Evo mene na serveru u HR

Dugo vremena planiram prelazak na neki hosting u HR. Nikako da smognem vremena i hrabrosti, ali sam znao da će doći i taj dan. Jutros ustanem, pogledam AdSense, vidim ima love, pogledam Analytics ima i posjeta, brijanje kupanje i na kavu prije posla. Za kavom otvorim stranicu pise error 503. Opet pokusam, isti vrag. Par puta refres i onda krenu blesave poruke tipa /root/site/wp-content/nekiqrac.php line 301… Svaki put refres, novi error. Odem na posao već bijesan, pingam server nula bodova, reverse lookup i vidim da 80% weba na tom serveru ne redi… Odluka je pala…
Već odavno pratim kolege sa foruma i lagani favorit mi je @ControlEng odnosno posao koji on predstavlja. Pogedam profil i nađem njegov site.
Kontaktiram podršku da vidim kako bi uradili migraciju. Za 20 sekundi dobijem upit o kojoj domeni je riječ. Napišem domenu, i nakon minute stiže odgovor. Može sve, uradite dvije stvari, odaberite server, zakupite na 3 mjeseca i nakon toga napravite račun za podršku i otvorite ticket. Tako sam i uradio. Otvorio ticket, dao potrebne podatke i pustio ljudima da urade posao. Bilo je tu posla za cijeli dan, ali me ugodno iznenadilo prvo pristup, pa onda način rada. Ja sam cijeli dan u svom poslu, dok su dečki radili svoje, i tek me povremeno izvještavali što trenutno rade i koji je sljedeći korak. Bez panike, bez bespotrebnih pitanja i bilo kakvih zajebancija. Svaka čast na obavljenom poslu, posebno gospodinu Goranu koji je preuzeo stvar u svoje ruke.

Evo, kratki osvrt na moj današnji dan. Sajt je online, na novom serveru, a sutra predstoje lagano tuniranje u pozadini. Da napomenem, sajt je bio online čitavo vrijeme, osim možda nekog kratkog perioda koji ja nisam upratio…

Pohvale za gosp Slađan Ilić i ekipu kojoj je ukazao povjerenje…

1 Like

Bilo bi dobro da nam anpises na kojem serveru si bio? Pa da znademo koji su to losi serveri.

I sto znaci kada je 80% weba down? Bio si na shared hostingu? Sa sharedima ti je to prilicno normalno…

@komentar
Hvala kolega. Iskreno me vesele ovakvi komentari.
Želim da ti server uvijek bude online, a web stranica donosi pristojnu zaradu.
Ekipa je uvijek tu i uvijek je spremna pomoći, ja osobno na prvom mjestu.

1 Like

Da u pravu si za shared, zato nisam prije ni reagirao. Na kraju, nije server toliko ni loš za tu lovu ali bila je riječ o Godaddy Linux deluxe planu. Da ne bude sve tako crno, taj server sam koristio 3 godine. Ali eto, valjda malo veća posjećenost, puno smeća u susjedstvu i naprave belaj s vremena na vrijeme.
Sada sam na Micro Linux VPS

Ekipa je prva liga. Nadam se da neće biti velikih problema.

Mnogo uspjeha želim.

Bilo je problema i to velikih… Kako se može i pretpostaviti, kada se prelazi sa jednog hosta na drugi, posebno ako je riječ o shared hostu, mnogo toga može poći po zlu. U mom slučaju došlo je do tehničkih poteškoća sa migriranjem baze, koja je bila velika jer se nakupilo dosta toga tijekom godina.
Na svu sreću, ekipa iz croweb hosta (posebno sami direktor @ControlEng ) se zadao osobno da riješi problem. Na kraju je i uspio pa mu se ovim putem i zahvaljujem.
Radovi su trajali kroz dan, pa mogu misliti šta je prolazio dok je site bio online na pola … Ja osobno nisam bio sretan zbog situacije, ali sam imao povjerenja i znao da će sve doći na svoje. U jednom trenutku sam mislio predložiti da se ostavi dio baze koji zapravo radi dobro, ali sam držao fige da proradi kompletna - što se i dogodilo na kraju.

Hvala još jednom…

Zahvala prihvaćena :slight_smile:
Problem je bio samo na jednom webu i to samo s bazom podataka, točnije s jednom tablicom koja je otišla na 50 Mb. Dodatni problem je taj što Godaddy jednostavno nema alat za export takve baze/tablice koji korektno radi, za shared usere, morali smo malo kemijati.
Ostali webovi su migrirani trenutačno. Piece of cake :beers:

Ili Pussy Smoke, što bi rekao Ćombe iz Lud Zbunjen Normalan. :blush:
Postavite nam link te (hosting) konfiguracije što je koristi uvaženi Komentar, molim. :slight_smile:

https://www.croweb.host/shop/micro-linux-vps
jel’ tako @komentar?

Yap, tak je…

Inače brzina otvatanja mi je katastrofa ali je 90 % do mene. To kada sredim trazit cu na forumu pomoc za stimanje servera :blush:

Samo optimiziraj web koji je inače odlično osmišljen i kontekstualno još bolje realiziran… uz par jednostavnih trikova ubrzat ćeš ga 50% za par sati rada. Već sam ti poslao neke smjernice za optimizaciju i primjer kako mi to radimo.

2 Likeova