FaceBook mi briše objave

Pozdrav svima. Imam fan page od 21.000 i nekoliko news domena.
Jednostavno se poslije par sekundi post ukloni sa žutim trokut uzvičnikom i obavijest da je objava uklonjena jer krši naše standarde zajednice.
Pošto imam odvojene stranice i domene, na drugoj stranici sa drugom domenom normalno sve prilazi, problem su dvije fan page i domene koje se odmah brišu. Link nije u potpunosti blokiran. Slala sam zahtjeve fb, upitnike što se dešava i predstavljala problem, nisam dobila odgovor. U pitanju su news domene, ne znam u čemu je fora.

777

888

Nekad uspijem nešto objaviti da ostane, ali u večini slučajeva se obriše.

Preskoci malo,a i zali se ako je sve regularno, pregledat ce u roku od 2 dana…tako je meni nedavno bilo, dobio obavijest da je greska i sve se vratilo.

Tvrdim da je regularno, danima ne objavim ništa, i onda objavim i uklone. Već je u centru za podršku sve na pregledu. Žalila sam se ima više od sedam dana preko obrazca ništa. Nema odgovora.

Mozda je novi zakon lupio na snagu?

Ja sam kliknuo tu zatrazi pregled i kroz dva dana su rijesili.

Da razumijem te, meni i dalje sve stoji na pregled je u toku.

Ista stvar i kod mene, čim nešto objavim odmah stiže upozorenje da krši pravila…pošaljem im na pregled i opet ništa. Isto se dešavalo da REACH na objavama bude 0 pa se vrati, pa sve opet tako a blokirali su mi i domene…itd.

I kod mene ista stvar. Možda od pre mesec dana uporno briše, uklanja postove, pa čak i privremeno te onemoguci u novostima…

Jel’ ovo neki BUG sa novim algoritmom pa sve moguće označava kao SPAM, iako to nije…ili FB pravi neku veliku čistku?!

1 Like

Imal neko da objasni u čemu je fora. Normalni su mi news linkovi, ne znam u čemu je problem. Nisu čak ni bombastični naslovi sa onim Šokantno, Pogledajte ovo… Ovo morate vidjeti…
Sad ne smijem ništa objaviti

Pokusajte objaviti sa drugih profila i uz vpn…

Pokušaj sa varijantom da objaviš na stranicu sliku iz članka sa sajta, dodaš naslov i skraćeni link…

Znači, nemoj ići direktno sa linkom na stranicu i obavezno skrati link preko https://bitly.com/