Domene koje su istekle

Da malo potaknem raspravu o domainingu i stvarima veznim za to.

Zanima me gdje pratiti domene koje su istekle, gdje kupovati i sl.
Koje stranice i servise koristite?
Ne planiram zarađivati na preprodaji već isključivo za vlastite projekte pa su mi potrebne domene iz jedne niše.

ja sam kupio jednu domenu staru 9 godina tj od 2004 do 2011 postojao je sajt na toj domeni. Sajt koji sam napravio je iste tematike kao i prethodni. Nikakvu razliku ne osjecam sa takvom i sa novom novcijatom domenom. Mozda je nekome drugacije ali meni je tako.

Expired Domains with PR, Backlinks and more completely FREE

Sortiraj ih po PR-u i uzivaj :smiley:

Svaka čast, najrađe bi sad kupio nekoliko sa hrpu backlinkova i napravio redirect 301, al neznam koliko mi je to pametno :rolleyes:

Taj PR ne vrijedi 1kn.

Zasto ?
Ako ja kupim domenu koja ima dobar PR i na toj domeni napravim stranicu…

Ti ne bi volio imati sajt na koji linkaju Ujedinjeni narodi (sa svim svojim organizacijama), OECD, Svjetska banka, najutjecajniji svjetski mediji, brojne međunarodne organizacije, vlade 54 države…?

Vidi primjer accrahlf.net

(PR i dalje opada, sada je samo PR5)

Gledaj, pošto su linkovi i dalje ka toj domeni, naravno da PR stoji, ali Google prvi skenira dropanu domenu i kao takva ne vrijedi. Dodaj na dropan PR7 sajt svoj link samo i vidi hočeš li dobiti “soka” od toga. Time se bave indijci, i svi ih izbjegavaju. Kupiti reklamu na takvom sajtu je isto kupiti reklamu na PR0 sajtu :). Možda ste čuli za izraz “fake PR”, e to je upravo o čemu mi govorimo.

Oni su naznačili u 3 boje koji bi page rank mogao biti fake. Uglavnom sa zelenim su već regane.

:slight_smile: Ma kupujte, ja ništa ne gubim time, htio sam samo pomoći. Ako želite link na takvim stranicama PR5+, pošaljite mi PM sa nicheom i cijenom koju ste spremni platiti, mogu vam srediti to ali ja vam kažem da ne vrijede 1kn.