Facebook prikaz komentara , smije li se?

Pozdrav,

napravio sam integraciju komentara oglasa na svom servisu sa komentarima objavama koje se nalaze u facebook grupama.
Veza između mojih oglasa i objava na facebooku je takva da jedan moj oglas može biti povezan s više različitih objava na facebooku.

Smjer kako se povezuju oglasi s objavama je obostran…hoću reći neke objave su prvo postane na facebooku, pa ih je moj servis povukao k sebi i na osnovu istih kreirao oglase…te iste oglase povezao s objavama koje su izvor tih oglasa.

Drugi smjer je kad korisnik preda oglas direktno na mom servisu pa odabre da se oglas kreira i u određenim facebook grupama.
Zašto to govorim, zato jer u jednom slučaju sam ja (moj servis) …content creator …, a za drugi slučaj je izvrno facebook content creator.

I što dalje radim…na mom servisu za pojedini oglas (osim direktno postanih komentara putem servisa)…mergam i komentare iz svih objava sa facebooka koje su asocirane uz taj oglas. Tako da se ispod oglasa prikažu svi komentari svih objava.

I sve mi je to divno i krasno…samo nisam siguran da li se to smije raditi po facebook-ovom pravilniku?
Da napomenem…ne objavljujem na mom servisu javno bilo kakve komentare koji su se nalazili u zatvorenim grupama …čupam samo stvari koje su bile public.
Pošto za ovakvo čupanje nije potreban nikakav specifičan permission …nisam onda baš našao niti neka direktna uputstva na koji način se smije koristiti “takav” permisssion.

Ako je ko upoznat sa situacijom…neka kaže jel se buni facebook na ovakve stvari.

Neke permission koje koristim ću morati slati na review od strane facebooka, pa me zanima hoće li im ovo zapeti za oko…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey