Firefox mi siluje CPU

Bok ljudi,
U zadnje vrijeme sam primijetio da mi firefox zablokira na par milisekundi kod gledanja videa na youtubeu. Probao sam na ostalim browserima i tamo radi normalno. Onda sam upalio Activity monitor i vidio da firefox koristi 53% kapaciteta moje CPU za prikazivanje videa s youtubea. Onda sam isti test napravio i s Google chrome-om i chrome koristi samo 13%.

Ako se nekome da neka provjeri jel i njemu firefox to radi.

Ja ti toplo preporučam prelazak na chrome, firefoxovo vrijeme je prošlo, morat će jako upregnut da sustignu konkurenciju

Potpisujem.

Odkad chrome ima extenzije bacio sam FF.

Najavljen je Firefox 3.0 koji ce poraditi na tome problemu i jos par - tj. biti ce i bolji od Chromea.

Jedino ako ga i Google dalje bude financirao… :zub:

Inače, gregor0306, pogledaj koliki ti je history - meni se čini da mi Firefox sve sporije radi što ima veći history…

[quote=“w00t”]Potpisujem.

Odkad chrome ima extenzije bacio sam FF.[/quote]

Ma ne mogu ni razmisljat o mijenjanju FFa, previse sam se naviknuo na korisne ekstenzije, svakodnevno koristim web developer, firebug, cookie editor. chrome koliko vidim isto ima neke ekstenzije, ali puno manje i nisu tako dobre.

Malo si falio, trenutna verzija FF je 3.6.3, mislio si na 4.0.

Sta se tice samog problema, tesko je reci u cemu je problem, mozda je problem u Flashu (FF zna imati problema sa Flashom i gucanjem resursa), mozda je problem u nekoj ekstenziji. Al u svakom slucaju, daleko od toga da je FF los samo zato jer jedan njegov korisnik ima problema sa gledanjem videa.

I btw, i Chrome se uspori nakon nekog vremena, sa ekstenzijama je jos sporiji od FF. Naravno, to ga ne cini losim proizvodom, postoji hrpa proizvoda (ne samo browsera) koji su dobri, ali se uspore zbog lose napisanih ekstenzija.

Meni se Firefox daleko uspori kada ga duže koristim. Počne koristit oko 600MB, a to je oko 60% RAMa na mom kompu di imam samo gigu memorije. Nisam koristio druge pretraživače, niti ih mislim koristit, pa makar oni bili bolji. Jednostavno, Firefox je za mene jedini pretraživač, i tako će i zauvijek ostati.

da su svi ovakvi onda bi uvijek imali jako loše proizvode koji se nikad ne bi razvili…
software nije nešto za što se treba vezati, koristiš ga kad je najbolji, čim ga konkurent pređe izbrišeš ga i gotovo, vezivanje za software je nešt najgluplje što nam se smije desiti vezano uz računala, što onda da si se vezo za IE4.0? još sad bi bio na njemu pa makar ne bi mogao vidit 98% današnjeg weba?

Slicno je i kod mene. Ali moj divlja prvenstveno radi brojnih ekstenzija. Kod obicnih korisnika se vjerojatno ne pojavljuju ovakvi problemi pretjerano cesto…

Ma nema boljeg od FF (sveukupno gledano). :smiley:

Ista situacija. Duže korištenje + hrpa instanci = katastrofa.

Neki SW nije vrijedan da se za njega čovjek veže. Bio sam dugogodišnji pobornik Outlook Expressa ali nakon što me je počeo hebat, od.ebao sam ga.
IE sam jako volio. Isto me je počeo hebat i od.ebao sam ga.

Jedino nisam siguran koliko bi me windozi + SQL Server + Visual Studio trebali hebat da ih se odreknem.

veoma subjektivno mišljenje :smiley:
Ja bi reko da je Opera trenutno miljama ispred ostalih, ali njihov marketing ili što već jednostavno odbija ljude, ja isto koristim chrome, ali smatram da je Opera puno bolja, a firefox je trenutno opće van bilo kakve konkurencije, još sad kad izađe IE9, FF neće biti ni u top5 browsera, a neće zauvjek ni na staroj slavi živjet, a još ako google zatvori pipu, gotovo je

[quote=“Kečko”]da su svi ovakvi onda bi uvijek imali jako loše proizvode koji se nikad ne bi razvili…
software nije nešto za što se treba vezati, koristiš ga kad je najbolji, čim ga konkurent pređe izbrišeš ga i gotovo, vezivanje za software je nešt najgluplje što nam se smije desiti vezano uz računala, što onda da si se vezo za IE4.0? još sad bi bio na njemu pa makar ne bi mogao vidit 98% današnjeg weba?[/quote]

Ma znam, i totalno je glupo forsirat firefox, ali mislim kako teško na to mogu ja utjecat :smiley:

Jbg, par puta kad mi je zaštekao u trenucima kada to svakako nije trebao, rekao sam si “pa zašto to trpiš, promjeni pretraživač” i odlučio bio zamjenit FF nekim drugim pretraživačem. A onda kada je došao trenutak da izbrišem FF sa kompa, i pomisao prilagodbe na novi pretraživač, jednostavno sam svaki put odustao :fuj:

Ma koliko god najlošiji FF bio u odnosu na druge pretraživače, ja bum ga koristio dok god bude služio onome što je meni potrebno za rad. Kada neće služit svrsi, odmah bum ga mjanjao.

PS Uskoro bum kupil za taj komp još gigu RAMa, pa će rad na računalu bit punooo lakši. :slight_smile:

:malerukes

Na ovakvu situaciju mogu reć samo :fuj:

Ja to rješim da isključim Firefox do kraja, i ponovno ga pokrenem, te onda on počinje ispočetka, i radi daleko bolje…

Chrome uz par ekstenzija, samo radi skraćivanja nekih svakodnevnih rutina (GMail zvučna obavijest npr.), i više se ne mogu vratiti na FF, a kamoli na IE.

@mrcina, pa kakva prilagodba? pa što to takvo na browseru koristiš, ja otvorim browser ukucam adresu i gotovo, nema tu neke mudrosti :smiley:

Naslućujem ponovo rat korisnika browsera, sada umjesto IE i FF, FF i GC. :stuck_out_tongue:

Ne znam ni sam :smiley:

Jednostavno kad otvorim neki drugi browser, sve mi nekak čudno, ko da nisam na svom kompu :smiley:

zanimljivo kako su plug-inovi uvijek dobrodošli osim kad je u pitanju flash player.:=)

Mislim da smo tek na pravom početku žderanja resursa kroz broswere. Gaming industrija sigurna kroča prema zabavi broj jedan u svijetu i flash, silverlight, unity a sigurno i neke druge (naravno plug in) tehnologije će se zaželjeti svojeg dijela kolača (njami,njami).

[quote=“gorrc”]zanimljivo kako su plug-inovi uvijek dobrodošli osim kad je u pitanju flash player.:=)

Mislim da smo tek na pravom početku žderanja resursa kroz broswere. Gaming industrija sigurna kroča prema zabavi broj jedan u svijetu i flash, silverlight, unity a sigurno i neke druge (naravno plug in) tehnologije će se zaželjeti svojeg dijela kolača (njami,njami).[/quote]

Sto se tice flasha, kod mene je uvijek dobrodosao plug-in flashblocker. Ne samo da mi browser radi brze nego i nema distrakcije zbog hordi bannera koje prijete sa svih strana…
Ali inace sto se tice browsera koji cu izabrati kao glavni, sve jedno mi je kako se zove, jel FF, Chrome ili nesto trece, ali ne vidim koji jos osim FF-a ima tako dobre pluginove.
Chrome recimo ima neku krnju verziju web developer plugina koja nema ni priblizno toliko funkcionalnosti koliko ima FF verzija istog plug-ina.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja