Exe program na stranicu

Pitanje možda nije u dobrom podforumu, ali nisam znao gdje bolje smjestit. Ako moderatori smatraju kako je ovom mjesto negdje drugdje, neka to slobodno i naprave.

Uglavnom, dobio sam jedan exe “programčić” koji bi ja sad htio stavit na stranicu i da se na stranici može korsistit. Može li se takvo što napravit? Ako da, onda kako?

Program je vrlo jednostavan, treba upisat neke podatke i on nešto računa (vjerujem da nije potrebno pisat čemu služi program, no ako je, nije mi problem).

Dakle, korisnik dođe na stranicu, upiše podatke i on mu izračuna (nešto tipa preračun valuta i slično). Čak ne mora bit ni uklopljeno u dizajn stranice, samo neka bude na stranici, ako treba i na npr. domena.com/program.exe

Unaprijed hvala svima na odgovoru. Svaki konkretan odgovor, rep+

Jel’ to neki “desktop” program?
Ako je npr. kalkulator valuta, mislim da se mora napraviti kao web aplikacija.

BTW, web server ne dozvoljava pokretanje .exe fajle, uvijek ti nudi download. Možda drobim, možda ne.

Pa može se reć da je “descktop” program. Pokreneš ga i on ti otvori prozorčić kao npr kalkulator, na njemu ti piše “Unesi to i to”, ti uneseš i stineš enter, on traži da uneseš neke druge stvari. I tako dok ne uneseš jedno 5-6 podataka, da bi ti na kraju svega on nešto izračunao. Sve šta unosiš su brojke.

Inače, “program” kad ga pokreneš podsjeća na “C++” program (onako crna podloga, i traži podatke). Mislim da je kolega koji mi je dao to napravio baš u “C++”-u. Mogu stavit print screen ako će pomoć. Inače, frend je to radio kao vježbu, jer inače se školuje za programera, pa da se malo istrenira, napravio taj programčić.

Osnovno je program napravljen da ga ljudi skinu i da ga na kompu koriste, no ja mislim kako bi bilo meni dobro za stranicu da ga imam na njoj, da bi povećao posjetu (možda). Onako kada neko skine, možda se više nikad ne vrati, ovako će se vratit ako mu bude još koji put trebalo.

Ha, a zašto se ja mučim sa web aplikacijama kada sam mogao iskopirati sve desktop aplikacije na web server? :zub:
Nebu išlo.

Npr. i ja sam nekad davno radio mali kalkulator za kredite:

http://www.trn-zg.hr/kreditni_kalkulator.aspx

Kolega je odradio skoro sve, ja sam samo napravio procku koja računa kamatu i daje prodatke za plan otplate.

Ah šteta, bilo bi predivno kada bi se takvo nešto moglo :slight_smile:

Ili da postoji neki “program” ili nešto slično koji bi takve aplikacije pretvarao u nešto pogodno za web stranicu. Ma divota bi bilo. :slight_smile:

Ah, šta je tu je, stavit ću link na download na stranicu, nema mi druge.

PS @trnac hvala na odgovorima, rep+ :slight_smile:

[quote=""]Ili da postoji neki “program” ili nešto slično koji bi takve aplikacije pretvarao u nešto pogodno za web stranicu.[/quote] trenutno nemoguće, još da se ima source kod pa uz male prepravke bi se donekle i napravilo, ali da se PE ide pretvarat u web sajt to je projekat tipa


a podatak da se wine razvija 17 godina i još uvjek ne može pokrenuti većinu zahtjevnijih programa ti dosta govori :slight_smile:
ako je to malo matematike, onda nije ni najmanji problem prebaciti u web stranicu…

[quote=“mrcina”]Ah šteta, bilo bi predivno kada bi se takvo nešto moglo :slight_smile:

Ili da postoji neki “program” ili nešto slično koji bi takve aplikacije pretvarao u nešto pogodno za web stranicu. Ma divota bi bilo. :slight_smile:

Ah, šta je tu je, stavit ću link na download na stranicu, nema mi druge.

PS @trnac hvala na odgovorima, rep+ :)[/quote]

Kao što @Kečko kaže, matematičke operacije nije uopće problem odrađivati pomoću php-a. Jednostavno isprogramiraš skriptu koja će tražiti podatke koje traži taj tvoj program…S time da onda tu skriptu možeš uklopiti u design stranice kako ti odgovara…

“Ono” je izgleda konzolna aplikacija. Mozes staviti link na nju, i posjetioc stranice skine program lokalno i pokrene ga.

Opcija 2, ako imas source: ako je program pisan u .NETu, onda je relativno jednostavno UI logiku i ispis prebaciti u ASP.NET, ostalo zadrsis.
Opcija 3, ako ti admin web servera da dovoljna prava, mozes pokrenuti program na web serveru, ali nemozes prikazati sucelje programa posjetiocu web stranice, to su dvije razlicite tehnologije (HTML vs DOS/WinForms)

PHP na unix serveru ima funkciju exec() kojom možeš pokrenuti neki program -
http://php.net/manual/en/function.exec.php

Pretpostavljam da možda i Windows serveri imaju nešto takvo.

Druga opcija je nešto kao browsershots.org, napravili su nekako da uslikaju screenshot ekrana i onda ti pokažu tu sliku. Nemam pojma kako su to napravili.

ma sa exec neće dobiti ništa jer će se program pokrenuti na serveru, ane na klijentu, ovo sa browsershots je ako i izvedivo dosta glupo riješenje, najbolje je da on tu logiku jednostavno prebaci u serverside jezik i izgenerira stranicu kako želi, drugo nema smisla, to bi mogao čak u javaascriptu onda dobro napraviti, nema refresha niti ničega :slight_smile: reci točno o kakvim algoritmima se radi pa da riješimo tih par linija :smiley:

Ovako… Svi znate kako imam jedan kladioničarski sajt (ako ne znate, sada znate). I sad mi je prijatelj napravio taj “program” koji računa dobitke za sisteme. Mali je problem što ja osobno ne znam (kao ni preko 90% kladioničara) kako se računaju ti sistemi (i zato mi je taj program baš “fora”), pa će bit teže to napravit.

Sve šta se upisuje je:

Kakav sistem (npr, ako se kladite da ćete pogodit 5/7, upisujete u prvi red programa “5 7” (baz navodnika).

U idučih 7 redova idu koeficijenti od navedenih tipova jedan ispod drugog. I u zadnjem redu ide ulog.

Kad se sve izračuna, program izbaci minimalan dobitak za pogođena 5 od 7, maksimalan dobitak za pogođenih 5 od 7. Pa računa minimalno i max. za 6 od 7 i koji je dobitak za 7 od 7.

E sad, mislim kako je sve to dosta komplicirano (to je moje mišljenje, ali možda sam u krivu). Ja mogu prijatelja zamolit da napiše kako se taj sistem računa, no vjerujem da nije baš jednostavno, a da nekome od vas oduzmem sat ili više vremena da to izprogramira ne želim. Ipak je to vaše slobodno vrijeme, i iskoristite ga za nešto pametnije.

PS Rep + za članove koji su dali konkretan odgovor :slight_smile:

nedavno sam izradio taj sistem u ASP.NETu za potrebe jednog člana tutorijali.net

http://www.tutorijali.net/forum/permutacije-t-1349-2.html

ustvari nije isti sistem, ali najteži dio posla je obavljen, trebalo bi dodati samo koeficijente ako se ne varam…

[quote=“Kečko”]nedavno sam izradio taj sistem u ASP.NETu za potrebe jednog člana tutorijali.net

http://www.tutorijali.net/forum/permutacije-t-1349-2.html

ustvari nije isti sistem, ali najteži dio posla je obavljen, trebalo bi dodati samo koeficijente ako se ne varam…[/quote]

Oho, nemam riječi. Svaka čast, na volji. :slight_smile:

Uglavnom, sad bum ti na pm poslao da si skineš taj program i da pogledaš kako on funkcionira. Slično je, ne i isto.

PS Stavio bi ovdje link, ali autor toga ne želi da se svugdje taj program poteže.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja