Facebook odjednom smanjio domet na svim stranicama

Daj screenshot te opcije, neznam di je.

isp

Gdje ubacujes prijatelje, odmah ispod…

@Aleksandar.Innsbruck ja tek jucer vidio, odlicna stvar.

1 Like

A kak onda idu postovi u grupu, ako stavis na stranicu automatski se stavi i u grupu ili moras rucno? I jel onda kad postas u grupu pise kao da je stranica objavila?

Rucno, ali ima sad i opcija da postavis postove za drugi dan ili kad vec hoces kao na page. Objave idu kao stranica, ono sto je dobro slike npr kasnije mozes raditi invite da ti lajkaju i page, ako vec nisu…

2 Likeova

Likovi da ne otvaram novi topic šta ćrmo sa GDPR, jel ima ko šta konkretno, jel se mora mijenjat uslovi koristenja i polisa privatnosti, jel ima gdje sta konkretno objasnjeno na balkanskim jezicima, da nas i google na stuče ko i facebook :slight_smile:

Pogrešna tema druže. Ovdje pitaj :wink:

Da li se sta popravilo kod vas, kod mene i dalje mrtvara. Nemam više nikakve ideje sta da radim. Ako neko ima neku caku molim da podijeli :slight_smile:

Isto slabo… Do nedavno po preko 40k dnevno… ovih dana jedva po 20k

OBJAVIM SLIKU I IMA 2000 RIČ, pa to nema nigdje osim kod mene. Slike inače extra prolaze sa brukom lajkova i komentara. Ovo mi nema smisla nikako :frowning:

Znači u aprilu je upolovilo a zadnja dva dana je i to prepolovilo sad mi se ovo jednostavno više ne isplati ako ostane ovako :frowning:

lijepo vrijeme, ide ljeto, ljudi izlaze vani, manje su za računarom … pad preko ljeta je očekivan kod mene evo već treća godina :smiley:

1 Like

hahahahahahahha kakvo crno ljeto, robot nastiman na algoritam ne utice na to ni da gole zene hodaju svima ulicom…

Inace penchy minimiziran je reach na slikama, i minimziran organski rast stranica. “Plati pa se klati…”

Organski rast stranica je skroz umro kao i sve objave. Očito su ghostali stranice, niš mi nije više jasno očiti to rade potajno na mala vrata.

Inače stranice su mi imale rast i do 10000-15000 tjedno, sad je palo na 1000 tjedno.

1 Like

I kod mene je isto, sad ce skoro mjesec od kako su to odradili.

Kod mene ova stranica koju sam ostavio i dalje ima odlican reach na slikama, linkive ne stavljam jos uvek. I dalje je reach od 1.5 do 2.5 mil nedeljno, zavisi koliko se potrudim.
Od juna cu da pocnem da peglam adsense + jos jednu oglasivacku mrezu, jos se razmisljam kiju cu da ubacim.
Od IA za sada nista, ne daju pa to ti je…

1 Like

E tad ti i ide pad :joy::joy: Nema linkova, slike prolaze… Vidjeces

Kod jarana mi na instant articles ubi brašno ba, lik ima po 70.000 rič na linkovima, znači nije kod svih. Samo su nekog zavrnuli. Imam osjećaj da hoće da unište google i zato forsiraju instant articles :frowning: Kud se konj ne prijavi kad sam i jarana prijavio, mogo sam sad bit rahat.

Jel se koristi clickbait, broj lajkova stranice na kojoj ima takav reach? Najlakše je reći ima toliki reach bez ikakvog objašnjenja, može imati i toliki reach na stranici od 100k, a može i na stranici od 5M.

clickbait = ban
Osnova je da poznajes nichu i svoju publiku.

Zato i pitam jel je clickbait, jer se clickbaitom navuku klikovi i reach, ali niš ne znači reach ako dobiš ban :smiley: A po naslovnici mi svako malo izbaci IA članak neke stare fb stranice s clickbaitom