavao ugled službe i sl.).

To je moje mišljenje. Ipak, “probleme” može stvarati svatko svakome iz svakakvih razloga…

Mislim da ću je prodat.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja