Facebook Restriktovi

Pozdrav, imam jedno pitanje za vas, vi pišite ispod vaša iskustva sa restriktovima na fejsu, i ukoliko netko zna rješenje za neki restrikt neka napiše u komentar.

Naime evo problem koji ja imam je taj da mi je facebook na svim mogucim stranicama smanjio domet, dakle smanji ga nenormalno puno, toliko da na stranici koja je preaktivna link ide do 200 300 reach, dok kada objavim sliku i tipa, pročitajte na linku koji se nalazi u komentaru, reach ide top topova, odlično kao i posjeta.

Provjerio sam onaj link da li je neki page banovan na clickbait clanke, nije.
Ako netko zna u čemu bi mogao biti problem, ili se suočavao sa ovime, pišite svi ispod

To znaju raditi periodično za određene sajtove (ako nisi baš našao ili dobio neki razlog).

Čisto da se malo “smire” neki pageovi.

Potraje oprilike od 45 do 90 dana.

Kada malo pročitaš bolje ovaj Forum pronaći ćeš da se slična Tema kao tvoja ponavlja periodično.

Rješenje je da nema rješenja. Velike FB stranice i ove regionalne gigante Fejsbuk nikad ne gnjavi, šta god oni objavljivali i njima je izgleda sve dozvoljeno…i sex i pornografija i nasilje i govor mržnje i clickbat…

Kako su krenuli, mislim da će ovim metodama jednostavno ugušiti sve manje FB stranice koje općenito rade na principu copy-paste i nemaju svoj autorski sadržaj.

Npr:

  • mrtva tjela
  • uznemirujuci sadrzaji
  • golotinja
  • seksualni cin
  • nasilje sve vrste

Ovo vidim zadnjih mjeseci (kao sliku uz clanak) sasvim normalno na vecini velikih regionalnih Pageova (kako verifikovanih, tako dijelom i neverifikovanih)

Da li je taj “blue badge” stvarno garancija da mozes raditi po FB sta hoces?

Jel ko ima od vas verifikovan FP page … kakve su pogodnosti … gdje je fora?

Osim FB, isto važi i za AdSense što se tiče “velikih igrača” kao što su npr: Kurir, Informer, Alo i slični medijsko-tabloidni sajtovi.

Tamo imaš sve to što krši FB i Google pravila pa ih niko ne dira, sigurno je ista situacija i u drugim zemljama regiona.

Zanimljivo da niko ne cenzuriše ni huškačke sajtove koji samo raspiruju mržnju a tu prednjači INFORMER…itd

1 Like

Znaci dobro sam predpostavljao, treba im mjesto da prodaju oglase pa zazmire na oba oka na nevjerovatne stvari koje se objavljuju.

Jel ko od vas nedavno na Al Jazeera Balkans gledao dokumentarac o tome na koji nacin rade cenzori videa na FB-u i za kakve gadosti kazu da su ok za javnu objavu (sve sto sam gore vec nabrojao)?