Ebay - paypal...par pitanja

Pitanje no.1
Nisam baš popratio da li paypal uzima kakvu proviziju na kupnju preko ebuy-a, kako to točno ide, ako netko zna?

Pitanje no.2

Imam neke “pametne” poštare…nekidan sam našao ceduljicu za pošiljku zaljepljenu selotepom sa vanjske strane ulaznih vrata zgrade. Zar je zaista teško pronaći prezime na sandučiću… Imamo taj problem, jer nas je troje cimera i imamo tri prezimena na sandučiću, ponekad se desi da poštari jednostavno ne uoče prezime koje traže…

Nego što me zanima, ako poštar stavi ceduljicu na tako nebulozno mjesto i ako ja to ne primjetim…gdje će završiti pošiljka? Ovi u pošti su mi rekli da ju vraćaju natrag pošiljatelju…no nemam pojma što to znači u slučaju kupnje sa ebay-a?

Ne vracaju je odmah, imas par dana da je podignes u posti. Svaki ozbiljan prodavac ti dostavi i tracking code preko kog pratis posiljku i znas da li je dosla u tvoje mesto. Kad vidis da je u tvom gradu a nije ti distavljena dan-dva odes do poste i das im tracking code i oni ti daju posiljku.

  1. Ne. Izgubit ćeš nešto sitno na konverziji valute eventualno, tj ako ne plaćaš s balanca na Paypalu u istoj valuti kao na eBayu.

  2. Pošiljka se vraća pošiljatelju, kontaktiraš prodavača da nisi dobio kupljeni proizvod a on će ti ponudit novo slanje ili povrat novca.

pitanje no 1: ne uzima proviziju…ukupan iznos koji ti se pokaže na e-buy-u (predmet+poštarina) je sve što budeš platio.

pitanje no 2: naravno da se vraća pošiljatelju ako ne podigneš u roku. Neki prodavači imaju tzv. tracking number pa možeš pratiti gdje ti se pošiljka nalazi, no neki i ne…

Nekako sumnjam da bi Hrvatska Posta slala paket natrag u Kinu ili u ko zna koji dio svijeta. Preskup sport. Prije bih rekla da to zavrsi u smecu.