Facebook brojac lajkova

Pozdrav malo sam googlo kako da izvucem broj lajkova na nekom url ali nemogu nikako recimo ove
https://graph.facebook.com/?ids=http://www.facebook.com/portalzepce
podatke da ubacim u svoj php fajl i da iz toga izvucem podatak i definisem ga kao varijabla $brojlajkova
[attachment=1]Screenshot_9.jpg[/attachment]
ako neko zna objasnit kako unaprije hvala

preko php napravis explode(’“likes:”’,$sadrzaj_tog_fajla_preko_get_contents) i preko substr ispises ostatak ovog npr $string = explode funkcija, dolje $string[1] za echo, substr na 3-4 broja…

Pokušao sam na ovaj način ali neće da radi.
Screenshot by Lightshot

Screenshot by Lightshot

Nisam bas skonto kako ovo ide, je li vi mozete napisati primjer php coda za ovo

ako je točno da dobiješ json kodirani podatak onda si pogledaj sta ti uopce vrati, uvijek debug array…

pr:

$result_array = json_decode($result, true); 
echo '<pre>'.print_r($result_array).'</pre>';

eto, kad to napravis stavi sliku od ispisanog arraya pa cu ti reci kako da ispises broj likeova…

[quote=“zerocoolos”]ako je točno da dobiješ json kodirani podatak onda si pogledaj sta ti uopce vrati, uvijek debug array…

pr:

$result_array = json_decode($result, true); 
echo '<pre>'.print_r($result_array).'</pre>';

eto, kad to napravis stavi sliku od ispisanog arraya pa cu ti reci kako da ispises broj likeova…[/quote]

Ispisalo je samo broj 1

a nista ti nije vratilo… ocito da nemas ovlasti…

Moze li se to kako rijesiti?

ma joj, nez ja sta si ti radio kad si dobio 1, testirao sam sad i ovo ce ti sigurno raditi:

<?php 
$result = file_get_contents('http://graph.facebook.com/?id=http://www.facebook.com/portalzepce');
$result = json_decode($result, true); 
echo $result['likes'];
?>

[quote=“zerocoolos”]ma joj, nez ja sta si ti radio kad si dobio 1, testirao sam sad i ovo ce ti sigurno raditi:

<?php 
$result = file_get_contents('http://graph.facebook.com/?id=http://www.facebook.com/portalzepce');
$result = json_decode($result, true); 
echo $result['likes'];
?>

[/quote]
evo Screenshot by Lightshot

http://ekskluziva.com.ba/like.php

[quote=“Xperoid”]evo Screenshot by Lightshot

http://ekskluziva.com.ba/like.php
[/quote]

aha, pa jel imas json instaliran na tom hostu?

od 5.2 je automatski unutar php-a…

[quote=“zerocoolos”]aha, pa jel imas json instaliran na tom hostu?

od 5.2 je automatski unutar php-a…[/quote]

Pojma nemam koristim neki od BH Telecoma ovaj radi testiranja i zezancije, vjerovatno nema

a očito da ti je to problem…

inače za testiranje si bolje koristi xampp ili wamp na svojem računalu…

a imam Wamp instaliran i vidi stvarno radi :slight_smile:
Screenshot by Lightshot

Vjerovatno je problem u tome sto je na serveru blokiran file_get_contents request pa evo probaj ovako:

[quote=“HepeK”]Vjerovatno je problem u tome sto je na serveru blokiran file_get_contents request pa evo probaj ovako:

Evo samo sto sad loadira link nece da ga otvori :
http://ekskluziva.com.ba/like.php

Onda je do servera - inače ti telekomovi serveri koje dobijes uz adsl paket su njesra i pola toga nije omogućeno a vrlo vjerovatno i curl modul.

Gledao sam u CP ali nigdje nisam mogao naci da ukljucim ili iskljucim tu opciju?

Kontaktiraj podršku.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact