Dreamweaver- link sa male slike na veliku

Pozdrav

za nekoga je ovo možda lagano ali ja sam novi u izradi weba pa još nisam uspio nači riješenje pa molim pomoć za slijedeće:

Kakao napraviti vezu da mi se kada kliknem na malu sliku na stranici otvori pop-up prozor sa istom slikom ali u velikom formatu.
Isto me zanima kako napraviti link sa download npr. zip datoteke

Hvala

U DW na glavnoj stranici markiras malu sliku sa koje hoces link na popup prozor, ides desno na behaviors, kliknes na znak +, Open Browser Window, das mu URL recimo: velika_slika.htm (za to posebno napravis .htm stranicu u kojoj ti je velika slika), upises sirinu,visinu i ime prozora, kliknes ok i onda postavis behavior na onClick.

Dolje,u DW Properties, za malu sliku u Link upises # ili - ako je slika nize javascript:void(0),da ti stranica ne scrola automatski na gore, kad se klikne na link.

Jednostavno je. Trebaš imati malu i veliku sliku. Malu postaviš na stranicu i napraviš da link vodi na veliku sliku. Pogledaj na
http://www.elektrotehnika.org
kako sam ja to radio.

Za ovo drugo, napraviš link na datoteku. Npr "a href=“arhiva.zip”

  • ovo ti ide u na početku

[i] [/i]

  • a ovo na mjestu gdje stavljaš link

Kliknite za uvećanje

  • znači prvo veliku sliku uvrstiš u HTML i sačuvaš kao posebnu stranicu “stranica velike slike.html” i na nju napraviš link sa male slike
  • pod “resizeWin(‘pictures’,760,570)” možes promjeniti dimenzije je pop up prozora.

[quote=“sunny day”]U DW na glavnoj stranici markiras malu sliku sa koje hoces link na popup prozor, ides desno na behaviors, kliknes na znak +, Open Browser Window, das mu URL recimo: velika_slika.htm (za to posebno napravis .htm stranicu u kojoj ti je velika slika), upises sirinu,visinu i ime prozora, kliknes ok i onda postavis behavior na onClick.

Dolje,u DW Properties, za malu sliku u Link upises # ili - ako je slika nize javascript:void(0),da ti stranica ne scrola automatski na gore, kad se klikne na link.[/quote]

Nadam se da mi nećete zamjeriti što sam podigla staru temu, no moj problem nadovezuje se na ovo citirano.
napravila sam sve kako je opisano u citiranom postu, no sad imam sljedeći problem:
Stranica s koje mi se pritiskom na link otvara manji prozor sa slikom (veličina 350x250 px) u preview-u taj manji prozor normalno radi, ali mi se istovremeno ta početna stranica prebacuje na novi (velik) prozor unutar kojeg ponavlja tu istu sliku.
Kako spriječiti ovo potonje - dakle da se manji prozor otvara kao i do sada, a da ovaj veći prozor (sa koga se klika) ostane isti?

Nadam se da ste me razumijeli, hvala!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja