Email marketing,warming ip

Pozdrav,
do sada mi se email marketing pokazao kao najbolji oblik prodaje. A i u svijetu je to, unatoč svim novim taktikama i iako “staromodan”, najbolji način prodaje.

Do sada sam se bavio samo slanjem transakcijskih mailova putem klasičnih email marketing platformi.

Od nedavno sam u mogućnosti dobiti ogroman broj ciljanih mailova s facebooka ( uglavnom s željenih grupa ali i stranica te instagrama.
Molio bih nekoga tko se bavi slanjem promotivnih mailova, s velikim dnevnim slanjem 50000+ mailova ako mi može pomoći.

Postavio sam smtp server s povezanim email software-om, vlastitom domenom i ip adresom. Već sam morao mijenjati ip postavke i domenu jer nisam dobro startao (puno outbound mailova…itd)

Da li znate dobar način/software za verifikaciju email adresa te dobar način za warming ip ?

Sta znaci tacno verifikacija emailova u ovom slucaju?

Verifikacija znači da se radi o ispravnoj email adresi, aktivnoj te koja nema razne blokade i filtere. Ispravno verificirana email adresa je garancija da će mail koji pošaljete na takvu adresu sigurno stići u inbox

dobro si primetio , odnosno video si u svom primeru snagu email marketinga, ali ono sto si ti radio i sto sada radis su totalno drugi tipovi nemaju veze jedno sa drugim, spam marketing ne bi cak ni zvao email marketingom jer jeste da imaju isto ime, ali totalno drugacija oblast. Te probleme sto ti imas sa spam listom, ja imam sa svojom obogacenom, 10-godisnjom listom sa stotinama hiljada korisnika, gde su mnogi zaboravili gde su se prijavili i gde me oznacavaju kao spam. Ne znam kako mislis da zaobidjes ponasanje korisnika, odnosno svi email provajderi gledaju ponasanje korisnika, i kada odredjeni broj te prijavi jednostavno ne gine ti za bilo koji email ili ip ban, i to su stalne rotacije… Ti imas da kupis za 5 $ listu od milion emailova na ebay-u, totalno po nishama, i imati takvu listu nije nista specijalno i zato je jeftina jer svi znaju da je jako tesko nju koristiti. Jedno vreme sam radio tako, da pravim svaki dan nove email adrese, odnosno dnevno po 200-300 i da saljem sa svake 3-4 emaila, taj princip radi i emailovi stizu u inbox, i ako vec zelis da radis sa spam email adresama mozda tako neki program da uzmes, koji pravi email adrese i koji salje malo sa svake dnevno, i da ne razmisljas kada neka bude banovana.
Mada pravi email marketing je sa svojim, obogacenim listama .

zašto koristiti sve custom, zašto ne koristiš servise koji su specijalizirani za to? glava te ne boli, oni brinu o reputaciji ip adresa … naravno plaća se

Naravno, kao što sam i napisao, radim i sa svojim listama, putem standardne email platforme aweber
Ne bih nikada kupovao email adrese jer su takve bezvrijedne.

Napisao sam da mogu skinuti jako targetirane/ ciljane mailove.
Odaberem facebook grupu ili stranicu koju želim i skinem oko 80% mailova svih članova uz broj tel, države itd. Mogu isto tako s instagrama
S prvom promotivnom kampanjom s nevelikim brojem mailova imao sam 30-ak prodaja, ali i veliki broj outbound mailova. Nisam napravio verifikaciju mailova, a dosta facebook profila je napravljeno lažnim email adresama, neke se ne koriste više itd

1 Like

koliko vidim ima dosta online alata za tu verifikaciju da li je email validan ili ne, ja koristim sendblaster i on, bar u mojoj verziji nema. a sto se tice skrejpovanja grupa, koliko se secam pre je facebook dozvoljavao samo do 4000 clanova da se skroluje da li se nesto promenilo ?

Isprobao sam Zero Bounce za verifikaciju i nije baš 100% točan.
Sutra ću isprobati Million Verifier,
predložio mi jedan Amer koji je maher u tome.

Nema nikakvog ograničenja za facebook. Danas sam s jedne grupe koja ima oko 35000 članova skinuo 27000 mailova

prvo svaka cast na toj grupi gde je 80% stavilo email na public, doduse davno sam to radio, ali meni nije prelazila nijedna grupa 10-15%, ako pricamo o legalnom skrejpingu :slight_smile:

a drugo imao sam pomenuto ogranicenje, nije fb dao da izlistam sve korisnike .

Faceboook je pun “loophole-a” -relativno lako se skinu i tel brojevi

1 Like