Email problem nekad prolazi a nekad ne

Zdra’o ljudi :smiley:
Radi se o tome da sam podesio email na serveru (OVH Dedicated server) i kome god posaljem email npr. sa emaila [email protected] na goran@gmail/hotmail.com to ide u inbox tom kome saljem i to je uredu, ali kada saljem sa [email protected] (sa mog servera) na all-inkl.com server koji koristi email onda tu nastaje problem jer taj email prodje za 2 sata a nekad ne prodje nikako i to klijent ima dva emaila na all-inkl.com i na jedan email prolaze emailovi kada mu saljem sa zakasnjenjem od 2-3 sata a na ovaj drugi koji isto koristi taj hosting ne dolazi emailovi nikako, problem je sto je strani klijent i to su vazni emailovi. Ima li neko rjesenje za ovooo.

Da rjesenje je prilicno jednostavno. Unajmi sys admina i on ce ti popraviti posao, ako naletis na nekog amatera kao sto sma naprimjer ja, on ti to moze jeftino srediti. No ja se time vise manje ne bavim tak da moras trazit nekog drugog. Toplo savjetujem nekog profica on ce to brzo srediti i bit ce kak treba. Ako se nema para onda uzmi knjigu nauci sve o protocolima, imas i na netu dosta materjala. kad sve to prestudiras (a trebat ce ti, mjeseci, godine, stoljeca), onda uzmi test servere i isprobavaj.

A ima i treca solucija, zagnjavi te na OVH i natjeraj ih da ti pomognu, tko zna mozda ti i pomognu, mada vjerujem da nece jer to nije u njihovoj domeni.

rDNS/PTR, DKIM, Greylisting…moze biti puno toga.
Baci naziv domene u PP, pogledat cu…

Ako ima neko da zna rijesiti ovaj problem neka se javi na pp


Ovo mi je pokazalo na testu

Good 4 you!
MX Tolbox će ti sigurno riješiti problem!
(sarkazam za neupućene)

Nece mi rijesiti problem, ali ce mi pokazati gdje je problem i koji je, nemoj da valjas gluposti. Mene bi cudilo da ti hoces ikome pomoci a da pri tome ne ponudis svoje usluge i kazes kako je kod tebe sve super hajd cao.

Htio sam ti pomoći, besplatno.
S obzirom da se praviš pametniji nego što jesi, sad se snalazi kako znaš.
P.S. kod nas je, naravno sve super i sve je funkcionalno.
Ostaj zdravo!

Ja sam isto upozorio da to s emailima i serverima nije macji kasalj. osobno sam podesio mnoge servere, i sma sebi managiram custom made server koji se nemoze kupiti ovako da odes pa dobijes ovo sto ja imam.

I meni nije ni na kraj pameti da imam mail server koji ce distribuirati emailove. nije mi potreban jer nista ne prodajem niti saljem kome mailove. Moj mail system funkcionira da samo primam mailove.

zasto mi ne pada na pamet da imam to, ili da ocekujem da mi na shared hostingu to ponude je to da je potreban hebeno dobar strucnjak da drzi taj mail server mpod kontrolom.

zato i jesam napisao da je najbolje rjesenje sys admin. A malo gore je sjedi i uci. I da MX Toolbox ce ti pomoc. Poslao ti je 3 warningsa i sto si ti napravio? Dosao ovamo i napisao “Ovo mi je pokazalo na testu”

E brate nemozes tako, ti nebi platio ni sys admina i nebi ni sam ucio neko bi da ti netko to servira na pladnju i dodje tu ovaj covjek koji ima svoju tvrtku koja se bavi time i zeli pomoci i ti ga popljujes da ti zeli nesto prodati, pa naravno da ti zeli nesto prodati jer to sto si ti kupio i ima ne radi kak treba, a voljan ti je pomoci to popraviti. I da ti je sada popravio, odnosno da si mu doipustio da ti popravi mozda bi kada ti hakiraju taj site ili nesto odlucio preci k njemu buduci ti je covjek pomogao, mislim, tako bi barem ja funkcionirao,…

ja ne znam zasto si ti toliko negativan, momak je samo objavio sliku testa sa tog toola ti odmah počinješ prosipati sarkazam … svakoga bi iznervirao

i nakon toga pišeš praviš se pametniji nego što jesi … što je odgovorio na sarkazam?

ti si teška šifra čovječe

Ovo sto sam objavio iznad nisam bez razloga, nekoliko puta sam pisao ControlEng-u na pp svaki njegov odgovor je metaforicki, prvo kaze da ce pomoci a nakon sto mu objasnim problem pise mi da nema vremena i onda kaze citiram “ako ipak ne riješiš, javi se pa ćemo vidjeti kako i za koliko novca.” samo da napomenem da se nekoliko puta ponudio sam da rijesi problem svaki put na isto zavrsi ili ponudi svoje usluge ili kaze “ako ipak ne riješiš, javi se pa ćemo vidjeti kako i za koliko novca.” da ne bude da nisam htio da platim, htio sam ja i da platim ali njegove cijene usluga iznose kao jedan dedicated server od nekoliko dolara i zbog toga sam onako odreagovao. Ako hoces nekom pomoci onda mu pomognes a ne hvalis se kako si htio, i nemoj pricati gluposti da si htio pomoci nikad nisi htio zasto bi sada pravio izutetak. Necu vise da raspravljam o ovome, hajd caoo. :slight_smile:

Na PP si ga gnjavio? I nakon toga on jos dodje u tvoj topic i nudi ti pomoc i to jos besplatno. Na PP mozemo samo razgovarati o $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$, a ovako na forumu napises problem, a meni ako se digne ti pomognem ako ne necu…

I sta ste se na njega okacili, okacite se na mene, ja sam prvi imao problem sa OPom koji nebi ni ucio, nebi ni platio, cak bi htio da mu random useri to rijese onako na PP…

A meni ej najinteresantinija recenic iz pocetnog topica:

problem je sto je strani klijent i to su vazni emailovi. Ima li neko rjesenje za ovooo.

To i je problem, zato ja klijentima nebih nudio neke usluge o kojima nemam pojma, ako bi se i uvalio u takve neke muljatorske poslove brzo bi to rijesio sa kontaktiranjem nekog da to rijesi cim prije, cisto radi mog osobnog obraza, i pri tome me nebi zanimalo koliko kosta.

Ovako ovo meni izgledaju ko Balkanska posla.

Nije mi jasno kako klijent i to jos strani gospodin moze biti na nekom kvazi serveru kojeg sys admin tog servera nemoze ili jos gore nezna odrzavat?

nedavno me pitao jedan gospodin na email o serveru, ima jako ozbiljan projekt, a ide sa Hetzner serverom i trebao je setup is ve to ensto sto die uz to. Cisto zbog ozbiljnosti njegovog projekta ja sma ga morao odbit, ne zato jer neznam ili nemogu, nego zato sto ne zelim odgovarat za upitne servere…

Samo ti pričaj i zidovi imaju uši :smiley:

Momak, na cemu si ti? Daj i meni malo, da mi bude dobro kao i tebi :slight_smile:
Uvijek sam bio spreman pomoci normalnim i kulturnim ljudima, a ovdje na forumu ih na zalost malo ima.
Uglavnom nedo***ni klinci koji pojma nemaju o osnovama ponasanja, a o IT tehnologijama su naucili gledajuci YT klipove pa misle da su pokupili svu pamet svijeta. Koliko sam puta bas ovdje tim istim klincima dao hosting potpuno besplatno i nez ikakvih obveza, samo zbog toga sto su cvilili i molili. Mislite da sam ikad dobio bar “hvala”?

Trazio sam od tebe da mi pustis domenu na PP kako bih je analizirao (besplatno, i to ne s necim kao sto je MXT). Na to dobijam - sto? Spominjes neke poruke od prije. Ok, ajmo ih objaviti ovako javno. Moze?

Naravno. Može.
Na screenshot-u ispod sam te pitao da li mozes da mi pomognes oko podesavanja dedicated servera i koliko bi to kostalo.

Ovdje isto nudi svoje usluge koje ja nisam trazio gdje kaze “Možeš me kontaktirati na PP, imam gotovo rješenje na vlastitoj private cloud platformi, s enkripcijom podataka koje koristimo mi unutar firme kao i nekoliko naših klijenata za svoje potrebe. Naravnom, nije besplatno.”

Ovdje isto tako kao hoce da pomogne ali i da naplati, i u pravu si tvoje usluge su zlatne i kostaju preko 200 € i zbog toga se nemoj hvaliti da si mi pomoga

Kao sto se vidi gore iznad da mi nisi pomogao niti u jednom segmentu, tako da nemoj da se provaljujes da si mi pomogao, ne zanima mene kome si ti dao besplatno hosting, kome si pomagao ali meni nisi pomogao, isto je bila jedna stvar i za VPS gdje si rekao da ces mi pomoci poslao sam ti podatke sve za taj server i proslo je 5 dana nisi mi nista odgovorio niti rijesio. I zbog toga sam ti gore to rekao sto sam rekao jer mrzim kada se neko pravi da je dobar a to nije, budi covjek pa reci necu da ti pomognem i cao sto se mene tice admin moze da zakljuca ovu temu ja necu vise odgovarati i raspravljati na ovu temu. L.p

Momak, ti stvarno ne kužiš poantu priče.
Ti bi vrhunske usluge, odrađene istog trena kad si ti zaželio, i to besplatno? I to od regularne firme i njenog vlasnik?
Kao što rekoh, uvijek sam spreman pomoći ali normalnim i korektnim ljudima. I naravno, kad imam slobodnog vremena (a uglavnom ga nemam).
Sam sebe ukopavaš objavom privatnih poruka, što je i bio moj prijedlog.
Želim ti ugodan dan i puno klijenata, traži Indijce ili amatere neka ti pomažu…mene zaobiđi.
LP

1 Like

Haha ovo je malo zesci zabrij od strane OP-a.

To mu nitko u fusu nemoze rijesiti, pa nismo ni mi fuseri budale.