FB advert aktiviran bez mog znanja

Nisam mnogo obraćala pažnju zadnjih dana, ali danas vidim da imam mnogo posjeta na jednom fb page, koji usput rečeno, nije nešto i ne radim na njemu aktivno. Malo bolje pogledam i vidim da su dva adverta za tu stranicu aktivirana i da je već utrošeno oko 70€ na oglašavanje. Još interesantnije je to da je jedan dio već i plaćen i to nekom nepoznatom Master karticom (nije moja).

Da li je ko imao sličan problem i kako da se ponesem prema svemu? Naravno, promijenila sam password na FB i deaktivirala kampanje i raportirala problem FB-u. Ovo je prvi put da sam iskusila sigurnosne rupe na FB-u.

Jesi pogledala da li imas neke nove admine? Ljudi ni ne primjete da im se netko ubacio kao admin samo ti naglo nestane stranica (otudje ti ju).

Ali iskreno nemam pojma. Samo nagadjam

Imao sam ja identičan slučaj prije nekoliko mjeseci. Također bez ikakvih aktivnosti s moje strane aktivirana kampanja i utrošeno nekih 50-ak EUR na promociju jednog page-a i za još jedan je bila zakazana kampanja od isto nekih 40 ili 50 EUR (više se ne sjećam točnog iznosa). Odmah sam deaktivirao kampanje i izvjestio FB, međutim lagano su me ignorirali pa sam obrisao podatke za plaćanje u postavkama. Pare nisu naplatili ali sada imam dug i ne mogu raditi nikakve nove kampanje.

1 Like

Ni meni ništa ne odgovaraju a vidim balance još raste, iako sam deaktivirala kampanje. Koja blamaža…

@krcmar samo sam ja admin, a i da nisam kako bi neko drugi mogao da aktivira kampanju na mom osobnom profilu? FB je postao zona visokog rizika :frowning:

1 Like

Evo ja diseblao svoj paypal, ne koristim ga vise a da nebi bilo nismo znali si oni sami lijepo naplatili, a vidim da ih i boli uvo…

Ja sam pak zadnjih dana dobila nekih 7 plaćenih lajkova na FB stranicu, tako piše u Insights, a nemam nikakvu kampanju aktivnu. Pomislila sam da mi se nije možda samo uključilo oglašavanje kao tebi ali u FB Ad Manageru nema ništa aktivno. Čudan je taj Fejs

Stiže i odgovor tek sada:

We’ve received your report and appreciate your patience as we work to fix technical problems on Facebook. Although we can’t update everyone who submits a report, we’re using your feedback to improve the Facebook experience for everyone.

U medjuvremenu sam deaktivirala cijeli account. Idemo dalje… ne nužno na fb :slight_smile:

Meni jucer stize mail

Hi Ivan,
It looks like someone may have accessed your Facebook account. To secure your account, you’ll need to answer a few questions and change your password the next time you go to Facebook.
For your protection, no one can see you on Facebook until you secure your account.
Thanks,
The Facebook Security Team

Zatim stize mail na paypal da mi je Facebook refund $560 sto sam uplatio za reklame dan ranije, ulogiram se na facebook nakon sto sam promjenio lozinku i stavim appeal na advertising acc da mi ga vrate sto i jesu 15 min nakon toga. Pokusam dodati paypal i mislim valjda ce opet naplatit tih 560 nakon sto ga vratim, ono ne daju mi jer je kao netko drugi ga zloupotrijebio i da pokusam sa drugom karticom/pp racunom. Na kraju sam napravio personal pp jer ovaj mi je business i povezo karticu na njega i nastavio reklame. Nisu me trazili nazad tih 560$ :smiley:

1 Like

Tebi je na kraju ova zbrka sa FB dobro došla :slight_smile:
Očito je da imaju ogromnih problema sa sigurnošću, pa je preporučljivo paziti koje podatke ostavljati, naročito one vezane za platno sredstvo i obavezno imati postavljen budžet na oglase, mada haker i to može da promijeni,

Drzite nas updejtanima. Koliko ja kuzim, taj haker je morao hakirat vas facebook racun. Odnosno mora se logirat na facebook racun.

Moje pitanje je dali ste klikali na facebook login page iz emaila, skypea ili negdje gdje vam je netko mogao uvaliti phising page?

Jedino to mi pada napamet, jer ako niste, onda facebook ima ogromnih problema. Ja sam maknuo paypal za svaki slucaj, preporucmam da to anprave svi dok se ovo ne objasni.

Ja mogu sa 1000% sigurnoscu reci da nitko nije mogao uci na moj facebook. Koristim sifru od 15 znamenki koja ukljucuje velika i mala slova., brojeve i specijalne znakove. Lozinka je spremljena na passwords.google.com i kad bi imao virus da se pristupi tome treba moje odobrenje sa mobitela.

Da, to je dobra zastita, ali 100% nije tocno. Cim su passwordi negdje pohranjeni taj postotak opada, a 100% nemozes biti siguran nikada jer tvoja sifra se nalazi na Facebooku, a znamo da ovi PRAVI hakeri napadaju te velike stranice i skidaju te passworde onako za Dobar Dan.

Zato me i zanima. Znaci s tvoje strane kazes da je sve cisto, onda ispada ili je taj passwords.google.com hakiran ili sam facebook, sto je strasan propust s njihove strane.

Ako su i znali, a znali su da su hakirani onda su trebali poslat reset sifre, pa pobogu to neki forumi salju kada sumnjaju u hakere.

Ne djeluje da je haker imao pristup ostatku fb profila, samo na neki način advert dijelu, koliko god to čudno zvučalo. Kao da je preko fb pagea nekako aktivirana promocija. I ja koristim jake passworde na važnim stranicama, a ne koristim smart lock za fb. Nisam se logirala iz maila ili skype, to je bio prvi put da mi se nešto desilo na fb. Do prekjučer kad mi je od FB došlo da mi je blokiran profil jer su primjećene čudne aktivnosti na njemu i onda sam morala da verifikujem slike i komentare kako bi ponovo otvorila. Izgleda je opet pokušao, tako da sada na advert dijelu stoji da kontaktiram FB, što neću uraditi jer nemam interesa da ponovo koristim oglašavanje.

Ako si 100% sigurna da nisi usla preko phishing stranice na facebook, i ako mislis da to nije neki advanced haker koji je skinuo logine i passworde direkt s facebooka (jer ako je onda vjerujemd a bi on ipak uzeo bolje progfile, ocu rec ove neke poznatije profile slavnih osoba i tako), onda jedino sto bi moglo biti je extension. Dali koristis neke specificne chrome ili firefox extensione?

Nije ovo mala stvar, ako se ovo ne rijesi, potencijalno smo svi u mogucnosti da nas netko hakira.