Firefox i IE pokazuju različito!

Pomagajte,
Napravio sam web site i sve štima u Firefoxu no otvorim li je sa IE stranica je u kaosu, neke boje su promjenjene, učitava se stoljeće… a IE starije generacije je pre strašan - ne prepoznaje proziran dio slike i još mnogo toga…

radio sam u WYSIWYG BUILTERU jer DW neznam baš u detalje, na siteu sam koristio GIF i PNG format slika, (HTML kod)

Ima li netko riješenje za mene?
Bio bih zahvalan.

Bolno područje svim web majstorima. Kako god napravio, neki dio će ti se drugačije prikazivati.
Nemoguće je sad odgovoriti u jednom postu. Probaj malo proguglati, pa onda dođi s konkretnim prijedlogom.
Do tada:
Google - cross browser compatibility - link
Google - conditional comments - link

Za konkretno opisan problem možeš dobiti i konkretan odgovor, a ovako generalno teško da će ti netko moći dati savjet…

Za početak, izbjegavaj WYSIWYG editore. :wink:

Prijatelju daj da kokretno vidimo tvoj primjer pa cemo ti rec rjesenje tvog problema, ovako ti nemozemo bas puno pomoc,

do tad malo pogledat ovaj link

He, he… sjecam se kad sam krenuo radit CSS, vise vremena sam proveo uceci kako stranicu prikazat u IE nego sto sam ucio CSS.

Prvo si skini sve verzije IE-a, on ce ti najvise problema radit:
http://finalbuilds.edskes.net/iecollection.htm

Za prikazat png(transparentne slike) u IE6 mi je najbolji:

http://jquery.khurshid.com/ifixpng.php

I uglavnom ce ti se tjeranje IE-a da prikaze stranicu kako treba sastojat od toga da ces morat radit “hackove” unosit ces neke CSS propertis koje ce sredit stvar, kako i zasto to nitko ne zna.

Googlaj IE hacks i imas puno materijala. Najcesce “display:inline;” ili “font-size:0;” i tako lako je za pronaci, nemoj da te to obezhrabri jer IE polagano ispada iz igre i sve je manje i manje problema oko toga.

I sto ti kazu, uci sam pisat kod, pusti WYSIWYG editore, ako te zanima web pravac na w3schools, jer da bi mogao napravit ovo sto sam gore napisao mozas znati pisati sam svoj kod.

Sretno!

[quote=“Limeni”]
I uglavnom ce ti se tjeranje IE-a da prikaze stranicu kako treba sastojat od toga da ces morat radit “hackove” unosit ces neke CSS propertis koje ce sredit stvar, kako i zasto to nitko ne zna.
![/quote]

znamo jako dobro zašto…
Iz razloga što IE odstupa od standarda, i neke stvari renda na “svoj” način, da se razumijemo neznam dal je i jedan browser 100% po w3c-u vjerojatno nikad ni neće biti, ali neki su mu bliže…
dakle problem je u tome da IE neke propertiese shvaća i prikazuje drukčije nego Opera, chrome ili FF… ali opet može se vidit i razlika između FF i Opere, Opere i chromea između svakih browsera. Izrada browsera nije trivijalna i događaju se greške (slučajne di ni sam developer ne kuži kako nešt napravit, ili namjerne u IE-u di žele tjerat monopol)
ps sa WYSIWYG editorima nećeš daleko dogurati…

Zaboravi WYSIWYG ako oćeš ozbiljno raditi. Em nikad neš dobit kvalitetan kod, a i nikada nećeš naučit kao pravi majstor radit stvari “ispod haube” :wink:

Osim ovih smjernica kaj su kolege rekle dobra praksa ti je na vrhu napraviti CSS Reset (Guglaj) - ja to obično radim najjednostavnije * { padding: 0px; margin: 0px } i riješio si si odmah povećeg broja glavoboljki


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja