Dva modula za joomlu

Radim jedan sajt u joomli, i većina stranice je završena, no trebao bi dva modula, pa me zanima dal ovakve stvari postoje:

1.) Modul koji bi prikazivao sliku dana. Dakle, modul bi sam iz određenog direktorija uzimao sliku, i svaki dan ju mjenjao. Našao sam razne dodatke koji uzimaju slike iz direktorija, i onda nasumično prikazuju slike nakon svakog refreša, ali to nije ono šta ja tražim. Meni treba da svaka 24h nasumično odabere sliku iz određenog direktorija.

2.) Modul koj bi prikazivao statistiku stranice. Pod statistiku mislim na brojač posjeta, brojač postova, prikazivač trenutno online gostiju itd. Našao sam neke dodatke koji to sve broje, ali prikazuju meni, a meni treba modul koji bi prikazivao to posjetiocima.

Pa eto, ako neko zna rjeenje, bio bih zahvalan.

Može se reć da sam rješio “problem” drugi modul. Nisam sve što sam tražio rješio, ali unikati i page load je rješen.

Ima ko kakav prijedlog za prvi modul?

da li ti nebi bilo lakše da ti sam odaberes djevojku dana i postavljas ju kao banner na određenu poziciju, tako ti se slike nebi ponavljale… jer random modul ce ti nekad nekad ponoviti slike koje su vec bile prikazane.

to ti je cca 1min posla vise…

[quote=“Arthur”]da li ti nebi bilo lakše da ti sam odaberes djevojku dana i postavljas ju kao banner na određenu poziciju, tako ti se slike nebi ponavljale… jer random modul ce ti nekad nekad ponoviti slike koje su vec bile prikazane.

to ti je cca 1min posla vise…[/quote]

Nisam dobro shvatio… :ludjak:

Meni treba nešto što bi automatski uzimalo sliku iz određenog direktorija. Npr., četvrti mjesec ima 30 dana, i ja napravim novi folder na serveru s tih 30 slika, i postavim da on iz tog direktorija uzima sliku. Dal će to bit slučajan odabir ili po redu, meni nije bitno.

Nakon što završi mjesec, ja napravim novi folder na serveru sa novim slikama, i promjenim direktorij u modulu.

Tako nešto mi otprilike treba.

Meni se čini da je bilo govora o tome…
Pathove svih slika staviti u tablicu i dati im brojeve. Kako koju sliku odabareš kao sliku dana, zapišeš ju u novu tablicu. Kod odabira za idući dan uzimaš drugu sliku uz kriterij da nije bila prikazana zadnjih 30/60/90/180/360 dana.

Prednost je što imaš povijest koju možeš prezentirati kao generirane forme.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja