Euro 2012

Buffon strahuje: Ako Španjolska i Hrvatska odigraju 2-2, smijat će im se cijeli svijet
Kakva jebena ironija? Talijani se boje namještanja utakmice :smiley: lol

Red je da imamo i ovu temu na forumu, ipak je 90% muških tu.

Iznenadio sam se kad sam vidio onog Balotellija kako nam puca na gol. On ih je spasio, kad su ga izvadili dobili gol, loše igraju…

Vjerujem da ćemo dobiti špance, oboje smo igrali fino i brzo protiv Iraca, samo što su oni više komada utrpali :slight_smile:
ma bit će x, al vjerujem u naše <3 :wink:

Nema do Mandzukica :zub::zub:

Ako odigramo 0:0 sa Španjolcima a Talijani pobjede Irce, mi ispadamo.
Ako odigramo 1:1 sa Španjolcima a Talijani pobjede Irce, onda ovisi hoće li pobijediti Irce više nego mi (3:1).
Ako odigramo 2:2 (ili remi sa još više zgoditaka), Talijani mogu pobijediti Irce i 15:0 ali mi i Španjolci prolazimo dalje. Španjolci kao prvoplasirana momčad, mi kao drugoplasirana.

Nekako vjerujem da možemo Španjolcima zabiti jedan zgoditak (još ako bismo poveli to bi bilo odlično) i ne primiti više od jednog, što znači da nekako najrealnije vidim ovu srednju varijantu - odigrati 1:1 sa Španjolcima i nadati se da Talijani ne pobijede Irce 4:2, 5:3, 3:0 ili bolje.

Nevjerujem da se Španjolcima može zabiti više od gola jer to nitko nije uspio na turnirima već 10 utakmica ako se ne varam. No statistika je tu da se krši. U namještanje ne vjerujem, čisto radi morala Španjolaca i to bi za njih bio ipak pristojan udarac da moraju skupinu proći dogovorenim rezultatom. Možemo ih dobiti 1:0.

Mislim da je Italija preko noći kad su sa Španjolskom odigrali 1:1 postali ozbiljniji kandidat za naslov (naravno tek ako prođu skupinu).
Zadnje vrijeme se događa da pobjednici prvenstva nisu momčadi koje najviše zabijaju već nasuprot one koje primaju malo golova.

Ono što je bila malo razočaranje što su Italijani dominirali utakmicu, no odjedamput se ta dominacija raspala. Da bolje kažem nama su Talijani prodali nogomet (i ustvari prodaju nam sve repke sa kvalitetnijim trenerom na klupi) i fino su nam ga prodavali 70 minuta dok mi nismo počeli igrati svoju igru.
Zašto mi tako izgledamo kao netko kome se prodaje nogomet morali bi ipak zapitati čelnog čovjeka repke…

Ja još nisam vidio turnir u kojem nismo krenuli kao favoriti cijelog natjecanja, a na drugom koraku završili na kalkulacijama “ako-onda” kao da pratiš turnir u ruletu, a ne nogomet.

Ilustracije radi, zanimljivije mi je bilo gledati, recimo, američku momčad na prošlim prvenstvima, jer se pitaš hoće li nadmašiti očekivanja ili ne? Kod naše reprezentacije nikad nitko ne postavi očekivanja (osim da smo “favoriti”) - što pokazuje da zapravo nikakve konzistentnosti nema.

Kada naša reprezentacija ne bude šarala po svemu od “nisu se kvalificirali” do “polufinale”, već ostvari kontinuitet, tj. kada će neka pozicija u natjecanjima biti stvarno očekivana (ma koja to pozicija bila), onda će to biti posljedica sređenog stanja u sportu - cijelog sustava, od financija, preko sustava upravljanja do znanstvenog pristupa i svega između.

iskreno volio bih da prođemo skupinu. zaslužili smo :slight_smile:
a realno gledajući biti će teško proti španjolske… nikad se nezna :slight_smile:
ali trebali smo pobijediti talijane…

[quote=“tsereg”]
Ilustracije radi, zanimljivije mi je bilo gledati, recimo, američku momčad na prošlim prvenstvima, jer se pitaš hoće li nadmašiti očekivanja ili ne? Kod naše reprezentacije nikad nitko ne postavi očekivanja (osim da smo “favoriti”) - što pokazuje da zapravo nikakve konzistentnosti nema.[/quote]

U ovo se je vjerovalo da se kreće od 2006g. kad je Kranjčar otišao.
Krenulo se sa jednom novom generacijom, nažalost nismo daleko dogurili, njemačka je vratila svoje ime u tih 6g (a bili su u dosta sličnoj situaciju), mi se još uvijek čekamo.
No nažalost činjenica ostaje da je najkvalitetnija generacija koja je nastala u samostalnoj RH ostala nedorečena no mislim da još ima vremena za njih.

… i treći korak: “eh, samo da je … bili bi prvaci”.

Odigrali smo dobre dvije utakmice, izuzev prvog poluvremena protiv talijana jer su se prepali kao da igraju protv vanzemaljaca a na kraju imamo najmanje šanse za prolaz.

Velika šteta, imam dojam da su talijani i španjolci išli na taj remi u prvoj utakmici i da samo taktiziraju. Talijani su bili zadovoljni sa remijem protiv nas iako s time nemaju ništa u svojim rukama ali su uvjereni u prolaz.

Da ima pravde to bi im se trebalo odbiti u glavu i trebali bi ispasi.

U srcu zelim da prodjemo, ali realno nemamo sanse protiv Spanjolske. Italija je bila duplo bolja od nas i trebali su rjesit tekmu jos u prvom poluvremenu, al eto imali smo srece. Mislim da ce nas Spanjolska dobit 2:0 il 3:1, al da bar nebudem u pravu.

Italija nije puno bolja od nas, takav dojam je bio samo u provem djelu radi užasno loše postave bilića na početku i izgubljenih čorluke i shife. U drugom djelu je to puno bolje izgledalo. Ne razumijem zašto shifo igra prije šimunića koji ima iza sebe 2-3 velika natjecanja i 15 godina isksutva.

Nizozemska će vjerojatno proći sa 3 boda a mi kući sa 4 ili 5 al to je nogomet. Kako god završi ja nisam razočaran.

[quote=“Bugi”]Nizozemska će vjerojatno proći sa 3 boda a mi kući sa 4 ili 5 al to je nogomet. Kako god završi ja nisam razočaran.[/quote]Ja (a nvj. i većina ljudi) gledam takva natjecanja zbog prva tri ili četiri mjesta. Tko se sjeća tko je bio peti ili šesti negdje, i kome je to bitno osim generaciji koja klađenje na sport smatra isto oblikom sporta?

A u takvom promišljanju, irelevantno je kada ćeš se sučeliti s najjačim repkama - to će se dogoditi prije ili kasnije. Ako si slab, a dogodi se prije, samo uštediš nešto novaca. A ako je igračima ili izborniku to bitno, onda sumnjam da im je bitnije stvoriti privid uspjeha, nego stvarni uspjeh.

Jedini kojima bi taj žrijeb trebao igrati ulogu su proizvođači pive, ugostitelji i sl. S time da je internacionalnim kompanijama to opet svejedno.

Da se ja malo uključim u ovu raspravu, jer vidim da se svašta piše :slight_smile:

[quote=“toniperic”]Ako odigramo 0:0 sa Španjolcima a Talijani pobjede Irce, mi ispadamo.
Ako odigramo 1:1 sa Španjolcima a Talijani pobjede Irce, onda ovisi hoće li pobijediti Irce više nego mi (3:1).
Ako odigramo 2:2 (ili remi sa još više zgoditaka), Talijani mogu pobijediti Irce i 15:0 ali mi i Španjolci prolazimo dalje. Španjolci kao prvoplasirana momčad, mi kao drugoplasirana.

Nekako vjerujem da možemo Španjolcima zabiti jedan zgoditak (još ako bismo poveli to bi bilo odlično) i ne primiti više od jednog, što znači da nekako najrealnije vidim ovu srednju varijantu - odigrati 1:1 sa Španjolcima i nadati se da Talijani ne pobijede Irce 4:2, 5:3, 3:0 ili bolje.[/quote]

Najtragičniji ishod bi bio da mi odigramo 1:1 sa Španjolcima, da Italija pobjedi 3:1 Irce. U tom slučaju bi ispali samo zato što smo lošije rangirani od Talijana na FIFA rankingu…

Kad nam Štimac sjedne na izborničku klupu, tek onda ćemo vidjet šta smo imali sa Bilićem. Bilić je vrlo uspješan izbornik, ma koliko god to nekim izgledalo glupo.

Na Euro smo išli pokisnuli, bez ikakvih očekivanja, s malo nade da možemo nešto napravit. Nakon pobjede i odlične igre protiv Irske, odjednom smo si dali za pravo da podcjenjujemo Italiju koja je odlična ekipa, koja dugo nije bila ovako dobra u napadačkom smislu. Odjednom smo se stavili u favorite. Tu ću stat iako bi imao još dosta toga za napisat.

Nismo mi bili ‘užasn loši’ niti je takva bila postava, nego su jednostavno Talijani bili jako dobri. Slažem se da Šifo ne ulijeva samopouzdanje i sigurnost u obranu, ali do sada je, naravno po mojem mišljenju, pokazao više nego ‘ministar obrane’ Ćorluka.

Nažalost, Šimunić možda je iskusan, ali je star i trom. Nažalost, teško je od njega više očekivat nastupe na vrhunskoj razini. Ponavljam, nažalost.

[quote=“mrcina”]Da se ja malo uključim u ovu raspravu, jer vidim da se svašta piše :slight_smile:

Najtragičniji ishod bi bio da mi odigramo 1:1 sa Španjolcima, da Italija pobjedi 3:1 Irce. U tom slučaju bi ispali samo zato što smo lošije rangirani od Talijana na FIFA rankingu…[/quote]

Stvarno se svašta piše.

Iako mi nogomet nije niti u deset najdražih sportova (tko je rekao F1, borilački sportovi, rukomet? :zub:), priznajem da sam s guštom pratio Euro do sada.
I, moram reći - kako god završi, nismo se osramotili (tko je rekao Niskozemska?), dapače. Nažalost, nedostaje mali Lovren, nedostaje tvrdoće i odlučnosti kod izbornika (odavno zagovaram odlučnog drskog Štimca nauštrb neodlučnog filozofa Bilića).

Osobno, vjerujem u 2:2 ili čak 3:3 sa Španjolcima. Ta reza je najsigurnija i najčišća za Španjolce, ali i za nas. Svaki drugi rizik bi bio sulud za obje strane, čak se usuđujem reći da bi Španjolci obzirom na očekivanja od turnira riskirali više. Zato, molim se dragom Bogu da su pametni ljudi s obje strane već učinili sve što treba…

Nadalje, prolaz Španjolske kao prve i Hrvatske kao druge bi bio i pravedan iz dosad pokazanog. Npr. neshvatljivo je da jedni Talijani dođu na prvenstvo kondicijski nespremni, možda im treba iznajmiti usluge Raka… :zub:

http://webcafe.net.hr/2012/06/15/0413007.63.jpg

Mi smo bolje rangirani od Talijana na FIFA rankingu. :slight_smile:
Ali ovdje se gledaju koeficijenti UEFE a tu je Španjolska prva, Talijani četvrti a mi tek sedmi tako da nam ne paše 3:1 pobjeda Italije, da.

[quote=“mrcina”]Da se ja malo uključim u ovu raspravu, jer vidim da se svašta piše :slight_smile:
Najtragičniji ishod bi bio da mi odigramo 1:1 sa Španjolcima, da Italija pobjedi 3:1 Irce. U tom slučaju bi ispali samo zato što smo lošije rangirani od Talijana na FIFA rankingu…
[/quote]
Nema to veze sa rankingom gleda se gol razlika. No gleda se gol razlika samo onih koji idu dalje. Ako odigramo sa Španjolskom 1-1 onda se tek Irci uključuju u gol razliku jer je nastao zatvoren krug od tri utakmice sa 1-1.

[quote=“Sljaker”]Iako mi nogomet nije niti u deset najdražih sportova (tko je rekao F1, borilački sportovi, rukomet? :zub:), priznajem da sam s guštom pratio Euro do sada.
I, moram reći - kako god završi, nismo se osramotili (tko je rekao Niskozemska?), dapače. [/quote]

Nizozemska se je možda rezultatski osramotila ali igrom nikako. Mi se isto nismo igrom osramotili ali imamo 4 boda. Trebamo li biti sretni ili ne, neznam ali znam da je alibi za poraz od Španjoske na mjestu.
Irci smo pregazili, Talijanima smo zube pokazali sad ako izgubimo nije katastrofa tko može očekivati pobjedu protiv talijana.
No ono što je najvažnije sudbina je u našim rukama za zadnju utakmicu i to se isto može smatrati uspjehom.

[quote=“toniperic”]Mi smo bolje rangirani od Talijana na FIFA rankingu. :slight_smile:
Ali ovdje se gledaju koeficijenti UEFE a tu je Španjolska prva, Talijani četvrti a mi tek sedmi tako da nam ne paše 3:1 pobjeda Italije, da.[/quote]

Pardon. Naravno, krivo sam objasnio, radi se o poretku na UEFA ljestvici, a tu su i Španjolci i Talijani u prednosti.

Pa to sam napisao.

Ako odigramo mi sa Španjolcima 1:1, svi (mi, Španjolci, Talijani) u međusobnim susretima imamo gol razliku 2:2. Tada se gleda utakmice protiv Irske. Španjolci imaju najbolji rezultat, a ako Talijani pobjede s 3:1 kao mi, opet smo u svemu izjednačeni s njima, a onda se gleda UEFA ranking, gdje su Talijani bolje rangirani od nas.

Neznam jel sam ja to krivo čuo danas Štimca ali on je fino tokom prijenosa objasnio da Ćeška i Rusija idu dalje, pa makar i rusi izgubili od 1:0.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja