Domena na cekanju

Registrirao sam domenu na godaddyu, pa me zanima sto moram podesit ako ju trenutno ne zelim koristiti. Registrirana je po promotivnoj cijeni, ali bi ju aktivirao tek za par mjeseci kada nadem vremena za sajt. Do sada sam regao domene kad su mi trebale, pa sam ih odmah i aktivirao.

Ugl, da li moram podesit nameserver ili sto drugo, ako zelim domenu aktivirat kasnije, ili jednostavno mogu pustit tako kako je sad? Zanima me sto je potrebno napravit sa domenama koje se registriraju, a ne misle aktivirati, kako ih cuvati za bolja vremena. Da li ih je potrebno parkirati ili sto vec?

Domena je aktivna čim je registriraš a najbolje ti je parkirati jer i domene bez sajta imaju neki promet,kakav takav.
I sam Google preko adsensea ti nudi opciju parkiranja domena pa ako imaš adsense account parkiraj je tamo.

Sad sam probao ukucati naziv domene i vidim da su oglasi gore. Imam zakupljen server u eurohostu, pa u biti hostam sam sebi. A kako sam regao domene na croregu do sad, na domeni se jednostavno nije nista pojavljivalo dok nisam aktivirao istu na serveru. Ovo je prvi put da sam regao na godaddyu i sad vidim da ju oni odmah aktiviraju na svom serveru.

A ja sam u biti htio da se nista ne prikazuje na toj domeni dok ne krenem nest radit. Da je ime domene registrirano, da ju nitko ne moze uzet, ali da se nista ne prikazuje. Da li ju ja mogu parkirat na svoj server?

Mozda glupo zvuce pitanja ili nisu pravilno postavljena, al eto prvi put se susrecem s ovim pa bi volio saznat sta je definitivno najbolje za domenu koja ceka sadrzaj.

ps. nemam adsense acc

To samo znači da ti godaddy automatski na reganu domenu stavi svoje dns. Samo ih promijeni u svoje i to je to.

a to sam i pretpostavio, stavim svoj namesrver i onda mogu pustit domenu da miruje?

možeš iako ja uvijek parkiram domene ili na adsense ili kod drugih ako su domene adult a njih adsense neće

thx :zhuja:

Well, ja bih inace na tvom mjestu digao domenu, napravio index.html, stavio titl, description, body neki s par keyworda (strogo vezanih za ono sto ce domena bit u buducnosti), odnosno napravio neki fin splash page tipa “coming soon…” i ostavio to. Cak dao i neki backlink odnekud.

TO ti se vise isplati od samo parkinga, jer kad krenes kasnije s tim sajtom, vec ce davno bit indeksiran, i brze ces do visita :slight_smile:

my 2 cents

[quote=“Nosf”]Well, ja bih inace na tvom mjestu digao domenu, napravio index.html, stavio titl, description, body neki s par keyworda (strogo vezanih za ono sto ce domena bit u buducnosti), odnosno napravio neki fin splash page tipa “coming soon…” i ostavio to. Cak dao i neki backlink odnekud.

TO ti se vise isplati od samo parkinga, jer kad krenes kasnije s tim sajtom, vec ce davno bit indeksiran, i brze ces do visita :slight_smile:

my 2 cents[/quote]

Najbolji odgovor na pitanje, u svakom slučaju domenu aktivirati kako je Nosf: naveo jedino u slučaju da nemate nigdje hosting i time ju nemožete aktivirati.

Pa i razmisljao sam o tome sto nosf prica, samo nisam bio siguran koliko bi dobro bilo za kasniji sajt da google indexira ovaj na kojem bi bio sam nekakav opis buduceg sajt, tj par headlinea koji bi sadrzavali kljucne rijeci buduceg sajta. Ali ako bi to bilo dobro za busuci sajt onda cu to definitivno napravit, posto ideja postoji, samo nemam vremena za realizaciju trenutno.

Znaci title, description, par kljucnih rijeci i dolazimo uskoro :cp:

ps. imam svoj server tako da mogu domenu aktivirat bilo kad

Ja samo ostavim kako je. Imam 10-tak domena koje tako stoje i već drugu godinu.
Čekaju bolja vemena :wink:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja