Facebook like - kako jeftino dobiti?

Pozdrav, imate savjete kako jeftino dobiti lajkova na fanpage (facebook stranicu) hrvatskih usera?
I koliko kn je jeftin like? Trenutno imam Facebook reklamu, za sada sam negdje oko 4-6 centi (0,04EUR-0,06EUR), jel to ok ili skupo?

Trenutno na forumu smo zakljucili da je najbolje boostat sliku i ljudi koji lajkuju invajtat’ ih na stranicu :smiley:

ok, a koliko centi ispadne onda jedan like na sliku?
to kreiram angazman>angazman na objavi? ili?

Nitko to ne može odrediti za tvoju stranicu dok se ne isproba svaka opcija.

Ja npr sada radim jednu fb stranicu na kojoj mi je like 0.016e … a reklamiram stranicu u kompletnu jer prolazi bolje od reklamiranja slika.

Hint: ostavi se Facebooka ako si početnik… čisto bacanje novca u vjetar (moje mišljenje)

1,6centi? pa fino. znaci nju reklamiras cijelu, znaci promoviras bas stranicu… a u koju drzavu reklamiras? mozda je hrvatska malo skuplja, jer citao sam ostale drzave ex-yu su jeftiniji…

a zasto mislis da je bacanje novca za pocetnika?
prodajem razne proizvode/gadgeti, pa mislim da i nije neki bacen novac ako pazim na troskove.
imao sam prije posla sa adwordsa/binga i cini mi se nekak lakse, ovo sa facebookom ima dosta opcija, pa eto priznam da mi treba jos malo da se ufuram.

1 Like

Samo Hrv publika i za istu/sličnu namjenu.

Moje mišljenje i iskustvo kaže da je ljudima puna kapa raznih oglasa i prodaja po fb u tolikoj mjeri da ih se počelo samo zaobilaziti bez obraćanja pažnje na sam proizvod.
O padu reacha na fb stranicama više ne treba ni trošiti riječi
I da, neće biti bolje u budućnosti… bit će samo lošije po oglašivače.

Npr, ja imam stranicu od 3000 žena iz Hrv, prodaja preko stranice doslovno ne funkcionira (pokušavam im prodavati must have ženske stvari).

Ponavljam, samo moje osobno mišljenje :slight_smile:

hmm… imas jos dodatnu web stranicu?
jel mi mozes u PM poslati tvoju facebook stranicu?

1 Like

I ja potpisujem da se vise ne isplati ulagati u f. Bolje te novce ulozi u optimizaciju stranice. Stvarno preskupo i uvijek neka nova pravila. Za mene je to proslost i vise nedan ni kune…

2 Likeova

Već sam mislio da sam jedini tog mišljenja.

Iskreno, meni se čini da ce kroz godinu - dvije SEO opet igrati uvjerljivo najveću ulogu u svemu tom i da se bez organic posjete neće moći ništa… vrijeme (ekstremno) jeftinog internet marketinga je nažalost iza nas.

2 Likeova

Tacno tako ce i biti, bez velikog novca nece imati ni imati dobrog marketinga, i bolje se isplati ulagati u optimizaciju stranice

Ja sam 1 Semptebra cuo da moze uopste da se zaradi od FB IA, zvanicno krenuo 1 Novembra sa stranicama, evo treci mesec kako sam krenuo od velike nule, licno kreirao stranice i sad u trecem mesecu mog rada sa fejsom ja sam prezadovoljan, posedujem 15 AKTIVNIH stranica sa velikim brojem lajkova, iz meseca u mesec sve bolje napredujem i smatram da ovo sto pricate nije tacno. Podrzavam svakog ko krece od nule. Moj savet pocetnicima da ne slusaju druge vec ako ocene da tu mogu zaraditi, ako ocene da su se pronasli u tom poslu da krenu pa makar nemali u pocetku kao i ja sam, ni jedan lajk, vredi. Ne kazem da ste ista lose hteli da kazete, vec pricate mnogo nepozitivno u gledanju bilo kog pocetnika po vasim recima nikad nece ni krenuti da probaju FB IA. :slight_smile:

Update: Ako ne krsite pravila i ne igrate na kvarno, nikad necete imati problema sa gasenjem stranica i slicno. Jednostavno, postavljate slike, pisite clanke i nema treceg. Posle vam djavo kriv sto vam gase stranice a sta sve pokusavate to samo Bog zna.

Jesi ti počeo sa zaradom ili još uvijek punis stranice?

2 Likeova

hahahahhahahah :smiley: :rofl::joy::sweat_smile:

Jos uvek ih punim. I verovatno cu ih puniti do kraja ove godine. Zelim da stranice budu ono bas aktivne. Za sada odlicno ide, samo da se ovako nastavi. :blush:

Javi se kad počneš sa zaradom od toga :slight_smile:

Ne želim reći ništa loše, jedan sam od onih koji se raduje tuđem uspjehu malo manje nego svom haha… ali pazi se, ja sam se puno i previše puta opekao na krivo izračunate projekte u koje sam zbog toga uložio previše vremena, nerijetko i novca.

i ja sam, a ko nije? znaš li jednog čovjeka kojem je prvi projekat krenuo po planu?

2 Likeova

Što je najbolje (edit), znam :stuck_out_tongue:

Ponavljam, ništa loše nisam mislio osim upozorenja nekakvog… stani, pogledaj di si pa odluči o sljedećem koraku.

Prikljucujem se ekipi, ne zna im se broj. Niti mogu reci i sada da imam pravi projekat (sve zavisi, kakvi su nam apetiti), da imam sigurno bih lezao na Bahamima i ne bih gledao ovo sto pisete :joy: