Domene sa kvačicama od 4.srpnja?

Šta kažete? KLIK

Ako ce u urlu biti kvacica onda zanimljivo. Mada IMO totalna glupost. Kao sto vidis niti u ovom topicu ne pisem s kvacicama kako cu onda pisati u url.

neznam jesam li jedini koji ne koristim kvacice, ali sad kad razmisljam neznam zasto je to tako? Mozda jer nekad davno nismo imali kvacice?

Kod drugih registara to postoji vec dosta dugo, problem je sto su svi navikli bez kvacica.

Mene vise zanima onaj dio "sa jednim ili dva alfanumericka znaka"
Sto se to nije moglo dosad?
Kako ce izgledati grabljenje takvih domena…i tko u toj utrci ima prednost?
Dali ima uopce posebnu vrijednost domena od dva znaka.hr, i ako ima…hoce li se prodavati po vecoj cijeni… Ili po normalnina…pa tko ugrabi.

Ulala :slight_smile:

To mi se ekšuali čini i dalje jeftino (ne za moja osobna poimanja xd) …nego za vrijednost koju takve domene mogu postići na slobodnom tržištu. Pogotovo ove cifre na zadnjem roku od 2000kn.

Stoga nekom logikom, nebi ni trebalo doći do tih rokova…a da se ne razgrabe po ciframa od preko nekoliko tisuća kuna.

Baš me zanima što @mitok ima na ovo reći, i da li je on spreman u “niskom startu” za ovaj lov. Ili ovo zapravo i nije lov? Hmmm?

Nisam pratio ovo jer me zapravo ne zanimaju .hr domene i one na hrvatskom.

Jel to znači da se sada može slobodno i trgovati sa .hr i .com.hr domenama? Vidim u cjeniku naknadu za promjenu korisnika domene, pa mi nije jasno da li je to uvjetovano 1001 uvjetom, ili zapravo znači dopuštenje trgovanja .hr i .com.hr domenama?

Što se tiče domena sa kvačicama, meni one nisu zanimljive jer se teško trguje sa njima.

Lako za ove sa hijeroglifima/kvačicama. Mene zanima sto je sa ovima od dva slova. Nisam karakter da bi ulagao u domene…a i skup sport izgleda…ali mi se cini da ove od dva slova moraju dobiti na vrijednosti s vremenom. Mislim, ponovit će se ista priča kao sa. com i onima koji danas kažu “e da mi je bilo znati koliko će danas vrijediti…kada su bile praktički džabe”.
Globalno gledajući, internet je još mlad…i sve ekstenzije će se stopiti u vrijednosni ekvivalent kao sto je. com. Jedino ako se nesto bitno ne promjeni u strukturi stvaranja tih ekstenzija…a ja to iskreno niš nekužim gdje se stvara nečije vlasništvo nad domenom, ili ekstenzijom. Kakva je tu hijerarhija uloga…i stvaralaštva. Nedokučujem…

No da se vratim na dvoslovne domene. Jel mozes neku grubu statistiku dati koliko gdje vrijede dvoslovne domene od onog trzista koje poznaješ?

Nisam shvatio da li pitaš za .hr ili općenito.

Uglavnom, nije mi jasno da li se nakon ovih zadnjih promjena smije trgovati sa .hr ili ne. Ako se smije, one svejedno neće biti atraktivne izvan ovih naših prostora, barem ne kao neke internacionalne ekstenzije poput .com, .net, .org itd. Druga stvar, ne znam koji kupac se želi za*ebavati sa hrvatskim registrarima ili nekim lijevim stranim registrarima koji imaju .hr registraciju.
Bilo je i ranije prodaja .hr domena strancima, ali to su iznimni slučajevi.
Sa cijenom registracie od cca 600 kn za .hr i 2000 kn za dvoslovne .hr rizik je prevelik da bi se uzimalo .hr samo radi trgovanja.

Vjerojatno mnogi znaju, ali oni koji ne znaju će pasti na guzicu :slight_smile: Dvoslovne .com domene se bez problema prodaju za pola milijuna dolara, a često i za milijun :slight_smile: Može se uhvatiti i za cca $300000, ali jako teško.
S druge strane, recimo slovenske .si (s kojima je lakše nego s .hr) se mogu uzeti za par desetaka dolara.

Bolesne su to cifre za. com, znao sam cak to, zato sam i znatiželjan kako se ponašaju druga tržišta. Oke je primjer za Sloveniju.
Ali bolesni i zanimljivi su to svijetovi…vrijednosti koje postižu domene me podsjećaju iz nekog kuta na bitcoin…nekako jasni ukazatelji da virtuala nije toliko virtualna :slight_smile:

Ljudi uopće nisu svjesni koliko je moćno tržište domena i što sve nudi.
Hoćeš uložit par dolara i solidno zaradit? Može!
Hoćeš trgovat kao da si na burzi? Može!
Hoćeš uložit ozbiljne novce i još ozbiljnije zaradit? Može!

Svaka sličnost sa RBA reklamom je slučajna :smile:

Naravno, treba imati i znanja jer npr. MyBestWebService4U.com ne vrijedi ništa.

Danas postoji hrpa firmi koje uopće nemaju urede i posluju isključivo preko Interneta. Sve je to itekako stvarno.
Ja online uzmem neku domenu i prodam je online. Nakon toga dobijem stvarnu uplatu sa kojom kupim neki stvaran opipljiv proizvod. Virtualan biznis, ali itekako stvaran i opipljiv kada dođe uplata.

Što se tiče bitcoina, po meni je ta ideja blizu savršenstva. Prije par godina sam bacio neke izračune i moje mišljenje je da bi 1 bitcoin trebao vrijediti $20000-$25000. Trenutno je samo malo iznad $400 i to me jako čudi. Već dugo stagnira tako da je pitanje da li će u idućih nekoliko godina uopće doći na all time high, a kamoli na $5000 ili $25000. Volatilnost se pokazala kao najveći problem i zbog toga sada vrijedi samo cca $420.
EDIT: evo sad sam pogledao i vrijedi $450, a prije par dana je bio $420. U tome je problem. Stalno tako varira, a to su ogromne razlike u kratkom vremenu za nešto što bi se trebalo smatrati valutom. Za par dana može biti $380, ali i $500. To je veliki problem.
Mislim da ubrzo dolazi ogromna globalna kriza i moguće da će onda BTC porasti, samo je pitanje koliko. Nažalost dolar će onda jako pasti, možda i do realne vrijednosti koja je barem 50% ispod trenutne. Kažem nažalost jer je meni $ osnovna valuta i u interesu mi je da je jak, ali je realno napuhano smeće od valute.