Etarget vs AdSense?

Što je isplativije iz perspektive osobe koja promovira stranicu?

AdSense ima ciljane oglase, Etarget nema. Uzmi u startu jedno i drugo pa vidi. Ako otvaraš adw acc, možeš zatražiti kupon od 200 kn kako bi isprobao kako to sve radi. Imaju podružnicu u Zagrebu pa zatraži. Kod Etargeta je start 400kn…

etarget je po meni dosta skupnji… na adwords postignem par lipa po kliku (6-7 lipa), dok na etarget ne mogu ispod 30 lipa. možda je to samo moj slučaj, neznam, ali svakako radje koristim adwords koji mi je povoljniji 4-5 puta.

Meni se Adwords pokazao znatno bolji, prije svega zbog mogućnosti postizanja niže cijene klika. Neko vrijeme sam uspoređivao Facebook, Etarget i Adwords. Najbolji rezultati (omjer konverzija i potrošenih kn) su bili preko Adwordsa, s tim da se pomoću Facebooka ponekad mogu bolje ciljati pojedine skupine ljudi. Etarget može biti učinkovit ako se oprezno koristi na način da precizno odredite na kojim portalima će se prikazivati etarget oglasi. U svakom slučaju, najbolje je krenuti s Adwordsom jer je mogućnost promašene kampanje manja nego na Fejsu i Etargetu.

Evo vidim danas da je i Index.hr zamijenio Etarget s Adsense. To bi mogao biti kraj Etargeta…


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact