Flash resize

Uf… pokušavao sam naći ovo al nisam uspio…

Dakle… zanima me kako napraviti kada proširim swf koji je recimo (800 x 600) da se pozadina poveća full screen ali da se nekim dijelovima ne mijenja širina nego da se samo pomjeraju… znam da zvuči komplicirano… :smiley:

dakle imam meni koji je stupac i stajao bi uz lijevi dio stage-a, e sad ako je rezolucija veća od 800 x 600 i ako se flash proširi, nebi htio i taj meni da se širi, nego samo da se pomakne u lijevo i zadrži svoju širinu.

A druga stvar je recimo taj isti meni… htio bih pošto će se povećat hight browsera da se i taj meni povisi, a ne da mi ostane rupa ispod kod veće rezolucije…

dakle da ne mijenja širinu, samo visinu i da uvijek bude skroz lijevo bez obzira na rezoluciju…

kao što rekoh… uf… al nisam znao drugačije objasnit… :smiley:

e ovo i mene zanima al vidim da nitko nezna odgovor heh

u flashu možeš podesiti kako će se ponašati pozadina, oće li se scalati ili ne… tebi je očito namišteno na ne…

http://livedocs.adobe.com/flash/9.0/ActionScriptLangRefV3/flash/display/Stage.html#scaleMode

pa sad se sa tin iskombinira šta ti triba…

Stage.scaleMode = "noScale"; 
Stage.align = "TL"; 

var resizer = new Object(); 
resizer.onResize = function() { 
    footer._x = Stage.height; 
    footer._y = Stage.width/2; 
}; 
Stage.addListener(resizer); 
resizer.onResize();  

ovaj kod mi ne radi ali ako izbacim " footer._x = Stage.height; " kod mi funkcionira normalno, znači u dnu je menu i podešen je kako treba. Zašto ne funkcionira cijeli kod :slight_smile:

Pokusavas podesiti x poziciju pomocu visine (height) umjesto sirine (width) i obrnuto…

    footer._x = Stage.width/2; 
    footer._y = Stage.height; 

hvala na brzom odgovoru :slight_smile:

kad tako stavim onda mi movieclip koji predstavlja footer nestane…

znaš li možda negdje ako ima primjer pa da se sam pozabavim da ne pilam ljude :slight_smile:

Ovisno gdje ti je registration point movie clipa.
Malo se igraj sa brojkama pa ces shvatiti kako radi (npr stavi =0; ili 100 itd)
Nema tu niceg specijalnog…
Na googleu trazi “liquid flash layout”

uspio sam. za sve koji se budu mučili, rješenje je da se pazi na registration point prilikom pravljenja symbola :slight_smile: hehe

ja sam to krivo napravio pa nije radilo :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja