FaceBook mi je blokirao link bloga

Izvinite ako dosađujem svojim temama i možda za vas glupim pitanjima. Ali samo želim znati stvari i pravila na vrijeme. Imam jako ozbiljan blog. Mislim lokalni medij. Zaista ima dosta svojih članaka i fotografija jer se amaterski bavim fotkanjem i pratim događaje u gradu i pišem članke. Oki to ne bitno. Imam par stranica na facebook-u i grupa i redakcijskih profila koji imaju dosta prijatelja i pratioca.
Ovako otvoreno kroz drugu temu ću da pitam, nadam se da će mi neko objasniti i pomoći. Kada na blogu, blogspot domena objavim članak, podjelim ga na dvije fb stranice prvo preko share gumbova ispod članka. Do sad sam bez problema djelila i u grupe, ali nova domena je dobila ban, tako da staru ne smijem dijeliti više u grupe, bar dok ne skontam foru. Aktivna je od 2014. godine nikad nije bilo problema. Nova od 27. novembra i dobije ban na spam. Oki neću tu temu, jer već ima.
Ono što me zanima. Ovi profili koje imam. Podjelim na dvije fb stranice i onda dva profila su mi admini na tim stranicama, prvo lajkam objavu i onda podjelim istu na ta dva admin profila. Druga dva isto sa puno prijatelja nisu admin profili ali podjelim i tu objavu, link, članak.
Zanimaju me pravila oko objave linkova po profilima. Redakcijski su mi profili, dva su admin na nekim stranica, a dva nisu admini uopšte, ali djelim linkove i slike sa svojih fb stranica. Osim što jedan admin profil održavam i veoma ozbiljno za komunikaciju sa ljudima koji me čitaju i prate. Nadam se da je neko shvatio moje pitanje. Ima li iko ko se bavi novinarstvom ili sl da ima profile i da to dijeli na profilima na fb-u kakva su pravila za podjele na profilima.

Ima ima, nemoj dalje od ove teme, molim te. :smile: :o:

Izvini. Hvala ti na puno. :grinning:

Sta se ovo desava zadnjih dana , masovno blokiraju sajtove od strane fb , da li neko zna da li je to privremeno ili trajno , 3 domene su mi blokirali

Meni zadnjih dana cudan problem, nece mi da izmjeni sliku od posta, iako je domen verifikovan na biznis mangeru. Ne znam do cega je, nece ni najednom sajtu.

Meni su za par dana skinuli blok nakon slanja na ponovni pregled tačnije 6 decembra su me blokirali a skinuli 11 decembra.
mika ako ti je domen označen kao neželjeno/spam kao što je bio kod mene, idi tamo u Centar za podršku gdje su poruke i pošalji im na ponovni pregled svaki link, sve redom, sa svih profila ako imaš više, ja sam tako i skinuli mi. Kao izvinjavaju se na grešci, utvrdili su da je domen u skladu sa njihovim pravilima.
Pravo sam mislila da je neko zlonamjerno prijavio, a onda kad vidim ovdje nešto su radili na fb, daju se vidjeti neke promjene zadnjih dana.
Koga su god blokirali žalite se, mene su odblokirali. Želim sreću svima.

Ima li jos neko ovaj problem sa izmjenom slike i opcenito naslova?

Meni su blokirali 5 domena u roku od 4 dana , od 7. do 11. decembra. U medjuvremenu je jedan proradio, radio tri dana i sad opet ne radi, a kad je on prestao da radi, sad neki skroz drugi radi. Svi otisli, a adsense tesko prihvata nove domene, stigli su bas

Novu domenu sam kupio i odobrio , nakon samo 2 posta na fb blokirana je… Poslao sam fb podršci i nakon par sati proradio je domen.(Odgovorili su kao greška neka bla,bla…) Mislim čak da je i do domena .site , .xyz , .online …
A što se tiče odobravanja sajtova to je lagano😊
Al me mrzi mijenjat ako će stalno blokirat domene bez razloga…

1 Like

Bjezite od jeftinih domena ako pokusavate cesto objavljivati linkove.
Sve sto kostaju po 2-3$ ili su cesto na akcijama pa im isto spuste cijenu sa ~10$ na ~2$ su ispamane previse i facebook ima nizi prag tolerancije prema njima.

1 Like

Upravo to… Što skuplje domene uzmeš bolje je 100% … Najbolje mi .info domena prolazi .com slabije… FB je uveo velike mjere …

Meni su sve domene blogspot. Radim na besplatnim domenama i svi blogovi su mi info, pišem i svoje tekstove, jako ozbiljane dvije domene. I treća je bila blogspot. I meni su odgovorili da je bila kao neka greška pa su skinuli blok, ostale sad za sad rade, ne pretjerujem puno sa objavom na stranicama.
Daju se vidjeti neke promjene na fb zadnjih dana. Možda je to rezultat.

I meni, imam AdSense i pala mi zarada na 0.o2Eu po danu i to dobijem preko Reddit-a
Pinterest nije još zaživio, objavljujem samo svoje postove u svoje bordove. FB mi bio ključan, evo več 12 dana sam banovan

Facebook doista pretjeruje… nakon tjedan dana su mi blokirali domenu.

znači tri puta djevno sam objavljivao post samo na svojoj facebook stranici i evo nakon 7 dana odmah blokada.

naslovi nisu nikada bili clickbait, niti ikakav spam. čak sva tematika je vezana za Facebook stranicu.

i sada sam se žalio, pa čekam odgovor. nadam se da će odblokirati domenu jer realno nikakva pravila ne kršim.

inače zarada je cca 20 eura dnevno, samo od Facebook posjete… jer imam 90% amera na facebook stranici… bez ikakvog varanja.

daj mi recite na koji način ste vi kontaktirali facebook support za odblokiranje domene, čisto da vidim dali sam ja na isti način kontkatirao.

također ja sam dodao pod About - web adresu stranice. i sada taj podatak tamo stoji i kada recimo kliknem javi se poruka:

You can’t go to this link from Facebook

The link that you tried to visit goes against our Community Standards.

samo ne znam koja pravila krši…

hvala

za sada ću pričekati par dana, da vidim dali ću uspijeti rješiti problem. međutim ako ne uspijem, daj mi recite dali ako napravim besplatnu blogspot domenu putem https://www.blogger.com i napravim redirect na svoju .com domenu.

dali će to funkcionirati ? znači nešto objavim putem blogspot domene i redirect na pravu domenu.

hvala

Dragi Chiefe, :blush: osobno nisam nikada imao nikakvu domenu na Blogspotu, ali sumnjam da će ti takav redirect raditi tamo. :neutral_face:
Ono što je uvjeren sam mnogo vjerojatnije je to da bi ti takav redirect uspješno radio na Facebooku taman sat vremena, ako i toliko. :blush: :o:

sada sam probao redirect na facebooku i radi. ali sam obrisao post da vidim dali će mi odblokirati domenu.

uopče ne razumijem zašto je i zblokirana…

ti nisi imao tih problema na facebooku ?

Bili su mi jednu domenu blokirali iz čista mira, jesu, :neutral_face: onda se žališ, pa se žališ opet, pa opet… pa te jednog dana odblokiraju. :blush:
Ali nema ništa u dva dana. Vidje’ćemo za dva mjeseca.

To će radit’ tehnički, mislio sam na to da im se neće svidjeti kad vide, to je garant. Tad’ može biti svašta. :o:

ok. a ništa budem pričekao. samo se nadam da neće biti dva mjeseca…

eto ako ima još netko savjet, slobodno neka se javi.

samo da iznesem moje iskustvo što se tiče redirekta

samo može pogoršati situaciju, svaki redirekt je fejsbuku alarm da detaljnije skenira sadržaj/redirekcije

stigle su ih vaše kletve