Flags as string

Nisam ni rekao da sam izmislio sintaksu var x = y

Pogledao sam code koji si dao. Omašio si cijeli footbal sa njime. Nije tema o tome kako zadati defaultne parametre…a dao si samo to.
Zanimljivo je kada sam o tome pisao još tamo negdje davne 2014-te, kako se mogu elegantno zadavati defaultni parametri + opcionalni parametri, onda je @tpojka vrištao kako sam lud…kako opcionalni parametri nemaju mjesta u kvalitetnom programiranju.
Džabe su bili moji napori da mu ukažem da Google upravo radi to sa svakim svojim API-em gdje prima takav set parametara…džabe mi bio trud svirači.

A onda 2015-te to ECMA6 uvodi. :smiley: :D.
Naravno, nisam ni to izmislio…opcionalni parametri su tu praktički otkada je i programiranja. Ja sam samo tada pokazivao kako se to elegantno može izvesti u bilo kojem jeziku, neovisno od sintakse jel to jezik nativno omogućava ili ne.

Onda očito ne možeš koristiti niti nativni javascript …jer ako pogledaš kako se npr. zadaju flagovi u regularnim izrazima, zadaju se upravo kako tvrdim da je praktično:

Npr.
var regPattern = new RegExp("selector", "gi");

Znači “gi” ti je upravo flag_as_string :stuck_out_tongue:

• g - stands for global selection
  • i - stands for incase sensitive selection
    Možda je vrijeme da promjeniš jezik, vidim da ni JS kod tebe ne prolazi :stuck_out_tongue:

Tebi ako je ljepši code da uvijek pišeš sve…pa idi u assembler, pa ispucaj dušu koliko ćeš morati toga finoga napisati. :slight_smile:

Više manje, dokumentaciju moramo znati za bilo koju funkciju. A zapamtiti da je “i” flag od “inner”, je isti klinac kao da si zapamtio i “inner”. Naravno da pamtiš cijeli smisao riječi, a flagovi su uvijek neko slovo koje je karakteristično toj riječi.Najčešće prvo slovo riječi. A to nije nauka znati. Tako da ako možeš zapamtiti ključ, možeš znati i koje je prvo slovo ključa. :slight_smile:

Ne moraš paziti na redosljed nikada kod flagova!
Ako bi baš imao dva ključa koja počinju istim slovom…ili bi se izbjegavalo odabrati tavke ključeve da počinju istim slovom, ili bi flag bio neko drugo karakteristično slovo ključa, ne mora biti nužno prvo.
A može biti i prva dva slova, pa da se flag zadaje npr. na sljedeći način: "[au]a"

Gdje se

• “au” odnosi na jedno binarno stanje,
  • “a” odnosi na drugo binarno stanje

(Al ja osobno nebi flagove komplicirao sa više od jednog znaka.)

Reci to onda i ovoj ekipi iza ECMA da ne pomišljaju više na takve stvari. :smiley:

Ne prodaješ riječi, prodaješ djela. :wink:

Tako da im nisam ništa rekao što točno radim, vjerujem da nebi ni shvatili.
Oni samo vide kakav napredak donosim firmi i na osnovu toga su mi razrješili ruke da radim samo ono što ja smatram da je bitno raditi. Štoviše, po dogovoru više nemaju niti pravo me uključivati u client-projekte, nego sam samo prisutan da generalno unaprijeđujem radnu okolinu i da ih postavljam na “eksponencijalni graf” ubrzanja produktivnosti.
Pri tome sam postavio još uvjet da rješenja na kojima ću raditi, se neće ticati specijalno njihove radne okoline, nego ta rješenja moraju moći biti generalno lako reciklirana. Što znači da i moja firma od istih rješenja mora moći imati direktnu dobit.

Pri tome, to nije mala firma. Broji par milijona kuna dobiti svake godine.

A tvoj hejt spada u istu kategoriju onoga što sam napisao zašto ljudi teško mogu smisliti Rimca: Zasto Hrvati ne vole Rimca - #28 od bozoou