Dreamweaver - Joomla - Hosting - Localhost

Radim joomla site na localhostu, a template za njega u Dreamweaveru. U DW mi je postavljem Tempalte Kit pa to ide dosta brzo. Kao lokalni folder mi je namješten recimo folder templatea. A remote folder mi je folder od kompletnog sitea localhosta.

Želim imati verziju na internetu na nekoj adresi, i želim imati identičnu kopiju na lokalnom računalu. Želim da mijenjam template i podatke na lokalnom računalu (lokalna instalacija na localhostu), i da mi se automatski ažurira stvarni site na web adresi. jasno mi je da se to može povezati međutim ja želim i da se stvari ažuriraju u bazi. recimo da želim instalirati neki modul. Je li moguće da kad ga instaliram lokalno on bude instaliram automatski i na web stranici. Ili su to dva odvojena proceasa koja moram neovisno provoditi. Nadalje, ukoliko mijenjam postavke modula ili njegov css i njegove fileove lokalno, da mu se automatski mijenjaju te stvari i na webu.

Kako postignuti sinkronizaciju i baze (web i lokalne) i web sitea i lokalnog sitea? Dosad je moj workflow bio - napravi stranicu lokalno, uploadaj fileove i bazu na web hosting. Sada bi trebalo istovremeno da se sve događa bez odvojenog uploadavanja. Dok mi to nije teško postignuti za sam template, trebalo bi da to uključuje i bazu i instalacijske module i sl. Je li to moguće?

Mozes neke stvari preko DreamWeavera. Meni je najbolji worflow da imam dobar hosting koji je jako brz i sve radim online na test lokaciji.

A kako postignes da kad mijenjas neki file od recimo nekog modula se on automatski azurira? Imas otvoren recimo neki FTP klijent tipa filezilla, dodes do file-a koji zelis minjenjat, otvoris ga u DW, promijenis, sejvas i zatvoris (on ga automatski azurira?

Da što se tiče fajlova na serveru, a što s postavkama modula, pluginova i komponenti u mysql bazi podataka ?

Pa imaš u DW-u FTP klijent i preko tog klijenta ugrađenog u DW se spajaš na svoj host otvaraš fileove, editiraš ih i sinhroniziraš.

Nisam siguran no vjerojatno bi se i prebacivanje podataka iz baze dalo nekako sinhronizirati preko nekog od programa, no Već duže vrijeme imam praksu direkt na live sajtu raditi promjene (što se tiče Joomle), jednostavno ju stavim off i logiram se ko administrator, kad je gotovo ‘otključam’ i to je to. Prvobitno sam sve radio na wampu, lokalno, no prebacivanje i konfiguracija kod prebacianja me jednostavno zamarala (naručito kod različitih postavki lokalnog servera i hosta).

Najbolje ti je to na serveru raditi preko cPanela ako ga ima zipaš promjene uploadaš na njega i otpakiraš. No ako nema cPanel imaš unutar DW FTP protokol samo si u DW CS5 podesiš lokalni i remote server ili preko nekog besplatnog FTP clienta.

Da definitivno, zaboravih reći da radim s FileZilla-om, prebacujem, otvaram i editiram fajlove, no prvobitno sam koristio totalcommander i nakon nekih problema s virusima prešao na filezill-u.

[quote=“Deus”]Radim joomla site na localhostu, a template za njega u Dreamweaveru. U DW mi je postavljem Tempalte Kit pa to ide dosta brzo. Kao lokalni folder mi je namješten recimo folder templatea. A remote folder mi je folder od kompletnog sitea localhosta.
[/quote]

Ovime bi nekako mogao naslutiti da se uopće ne radi o predlošku koji možda nema veze sa Joomla CMS-om.

Uloga localhosta je dvojaka , ili služi za testiranje nečega, za naše vlastito učenje . Sa druge strane može se raditi o podacima unutar neke zatvorene mreže za uski skup osoba. Misli da ne treba takav način koristiti za sinhronizacijom podataka na internetu, osim ako za to ne postoji dobar razlog. Instaliranje modula lokalno ne može se sinhronizirati i na vanjskom računalu, jer se ponekad osim pukog kopiranja podataka na razliita mjesta , ako se radi o Joomla CMS-u., radi i o provjeri podataka u bazi ili i zapisivanje.

[quote=“Deus”]
Kako postignuti sinkronizaciju i baze (web i lokalne) i web sitea i lokalnog sitea? Dosad je moj workflow bio - napravi stranicu lokalno, uploadaj fileove i bazu na web hosting. Sada bi trebalo istovremeno da se sve događa bez odvojenog uploadavanja. Dok mi to nije teško postignuti za sam template, trebalo bi da to uključuje i bazu i instalacijske module i sl. Je li to moguće?[/quote]
[/QUOTE]

Bojim se da nije moguće. Možda postoji netko tko ima rješenje za to.

Ja radim u Zend Studio i u Aptan studio, ponekad u Appcelerator u svim tim programima imam namješetnu ftp remote konekciju i sve radim na live siteovima.

Dakle instaliram ono što trebam instalirati na webu, ukoliko se radi o nekom CMSu, otvorim IDE u kojem radim napravim projekt kao remote project i onda pičim. BAš sam ovaj tjedan završio nekakvu nagradnu igru za Donu i radio sam tako. Kažu ljudi iz Done da im je bilo fascinantnoo gledati kako se iz minute u minutu mijenja site i da su 3 sata bili prikovani za monitor i kao zombiji stiskli refresh. :slight_smile:

Zanimljivo im iskustvo bilo u svakom slučaju. :slight_smile:

Što sam htio reći s ovim je to da ako ne želiš stalno uploadati bazu i template preko nekog FTP klijenta jednostavno si u DWu napraviš remote ftp project i pičiš. Normalno to napraviš nakon što su ti osnovne postavke CMS ili stranice na kojima radiš na zadovoljavajućoj razini. Znači napravio si osnovni template stranice i sad trebaš polako tweakati to što si uradio, to tweakanje radiš remote.

To i je poanta localhosta di bi došo da svaku izmjenu moraš slat na server. Napraviš kaj trebaš lokalno odmah odtestiraš dal sve radi kako treba, a onada sam pošalješ na server.

Jako mi se sviđa kako je to riješeno u DW CS5 totalno su odvojili remote i testing, čak ih moš imat mali milijun samo si ih podesiš po servers u Addvance opcijama za Manage Site


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja