Dva čudna problema, barem meni!

Pozdrav, evo kako naslov kaže, muče me dva, po meni totalno čudna problema.

  1. Stvar je jednostavna, prazna stranica, jedino body ima pozadinsku sliku i border od 15px. Border se prikazuje samo u gornjem dijelu, umjesto na svim stranama. Najvjerovatnije sam propustio nešto trivijalno:
    Link

  2. E, ovo je totalna ludost. Znaći, imam jedan paragraf koji ide otprilike ovako…New York…Atlanta…San Francisco…Los Angeles i tako dalje. Idem provjeriti stranicu na Screenfly i sve ok na Iphone rezoluciji, osim jedne stvari.
    Gore navedeni tekst se ne prikazuje kako treba, nego bježi van ekrana. Nije mi ništa jasno, ispod njega isti paragraf i sve lijepo upadne u ekran. Onda maknem točke između gradova i stavim crtice i sve radi. Poslije svakakvih isprobavanja, na kraju sam stavio zareze da bi sve funkcioniralo.
    Link2

Smanjite browser, pa u Firebugu promijenite tekst(dodajte točke umjesto zareza) gdje se nabrajaju mjesta za surf. Totalna ludost!!

Prvi riješen, trebalo je dati html-u 100% širinu i visinu, ne samo body-u. A ovaj drugi problem i dalje ostaje enigma, ako kome nešto padne na pamet, neka slobodno kaže.

word-wrap: break-word;

Prošlo je i meni to kroz glavu, ali nisam probao. Čisto iz razloga što s crticama radi, ali s tri točke ne radi. Ako imam točkice između, sve se tretira kao jedna rijeć??

A vidi ovo, isti CSS, manje viša ista stranica, a skoro da sve funkcionira.
Link

Skoro isto, ali si na toj stranici radio razmake.

Dobro zboriš!!


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact